Fett procent %

Hej.

Många där ute, som mejlar mig och säkert tusentals andra tjejer siktar efter en låg fettprocent. Varför? De tror att man måste ha en låg fettprocent för att se tonad & fit och vältränad ut.

Enligt mig hänger vältränad & fettprocent inte alls ihop.

Visst, ju hårdare man tränar desto lägre fettprocent har man. Men det är inte alltid så enkelt.

Jag hade väldigt väldigt låg fettprocent en tid. Jag mådde så himla skit pg. av det. Tänk att utseende kan få en att må så dåligt? Därför förstår jag er som har ett mål, att gå upp eller ned i vikt, för man mår ju kanske inte bra med den vikt man bär på nu, eftersom man vet att man kan se hälsosammare ut. Men att sikta efter ett ”sjukligt ideal” eller ”onormal” ja det kanske inte är den bästa idén, just so you know.

Vi alla är födda med olika kroppar. Vi alla har olika gener. Det påverkar också massa. Beyonce kan inte plötsligt vistas med 2% fett på kroppen, då vore hon kanske redan död innan hon hann fram till scen.

Enligt mig tycker jag man ska sikta efter den fettprocenten man mår bra av. Hur man än ser ut, hur man än blir granskad på, hur man än får kommentarer. Har du lite hög eller lite låg,under/över under kriterierna, vem bryr sig? Ifall du mår bra. Jag mår bra idag, fastän jag säkert har lite lägre än vad normalt är (har inte mätt på ett tag), Men däremot vill jag bli bättre, så klart att jag siktar mot det bättre (enligt mig)—-> hälsosammare, högre fettprocent. Men vi får se vart vägen tar mig och en dag kanske jag har 0% och en dag 50% (undvik mina överdrivna procent) MEN ända jag vill komma till är att, whoooooooooo cares. Så länge du mår bra.

Och må bra = hälsan är bra. (ifall du inte psykar att de 50 bullarna mår du bra av eller att svälta dig får dig att känna dig lyckad <— räknas inte

 

Här är exempel på varför man inte bara ska satsa på låg fettprocent inför sommaren (tagen från Philip Lailanis blogg)

 

20130930-141031.jpg

 

 

”Nu när jag läser tjejers bloggar och ser deras bilder på deras vältränade nerdeffade kroppar så kan jag bara känna det jag kände då, ångest. Jag får påriktigt en klump i halsen bara av att skriva och tänka på detta. ”

En artikel om att Lycka inte sitter i fettprocenten. Läs, verkligen bra skrivet!

Facebooktwittermail

243 kommenttia “Fett procent %

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *