Terveellisen kaunis

Moikka kaikille ja tervetuloa lukemaan mun uutta blogia ja elämäni ensimmäistä postausta!

Täällä kirjoittelee Annimaria Ärjä, 21. vuotias elämää rakastava terveysintoilija Kajaanista.

Reilu viikko sitten, aivan täytenä yllätyksenä mua kysyttiin mukaan tähän yhteistyöhön Fitnetin kanssa. Olen todella innoissani, hämmentynyt ja ehkä vähän peloissani. Ajatus blogin perustamisesta on käynyt silloin tällöin mielessä mutta aina ajatukset, kuten: ”ei mulla olis siihen aikaa”, ”en osaisi käyttää sitä tai ylipäätään mitään tietokoneisiin liittyvää”, tai ”olisinko mulla tarpeeksi kiinnostavia aiheita..?” – ottivat vallan. Aloin miettiä kaikkia noita kysymyksiä tarkemmin ja tulin siihen tulokseen että ne ovat olleet vaan tekosyitä! Aika on järjestely kysymys ja postauksien aiheethan syntyvät ihan mun jokapäiväisestä elämästä eikä minkään tarvitse sen suhteen muuttua, kunhan vaan muistaa useammin ikuistaa niitä hetkiä kameralle 🙂

Ajattelin ensiksi kertoa teille hieman itsestäni ja arjestani:

Asun tällä hetkellä Kajaanissa joka on myös kotipaikkakuntani. 18. vuotiaana muutin pariksi vuodeksi Helsinkiin opiskelemaan Meikkaaja-maskeerajaksi ja töitä kerkesin siellä tehdä 1,5 vuotta, jonka jälkeen viime syksynä sydän veti takaisin Kainuuseen.  Sain suoritettua täällä loppuun aikaisemmin kesken jääneet parturi-kampaajan opinnot ja siihen ammattiin valmistuinkin tänä keväänä! Tulevaisuuden kotikaupunkia en osaa enkä haluakaan vielä tietää, vaan antaa elämän viedä sinne minne se kuljettaa. Tämä kesä on tuonut paljon uusia työkuvioita tullessaan joista olen super innoissani! Aloitan nimittäin ensiviikolla työt Wellan konsulenttina ja tulen asumaan jonkin verran eri kaupungeissa ja hotelleissa, aluksi enimmäkseen Oulussa. Sen lisäksi teen meikkaajan ja kampaajan töitä Kajaanissa Parturi-kampaamo Tukkapuodissa, sekä freelance yrittäjänä. Myös menestyminen Pitsimissi 2016 kilpailussa on tuonut näköpiiriin satunnaisia mallin töitä, sekä tietenkin viikko ohjelmaani tulee tämän blogin kirjoittelu!

Tällähetkellä siis tulevaisuus näyttää ja tuntuu paremmalta kuin koskaan aikaisemmin, vaikkei kaikki kiveenhakattua vielä olekaan. On myös tosi vapauttavaa ettei jokainen päivä kuukaudesta ole suunniteltu työntekoon, vaan saan aikaa myös niille asioille jotka tekevät mut oikeasti onnelliseksi kuten oma aika, liikunta, lepo, poikaystävän, sekä perheen ja ystävien näkeminen <3 Tavoitteena elämässä mulla olisi aina pystyä tekemään töiden lisäksi riittävästi noita tärkeimpiä asioita, eikä paiskia työtunteja laput silmillä, koska jos ei ole täysin onnellinen elämäänsä tai saa tehdä rakastamiaan asioita ja toteuttaa itseään, mitä merkitystä säästötilin suuruudella silloin on? Vaikka kovasti työtäni rakastankin eikä se liikaa työltä aina tunnukkaan, on tärkeää muistaa erottaa ne asiat toisistaan.

Liikunta osa elämääni. Treenaan kuntosalilla 3-4 krt viikossa ja varsinkin tälle kesää olen tosissani innostunut ja oppinut nauttimaan juoksemisesta. Parhaita hetkiä ovat aamulenkit! Harmittaa jo nyt että kohta tulee taas talvi mukanaan jäiset ja lumiset tiet… Juoksumatot ja salin seinä ei nimittäin vedä ollenkaan vertoja raikkaalle ulkoilmalle ja näille Kainuun upeille maisemille <3 Suunnitelmissa olisi myös nyt syksyn aikana aloittaa treenaaminen sellaisella kuntosalilla josta löytyy ryhmäliikuntatunnit, jotta pääsee kokeilemaan uusia erilaisia aerobisen liikunnan muotoja ja löytämään sen oman suosikin! Ensimmäisenä kokeilulistalla on pilates ja jooga!

Kuten blogin nimikin jo kertoo, terveelliset elämäntavat ovat minulle tärkeitä. Liian monien dieettien ja loppuun palamisen, sekä liikunnan ilon kadottamisen jälkeen olen vihdoin löytänyt kultaisen keskitien pysyäkseni kunnossa, ja se vaatii että kaikki ne palaset kuten treeni, oikeanlainen ja riittävä ruokavalio sekä lepo ovat tasapainossa keskenään ja niitä asioita haluan täällä tulla korostamaan.  Olen lähivuosina perehtynyt paljon tarkemmin siihen mitä suuhuni laitan ja ravintopuoli kiinnostaa todella paljon! (pienenä haaveena mulla olisi vielä joskus lukea ravitsemustieteitä yliopistossa..) Joten puhtaasta ruokavaliosta, erilaisten ruokaaineiden vaikutusta kroppaamme, erilaisista resepteistä sekä ajatuksiani syömisestä saatte varmasti tulla lukemaan täältä paljon!

Sanat jotka kuvaavat parhaiten luonnettani ovat menestyksenhaluinen, innokas, tunteellinen, kiltti sekä kohtelias. Ei niin ylpeyden aiheellisia piirteitä ovat myös malttamattomuus, liika huolehtivaisuus, sekä jokseenkin lyhyt pinna. Olen lähiaikoina pohtinut enemmän elämän psyykkistä puolta ja sitä miten se vaikuttaa onnellisuuteen. Yritän elää hetkessä enkä stressata ja murehtia liikaa tulevaa tai pieniä asioita, koska se käy minulta vähän liiankin helposti… Olen enemmän oivaltanut, että elämä on juuri sellaista kun siitä tekee ja on mentävä omia unelmiaan päin tehden töitä niiden saavuttamiseksi! On vain yksi elämä joka on tässä ja nyt enkä halua tuhlata sitä synkistelyyn tai valittaen asioita joita ei ole. Tuntuu että kaikkien vuosien ja teiniaikojen huonon itsetunnon kamppailun jälkeen olen löytänyt rauhan itseni kanssa sekä oppinut elämään onnellisuus alueella. Näistäkin asioista voisin kirjoittaa vaikka kirjan joten lisää elämän pohdintaa varmasti tieodossa 😀

Toivon että tulette saamaan täältä mahdollisimman paljon irti sekä pidätte lukemastanne, ja kommentoitte, sekä ehdottelette toive-aiheita postauksiin!

Luvassa siis palasia arjestani, treenivinkkejä ja videoita, juttuja ja vinkkejä meikkaamisesta, hiustenhoidosta ja kosmetiikasta, sekä reseptejä ja pohdintaa ruokavaliosta. Ajatuksia onnellisuudesta ja elämästä, hauskanpitoa, herkuttelua ja rentoutumista unohtamatta!

Ihanaa viikonloppua kaikille ja tervetuloa mukaan <3

-Annimaria

Facebooktwittermail

5 kommenttia “Terveellisen kaunis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *