Lihaton lokakuu – Tofuton marraskuu

Tästä mä en oo ees muistanu avautua. Mä olin koko lokakuun koskematta lihaan. Jep! Yhtäkään eläintä ei ole tapettu takiani tuolloin. Oleks mä nyt sit parempi ihminen? Mä olen muuten aina ihannoinut kasvissyöjiä, ku ne on sellasia söpöjä pikkusia ituhippejä – Terkut Mandulle <3

 

Mun motiivi tähän lihattomaan kokeiluun oli puhtaasti itteni haastamisessa -Jälleen kerran! Vaikka kuinka ihannoin eettistä ajatusta kasvissyönnin taustalla, rakastan lihaa! Täydellisessä maailmassa Neiti Kotipelto söis jollain luomutilalla kasvaneen ja onnellisen, kenties jopa luonnollisesti iäisyyteen siirtyneen, lemmun lihaa. Pihvittömyyden lisäksi tästä pidättäytymisestä on tehnyt riipivän vaikeaa sushittomuus.

 

sushioverit

 

Vaikka sushihammasta on ajoittain kolottanut, olen vaikuttunut tästä kasviselämästä sen verran, että aion jatkossakin vähentää lihaa ruokavaliossa. Lokakuun menu oli kuitenkin säälittävän yksitoikkoinen; Muhun uppos enemmän tofua ku keskiverto japanilaiseen vuodessa. Siks mä aioinkin tässä kuussa keskittyä hankkimaan proteiinini monipuolisemmin eri lähteistä. BOOM! Tofuton marraskuun. Sitä helpottaakseni tein pienen listan, joka inspiroi suakin lisäämään tofuttomasti kasvisproteiineja ruokavalioosi.

 

tofuton-marraskuu

 

Kaikki tietää pähkinät, linssit, pavut ja sen semmoset mutta tässä jotain vähän erilaista..

Erilaisemmat vege-proteiinin lähteet

Kinoa

Tai kvinoa. Superhelppo valmistaa ja käy lisukkeena, siinä missä riisi. Mutta tiesitkö että tämä sisältää myös runsaasti proteiinia?

Pinaatti

Sopii salaattiin, vihersmoothieen tai vaikka pastakastikkeeseen. Se teki Kippari-Kallestakin vaffan. Täytyy siis toimia!

Chiapuuro

No nyt onkin monimutkaisempi. Täs on yhdistetty kaksi proteiinipitoista ainesta yhteen. Hyvä kombo! Voin pistää reseptiä myöhemmin.

Maapähkinävoi

Sokeroimaton tietenkin. Tätä löytyy valmiina tai jos oot superihminen voit tehdä itse. Toimii Supermimmin aamupuurossa tai vaikka riisikakun päällä.

Hummus

Mun uusin suosikki. Kikherneistä tehty tahna, jota löytyy valmiina tai syntyy helposti tehosekoittimessa. Pistä salaatin joukkoon tai riisikakun päälle.

Mut ennenku lähen tutkimaan lisää kasvisgenreä vedän  kyllä sellaset sushiöverit, että!

Facebooktwittermail

3 kommenttia “Lihaton lokakuu – Tofuton marraskuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *