Lisäravinteista

Vitamiinit, superfoodit, proteiinijauheet, aminohapot, rasvanpolttajat, boosterit… Miten näiden perässä voi tavallinen ihminen pysyä?

Tärkeintä on tietää mihin tarpeisiin mikäki tuote on suunnattu, ja tiedostaa, saako omasta ruokavaliostaan riittävästi kyseistä, tärkeää ravintoainetta tai kaipaako sitä edes. Ei kannata ostella jokaista vastaantulevaa purnukkaa tai syödä 20 eri vitamiinia aamulla jos ei ole mitään käsitystä miksi. Myönnän, mä olen ollut aikamoinen ”hullu” näiden tuotteiden kanssa ja testannut varmaan kaiken mitä markkinoilta löytyy, kaverinikin naureskelevat keittiöstä löytyvälle lääkelaatikolle joka pursuaa jos minkä sortin purnukkaa. Ei ehkä uskoisi että olen ihan perusterve ihminen 😀 Lähiaikoina olen kuitenkin karsinut ylimääräiset hömpötykset pois, ja pitänyt päivittäisessä saannissa ne tuotteet mitkä koen itselleni tärkeäksi. Nämä seuraavat ovat siis tuotteita joita käytän ja jotka koen itselleni hyväksi, ei neuvoja mitä jokaisen kannattaa syödä.

 

LISÄRAVINTEET JOITA KÄYTÄN:

Sinkki: vastustuskykyyn, iholle ja hormoonitoimintaan

Kalkki: luustolle ja hampaille, tärkeä maidottomalle ruokavaliolle

Mangesium: Lihaksille palautumiseen ja solujen aineenvaihdunnalliseen jakautumiseen. Otan tämän iltaisin sinkin kanssa.

Omega3: keholle välttämätön rasvahappo joka pitää sydämen ja aivojen toimintaa normaalina, tärkeä lisä jos kalaa ei tule syötyä paria suositus kertaa viikossa.

Olen jättänyt monet vitamiinit pois, sillä uskon enemmän luonnosta saataviin puhtaisiin superfoodeihin kuin lääkefirmojen teolliisesti valmistettuihin tabletteihin. Lisäksi ruokavaliooni kuuluu niin paljon kasviksia ja hedelmiä että saan suuren osan myös sieltä. Flunssakausina ja syksyisin vedän kyllä C- ja D-vitamiinia isompina annoksina.

 

dav

 

 

SUPERFOODIT JOITA KÄYTÄN:

Macajauhe: Maca sisältää mm. 31 mineraalia, 60 tunnettua kasviravinnetta, B1-, B2-, B12-, C- ja E-vitamiineja, 18 aminohappoa, rasvahappoja ja kasvisteroleja. Maca sisältää kaliumia, rikkiä, piitä, jodia, mangaania ja kuparia. Maca säännöllisesti käytettynä nostaa vireystilaa. Olen käyttänyt macaa nyt muutaman vuoden, kesät pidän taukoa ja näin talven ja pimeyden koittaessa aloitan aina uudelleen! Suosikki superfood ♥

Pellavansiemenrouhe: tärkeä kuitulisä joka auttaa vatsantoimintaa ja sisältää hyviä rasvahappoja. Joka aamu puuron sekaan 2 rkl!

Spirulina: mikroskooppinen levä joka sisältää runsaasti proteiinia sekä vitamiineja, joista erityisesti B-vitamiinia ja beetakaroteenia sekä kivennäisaineita, kuten fosforia, magnesiumia rautaa, kaliumia, sinkkiä ja mangaania

MSM-jauhe: on rikkiyhdiste jota esiintyy kehossamme mm. ihossa hiuksissa ja kynsissä eli auttaa niiden ja lihasten hyvinvointia ja kasvua.

Kaikki superfoodini ostan Punnitse&Säästä Kajaanista! Käy sinäkin hakemassa omasi 😉

 

 

dav

 

 

Näiden lisäksi käytän päivittäin BCAA-aminohappoa 30min ennen treeniä, ja 30g heraproteiinia treenin jälkeen.

 

 

dav

 

Nyt 3 viikkoa Fit for bikini ohjelmaa takana, treenit on alkaneet kulkea paremmalla vauhdilla ja painojakin on saanut lisätä! Parasta kun huomaa kehityksen jo näin pienen ajan jälkeen 🙂 Hommasin salikortin myös tänne Kajaanin päähän, sillä olen täällä aika paljon lähiaikoina töiden takia.

 

screenshot_2016-11-07-11-00-31-1

 

Ihanaa ja energistä viikkoa kaikille

xx Annimaria

 

 

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “Lisäravinteista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *