Punajuuricrepet sekä muut herkulliset viikonloppueväät!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ♥

Tänään on kuulema tutkitusti vuoden väsynein maanantai, onko teistä tuntunut samalle…?

Mun viikonloppu meni vähän suunniteltua rennommissa merkeissä ihan vaan verkkareissa kotona makoillen. Torstaina sain sähköiskun joka ei siinä hetkessä niin huolestuttavalle tuntunut, mutta ilmeisesti se oli laukaisija pahalle migreenikohtaukselle sekä lihaskrampille päässä. Perjantai aamuna töissä pääkipu vain voimistui, voin pahoin, huimasi ja kasvot tikkuilivat. Mut lähetettiin suoriltaan OYS:iin jossa mua pidettiin päivä neurologian osastolla tutkimuksissa ja tiputuksessa. Migreeniä kun mulla ei aikaisemmin ole ollut ja tämä oli niin kova laatuaan, että oli lääkärienkin huoli iso ja täytyi tutkimuksien kautta sulkea pahimmat diagnoosit pois. Kipu on siis edelleen jatkunut ja syön voimakkaita lääkkeitä, käskettiin ottaa rauhassa ja välttää raskasta liikuntaa, mikä nyt yllättäen heti katkaisi tämän mun juuri parhaassa nousussa olleen treeniohjelman… Noh asiat tärkeysjärjestykseen, palaan salille kun kipu on täysin poissa.

Viikonloppu oli muuten oikein onnistunut, sillä saatiin Sannin kanssa meille vieraaksi rakas ystävämme Fanni ♥ Nää kaks ovat kyllä mun rakkaimmat ja vanhimmat ystävät joista tiedän että tullaan olemaan erottomaton kolmikko vielä kymmenien vuosien päästä. Perjantaina mietin, että haluan tehdä meille jotain uutta ja erinlaista leffa-evästä, terveellisyyttä unohtamatta 😉

-Punajuuricrepit kasvistäytteellä, kananugetit, bataattiranskalaiset,ja  tulinen savupaprikadippi.

Punajuuricrepet GL,M:

  • 5dl punajuurimehua
  • 4,5dl gluteenittomia jauhoja
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 2 kanamunaa
  • 1rkl psylliumia
  • suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään, anna turvota 30min ja paista öljyssä ohuiksi räiskäleiksi! Täytteeksi valitsin salaattia,kurkkua, tekemääni dippiä, fetaa, sekä tomaattia! Aivan sairaaaaaan hyviä, nämä tulee ehdottomasti uusintaan!

 

Kananugetit GL,M:

  • Kanan sisäfilettä 3-4kpl
  • 3 kananmunaa
  • 1dl seesaminsiemeniä
  • 3 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 1 dl gluteenitontajauhoseosta
  • Mausta mielesi mukaan! Suolaa, pippuria, currya..

Sekoita kuivat aineet keskenään panerointia varten, leikkaa kana samankokoisiksi paloiksi, pyöräytä ne kanamunassa, sen jälkeen jauhoseoksessa ja paista kannen alla runsaassa öljyssä!

 

Tulinen savupaprikadippi GL:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 0,5 prk maustamatontajogurttia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl smokedpaprika jauhetta
  • chiliä
  • loraus ketsuppia

 

Bataattiranskalaiset GL,M:

Pilko bataatti samankokoisiksi lohkoisi, öljytä, ripottele sormisuolaa ja paista uunin yläosassa 250’c kunnes saavat väriä pintaan!

 

bty

sdr

 

sdr

 

Näistäkin kuivaaineksista lähes kaikki löydät Punnitse&Säästä myymälästä ♥

 

Jälkkäriksi sokeritonta glögiä ja palat raakasuklaata!

 

Hyvää yötä <3

Annimaria

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *