Terveiset nuhanenältä

Heipähei! Täältä kuulumisia kirjottelen nenä tukossa. Oon saanut flunssan, mikä järkyttää minua. Isi nauroi tänään aamulla, että olen niin tottunut olemaan aina terve. Minua harmittaa tosi paljon, kun ei salillekaan voi lähteä huonovointisena. Vaikka olen tosi itsepäinen ja haluan aina mennä. Mietin, että jos ei ole kuumetta niin ei ole tarpeeksi hyvää syytä olla menemättä.En kuitenkaan suosittele ajattelemaan näin! Kroppa tarvitsee lepoa, koska se taistelee virusta vastaan ja lisärasitus vaan viivyttäisi paranemista. Eilen kuitenkin itsepäisenä menin sinne salille ja kyllä hengittäminen alkoi tuntua jännältä 😀 Pitää vaan oppia rauhoittumaan ja ymmärtämään levon tärkeyden.
Tänään siis otin tavoitteekseni parantua mahdollisimman nopeasti, jotta seuraava viikko käynnistyisi hyvin. Tietenkin parantumista on vaikea nopeuttaa ja ainoa keino siihen on nimenomaan lepo. Oireita voi kuitenkin helpottaa, jotta olo ei olisi ihan surkea. Olen ottanut rauhassa ja jättänyt treenaamisen unholaan (mikä ei ole helppoa). Lueskelin, kirjotin , katselin telkkaria, nukuin ja kävin ystävieni kanssa kävelyllä. Teetä on tänään tullutkin juotua oikein urakalla. Tässä onkin teille ohje mun ”pelastus”-juomaan. Tämän avulla hellitin kurkkukipua.

 

Ainekset:
  1. inkiväärin palasia (auttaa mm. yskään)
  2. hunajaa (antioksidantit auttavat elimistön vastustuskykyä)
  3. kanelia/kanelitanko (tappaa bakteerit)
  4. teepussi (itse käytin vihreää teetä ja kamomillaa)
  5. sitruunaa (C-vitamiini)

Vesi kiehumaan, kaikki sekaan ja anna hautua kunnolla.

Lisäksi söin perinteistä kolumbialaista keittoa (sancocho), johon sekaan laitetaan kanaa, korianteria, maissia, limettä, avokadoa, riisiä, yuccaa, keittobanaania. Se on kyllä kunnon lohturuokaa. Jotenkin keittoja tekee mieli kipeenä.

Ilalla tuli hieman mieli lisää lohdutusta ja jätski alkoi pyörimään mielessä(varsinkin ben&jerry’s). Halusin kuitenkin terveellisemmän vaihtoehdon, koska olen kipeä. Moni on varmasti kuullut yksinkertaisesta ja helposta banaanista tehtävästä jäätelöstä. Laitoin siis banaaniviipaleita pakastimeen ja, kun ne olivat jäätyneet (n.2h), muussasin viipaleet sauvasekoittimella. Lisäsin myös vähän kaneli- ja inkiväärimaustetetta. Mukaan heitin mulberryjä ja questbar-palasia (luodakseni tunnelmaa ben&jerrylle ominaisista taikinapaloista). Laitoin chocolate peanutbutter-questbarin palasina uuniin 180 asteeseen 10 minuutiksi, jotta niistä tulisi rapeita. Lopputulos oli kyllä herkkua! (jos palaset haluaa pehmeempinä, voi niitä pitää vähemmän aikaa uunissa).

Varmistin myös, että otin paljon vitamiineja. Jostain syystä hiilihapot helpottavat kurkkuani, joten koin suurta hyötyä celsiuksesta (ja sen vitamiineista 😛 )

Toivotaan, että huomenna olisi parempi olo! Haluaisin kovasti myös laittaa tänne treenijuttuja. Onko teillä mitään vinkkejä flunssaan?

 

Hyvää loppupäivää!

 

Isabella

 

snapchat: marjaisabella
Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.