Cinnamon Buns!


Lite bakning igen 🙂 Lovade lägga ut receptet! Protein kanelbullorna är lite redigerat från orginal receptet av Tasty Health’s grymma och mycket ”vackrare” kanelbullor.

Protein kanelbullar

3 rullar, 4-5 bullar per rulle
Till degen:
0,5 dl mandelmjöl
0,75 dl havremjöl
1dl 100% Whey Protein Professional (jag tog i smak av Apple Caramel, men vanilj funkar bra)
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk pofiber
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk Stevia strö (valfritt)
1 äggvita
1 helt ägg
4 msk mjölk
+ kardemumma så mycket som du bara gillar 🙂
Till fyllningen:
ca 1 msk Stevia strö (mer om du gillar sött)
1.5 msk kanel
2 msk mandelmjöl
1.5-2 msk vatten

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke. Forma degen till en boll och lägg på bakplåtspapper.
3. Kavla ut degen till en rektangel, den ska vara ganska tunn. Ta lite kokosmjöl och sprid över degen om den fastnar.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
5. Bred fyllningen på degen.
6. Rulla ihop degen och skär sedan till 3 ”längder”.
7. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter, tills de blivit gyllenbruna på ytan. Låt svalna en stund och skär sedan i önskat antal bullar.De smakar bäst nygräddade så om du äter dem dagen efter så värm dem 10-15 sekunder i micron.
Mina blev lite misslyckade dock för läste instruktionerna lite fel, la fyllningen på efter att de varit i ugnen och rullade sedan efter, men de smakade riktigt riktigt gott! Älskar kanel, kardemumma så blev en riktig god hit till kaffet. Gjorde också vanliga kanelbullor med smör fyllning, de blev lite torrare och hade gärna fått breda mera smör men nästa gång vet man! 🙂
Här kommer receptet till dem:

Kanelsmörbullar

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Deg

1 tsk strösocker, kanel (blandat ihop)
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Dekorering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.

2. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *