Helpot ravintovinkit elämäntapamuutokseen – Näillä pääset pysyviin tuloksiin!

Ravinnon ABC..F

Tammikuu on toiveita täynnä! Uusi vuosi ja uusi minä on monen suomalaisen mielessä.

FullSizeRender(10)

Usein elämäntapamuutosta lähdetään hakemaan liian isoin askelin ja matka tyssää repsahdukseen jo viimeistään helmikuussa. Nyt edetään siis kriittisiä aikoja elämäntaparemonteissa.

Tuleeko muutos pysyväksi osaksi elämää vai hiipuuko innostus? Tähän postaukseen olen koonnut terveellisen ravinnon pääpiirteet, joita itse noudatan jokapäiväisessä elämässäni, mutta pääosin myös kisadieetillä. Ravinnolla on 70% (!!!!) vaikutus kehonmuokkauksen lopputulokseen, joten ainakin ravinnon puolella kannattaa tsempata. Näillä helpoilla vinkeillä et ota liian suuria askelia ruokailutottumuksiisi. Ota vaiheittain yksi A-F  kohdista mukaan elämäntapoihisi ja tulet näkemään pysyviä tuloksia!

 

IMG_6875

 

A) Syö vähintään viisi kertaa päivässä.FullSizeRender(4)
Pienten aterioiden syöminen tasaisesti päivän mittaan (noin 2-3h välein) pitää aineenvaihdunnan vilkaana. Aineenvaihduntaa pystyy siis kiihdyttämään liikunnan lisäksi myös ravinnolla. Lisäksi tasainen ruokarytmi pitää nälän ja mieliteot loitolla.

B) Syö jokaisella aterialla jotain proteiinipitoista.
Proteiinipitoisten ruokien syöminen pitää näläntunteen pidempään loitolla. Aineenvaihdunta myös käyttää proteiininen polttamiseen paljon energiaa, joka on jo kaloreita polttavaa itsessään.

C) Syö paljon kasviksia ja hedelmiä.
Kaikki tärkeät vitamiinit ja kivennäisaineet sisältyvät kasviksiin ja hedelmiin, joten niiden syöminen on erittäin tärkeää. Kasviksia saa syödä päivän aterioilla niin paljon kuin jaksaa. Kasvikset ja hedelmät sisältävät jonkin verran hiilihydraatteja, mutta eivät läheskään niissä määrin kuin tavalliset hiilarit kuten pasta, leipä, riisi, ym.. Näin ollen kasvikset ja hedelmät sopivat hyvin myös laihduttajalle.

 

FullSizeRender

 

FullSizeRender(3)D) Sano EI valmisruuille.

”Eines on teollisesti valmistettu elintarvike, jotka on jatkokäsitelty.” Edellinen virke jo itsessään kertoo, miksi niitä ei kannata syödä. Valmisruokien raaka-aineet eivät koskaan ole priimatavaraa ja se näkyy tuotteiden proteiinipitoisuuksissa. Myös ruuan muut ravintoarvot ovat itsetehdyssä ruuassa huomattavasti paremmat. Lisäksi, kun teet ruokasi itse voit valita siihen parhaat raaka-aineet.

E) Syö ISO aamupala.

Aamupala on päivän tärkein ateria! Ja aamupalalla hiilareiden määrä on hyvä olla korkeampi, kuin muilla päivän aterioilla, sillä se saa kropan käytiin ja valmiiksi päivään. Tässä esimerkki mun lempiaamupalasta.

Aamupala Smoothie:

4 kananmunanvalkuaista raakanaFullSizeRender(5)

50g kaurahiutaleita

Reilusti marjoja (Mansikoita, mustikoita, vadelmia! :P) 

Sokeroimatonta Mansikka-Banaani mehukeittoa (Lisää kunnes smoothiesta tulee mukavan juoksevaa.)

Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita. Valmis!

 

FullSizeRender(1)

F) Juo vettä vähintään 2L päivässä.

Vesi tehostaa aineenvaihduntaa ja pitää näläntunteen poissa pidempään. Lisäksi erityisesti diettaajien ruuansulatukselle vesi tekee hyvää, sillä se auttaa ruokaa kulkemaan sujuvasti suoliston läpi ja pitää mahan toiminnassa.

Water splashing into glass

Bonuksena saat paremman ihon ja vahvemmat hiukset, sillä vesi ravitsee ihoa ja huuhtoo pois epäpuhtauksia. Treenaajan pitää juoda vettä vieläkin enemmän, sillä he myös vapauttavat vettä elimistöstään hikoilemalla. Lisäksi lihakset tarvitsevat vettä toimiakseen.

 

FullSizeRender(8)

 

jempunallekirjoitus

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *