Makers kahvila – Lauttasaaren helmi!

Rakastan raakaruokaa, vegeruokaa (vaikken vegetaristi olekaan) ja ylipäätään puhdasta, ravinnerikasta ravintoa, joka maistuu herkulliselta.

Tämä ei ole maksettu mainos, eikä edes yhteistyökuvio, mutta silloin, kun ihastun johonkin, haluan ylistää sitä ja vinkata siitä muillekin!

 

Olin koko viimeviikon keikalla yritykselle, joka toimi kyseisen kampanjan tiimoilta yhteistyössä Makers-kahvilan kanssa. Koko viikon ostin aamupalani, välipalani ja lounaani ko. paikasta, ja se todella vei sydämeni maukkailla keittolounaillaan, itsetehdyllä siemenleivällä ja maistuvilla raakakakuillaan!

Nappailin kuvia muutamista herkuista, joita viikon mittaan nautiskelin. Tässä niistä muutamia:

 

 

Kahvilan raakakakkuvalikoima oli monipuolinen ja vaihtuva. Ensimmäisenä testasin raikkaan sitruskakun.

 

Toisena kakkuvalintana oli tietenkin talon suosituin kakkupala, mansikkakakku, enkä lainkaan ihmettele, miksi se on suosituin asiakkaiden keskuudessa!

 

Kahvilan valikoimasta löytyy aina myös pähkinättömiä vaihtoehtoja, mikä on raakakakku-/raakavanukasvaloikoimassa monesti puutteellista. Myös tämä pehmeä minttu-suklaa kakku oli täysin pähkinätön.

 

Tämä smoothie oli kahvilan omistajan, Minnien oma erikoisuus, minkä hän vetää kuulemma joka-aamu. Maku oli taivaallinen, ja siinä oli kuulemma IHAN KAIKKEA!

 

Kurkumalatte kuului jokaiseen päivääni, vähintään yhden mukillisen verran. Tilasin sen aina Oatlyb kaffe maitoon, minkä valitsin useista eri maitovaihtoehdoista. Aamulatte (ennen klo 10) oli sitä paitsi tuntuvasti listahintaa edullisempi!

 

 

Keittolounaat olivat mielestäni koko paikan sydän! Itselläni heikkous on juurikin siinä, kuinka saada keitoista maukkaita. Minniellä on tämä homma hanskassa, sillä söin viikon aikana parhaat keittoni IKINÄ! Tässä chili-kookoskeitto, ja kyytipoikana oli aina maistuvaa leipää, sekä itsetehtyä hummusta! NAM!

 

Aamuisin tykkäsin ottaa jonkun tuorepuuro valikoimasta, joilla nälkä siirtyi mukavasti eteenpäin ja verensokeri pysyi tasaisena. Kylkeen luomukahvi tai kurkumalatte. Raakapuurovalikoimasta löytyi chiasiemenpuuroa, tattaripuuroa, jne… Valikoima vaihteli viikon mittaan, mutta vaihtoehtoja oli aina vähintään kaksi.

 

Tuorepuurojen päällä oli aina itsetehtyä granolaa.

 

Keittolounaat oli aina täyteläisen maukkaita, mutta myös ERITTÄIN täyttäviä! Vuorossa maapähkinä-linssikeitto! Voi taivas, että oli hyvää! Eikä muuten ollut nälkä koko loppupäivänä. Keittolounaan hinta vain 7€!

 

Tämä kakku oli pääsiäisen erikoisuus. Pashakakku, joka sisälsi mm. hapankaalia! Vatsa ja suolisto kiitti, ja tykkäsin maustakin, vaikkakin  useille varmempi valinta on varmasti perinteisemmät kakut, kuten suklaa- tai mansikkaraakakakku. Edellisenä päivänä söin samasta massasta tehtyä Pashavanukasta, josta Minnie sitten tuunasi seuraavalle päivälle tämän kakun.

 

Loppuun pakko esitellä Minnie! Yksi kolmesta kahvilan omistajasta, joka tekee Makers-kahvilasta Makersin. Aivan ihana ja lämmin persoona, jonka rakkaus lajiin näkyy ja huokuu kahvilassa!

Lämmin suositus!

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Yksi kommentti “Makers kahvila – Lauttasaaren helmi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *