Fitti proteiinipizza (proteiinipommi, gluteeniton)

20151225_181733

Viikonloppuherkuksi haluan tarjota pizza-idean, joka maistuu taivaalliselta ja saa vyötärön kaventumaan!

Mielestäni hyvän pitsan ominaispiirteitä ovat rapea pohja ja täyteläinen maku. En piittaa lainkaan suurten pitsaketjujen muovisesta juustokuorrutteesta ja rasvaa tihkuvasta emulsiomaisesta lopputuloksesta. Koska en käytä gluteeniviljoja ruokavaliossani, olen innostunut tuunailemaan perinteiselle pizzapohjalle vaihtoehtoja. Tärkein huomio kaikissa näissä pizzapohjissa on niiden esipaistaminen. Näin saat pohjaan rapean lopputuloksen. Tämä pelkistä kananmunista valmistettu pizzapohja tuli vastaan nettisurffaillessa. Muuntelin ohjetta mieleiseksi ja minusta se ansaitsee tulla esitellyksi kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Ohje on helppo: valmista ja esipaista pohja. Tee sillä välin tomaattikastike ja esivalmistele haluamasi pizzatäytteet. Kun pizzapohja on valmis, voitele se tomaattikastikkeella ja lisää päälle haluamasi pizzatäytteet. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

20151225_16015320151225_164209

Omassa pizzassani maistuivat tällä kertaa ohuet härän filee siivut, raikkaat kirsikkatomaatit ja tuliset jalapenot. Kruunuksi luomujuustoa raastettuna. Jäähtyneen pizzan päälle lisäsin vielä tuoretta basilikaa ja avokadoviipaleita. Näin saat kermaisen suutuntuman lisäksi hyviä rasvoja viikonloppuherkkuusi.

POHJA:
5 luomu kananmunaa
suolaa
1 rkl psylliumia
Erottele kananmunan valkuaiset taikinakulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi (siten että kulhoa kääntämällä vaahto ei enää liiku)
Kääntele varovaisesti kovan valkuaisvaahdon joukkoon keltuaiset, psyllium ja ripaus suolaa
Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja voitele sen pinta öljyllä. Levitä ”taikinapohja” tasaisesti leivinpaperin päälle ja esipaista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea

20151225_153910

TOMAATTIKASTIKE:
4 purkkia tomaattipyreetä
noin 1-2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
kuivaa oreganoa
mustapippuria
suolaa
tilkka öljyä

Viipaloi valkosipuli ja sipuli pieneksi silpuksi. Lisää kaikki ainekset tomaattipyreen joukkoon. Tarkista maku ja lisäile tarvittaessa mausteita saadaksesi sinulle täydellinen lopputulos.

Facebooktwittermail

6 kommenttia “Fitti proteiinipizza (proteiinipommi, gluteeniton)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *