Kerro kerro kuvastin…

Asia, josta ihmiset puhuvat yhä useammissa pöytäkeskusteluissa, on oman ulkonäön muokkaaminen. Varmasti mielipiteitä herättävä keskustelunaihe! Ajattelin nostaa kissan pöydälle ja kertoa hieman omia mielipiteitäni aiheeseen. Tekstissä pohdin vain omaan vapaaehtoisuuteen perustuvia toimenpiteitä. Oman ulkonäön muokkaaminen/parantelu yleistyy jatkuvasti. Toimenpiteitä tehdään laidasta laitaan, pienempiä pistoshoitaja käytetään mm. ihojuonteiden tai huulien täyttämiseen, kirurgiset toimenpiteet keskittyvät muokkaamaan kasvojen tai vartalon muotoa.

Olen sitä mieltä, että jokainen päättää vartalostaan itse. En tuomitse ketään oman ulkonäkönsä muokkaamisesta. Riskitöntähän se ei ole ja jokainen tietysti kohdallaan harkitsee riskit, onko niitä valmis ottamaan? Jos kuitenkin fiksauksella on positiivisia vaikutuksia kyseisen yksilön elämään ja sillä saa itsetunnon kohoamaan, niin pidän sitä vain hyvänä asiana. Minulla ei ole koskaan ollut mitään kauneusleikkauksia vastaan, sillä tiedän omasta kokemuksesta, millaisen kärsimyksen joku häiritsevä seikka omassa ulkonäössä voi saada aikaan. Mielestäni pienempi paha on korjata tämä seikka, kuin kärsiä ahdistuksesta, joka voi johtaa jopa masennukseen asti.

 

15731152_10207613685811200_691322743_n

 

Monet pienemmät toimenpiteet, kuten ripsienpidennykset, kulmien pigmentointi tai huulien täyttäminen, helpottavat ainakin kiireisen meikkaavan naisen elämää huomattavasti. Kulmien pigmentoinnista haaveilen itsekin. Naiset varmasti tiedätte, tai miksipä ei miehetkin, että kuinka kauan niiden kulmien piirtämiseen saa sutattua aamuisin aikaa. Itselläni siihen kuluu aivan liikaa aikaa. Jos tätä prosessia saisi jotenkin nopeutettua, niin kyllä käy!

Ulkonäön muokkaamista kannattaa pohtia huolellisesti. On tärkeää, että tietää itse mitä tulee tapahtumaan. On järkevää perehtyä toimenpiteisiin ja mahdollisiin riskeihin sekä jälkihoitoon ja hintoihin. Hetken mielijohteesta ei kannata leikkauspöydälle tai piikitettäväksi syöksyä. Vaihtoehtojen ja tekijöiden vertailu kannattaa. Eroja löytyy varmasti. Jos vähänkään askarruttaa kannattaa asia jättää vielä hautumaan ja miettiä myöhemmin uudelleen, näin voidaan varmistua, ettei asia ollut vain hätäinen päähänpisto. Media / sosiaalinen media luo monelle suuria paineita ulkonäön suhteen. Instagram on täynnä toinen toistaan täydellisempiä ihmisiä. On tärkeää tiedostaa, ettei pelkän julkisuuskuvan ehdoilla lähde itseään muokkaamaan. Halun pitää tulla omasta tahdosta ja harkinnan kautta.

Usein kauneusleikkauksia ja – toimenpiteitä kauhistellaan, sillä luullaan niiden tekevän asiakkaasta pelottavan yliampuvan näköisiä. Tässä on myös hyvä huomioida, että ilmiöillä on aina äärilaidat. Näiden rajojen väliin mahtuu kuitenkin monta kulkijaa, joilla toimenpiteen lopputulos on niin luonnollinen, ettei sitä edes huomaa. Kaikilla toimenpiteillä ei siis ole tarkoitus yliampua, vaan tavoitteena voi olla myös luonnollinen lopputulos. Jokainen tekee omat valintansa, itsestä täytyy tuntua hyvälle.

 

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *