Miten selvitä (kisa)dieetistä kesällä?

Törmään monesti kysymykseen, että harmittaako mua olla kesällä dieetillä? No joo tietyllä tapaa harmittaa joskus, kun muut mässää herkkuja, mut toisaalta se on täysin oma päätös ja kestää kuitenkin vain sen hetken. Vaikeampia päiviä tulee välillä, mutta tässä muutamia hyviä vinkkejä siihen, miten selviät esimerkiksi mökkiviikonlopusta, festareista tai vaikkapa ulkomaanmatkasta dieetillä.

Mä oon noudattanut sellaista periaatetta, ettei mun tarvitsisi dieetin takia skipata mitään menoja. Se tietysti vaatii hieman järjestelyä, mutta ei ole missään nimessä mahdotonta. Se auttaa säilyttämään elämässä ne muutkin mielekkäät asiat ja sinne kuuluisaan fitnesskuplaan ei tule upottua aivan kokonaan dieetilläkään.

13566250_10206334781719397_535882866_n (1)

 

 

Tee ruokaostokset etukäteen. Ei kannata luottaa siihen, että pieneltä huoltoasemalta löytyy kaikki dieetillä tarvittava. Säästyy myös aika paljon rahaa, kun jaksaa shoppailla eväät etukäteen!

Hanki kunnon kylmälaukku/-reppu. Eväitä ei kannata kesällä säilyttää lämpimässä, jos haluaa välttää ruokamyrkytyksen ja turhat vatsavaivat.

Jos matkassa ei ole jääkaappia/kylmälaukkua, pyri pakkaamaan mukaan tarvikkeita, joita ei tarvitse säilyttää kylmässä. Protskujauhoa, ananaspaloja, tonnikalaa, riisikakkuja jne… Esimerkiksi itse hyödynnän riisikakkuja silloin kun mulla ei ole mahdollisuutta säilyttää keitettyä riisiä kylmässä.

13553279_10206334629915602_316612600_n

 

Pakkaa ruoat valmiiksi annoksiksi. Helpottaa huomattavasti kun ruoka-aikaan voi laukusta kaivaa valmiit eväät. Nykyään myös leikkeleitä löytyy todella korkealla lihapitoisuudella, joten joskus esimerkiksi pidemmillä automatkoilla riisikakut ja leikkeleet toimii kätevästi eväinä.

Makeanhimoon kandee mukaan nakata esim. sokerittomia pastilleja, purkkaa tai light-limua. Eihän ne järjettömän terveellisiä ole, mutta joskus makeannälkä vaan iskee, ei mahda minkään. Kohtuus kaikessa. Hyödynnä kesällä myös suomalaiset vihannekset ja marjat.

Syö joskus muutakin, kun kanaa ja riisiä muovikiposta. Dieettiin saa mukavaa vaihtelua kun valmistaa ruoan esimerkiksi grillissä. Nam!

Salli herkuttelu kohtuudella. Täysi kieltäytyminen herkuista tai ylipäätään mistään on mielestäni melko huono idea. Itselleen saa sallia pienen hengähdystauon välillä. Se on etenkin psyykeen ja henkisen hyvinvoinnin kannalta elintärkeää.

 

Loppupeleissä dieetin noudattaminen kesälläkin on todella helppoa kun jaksaa hieman nähdä vaivaa, ihanaa viikonjatkoa! 🙂

 

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *