Vappu – mikä ihana tekosyy !

Menipäs Vappu ja koko viikonloppu hujauksessa, vai mitä ! Meillä Joelin kanssa ainakin oli niin paljon ohjelmaa ja suunniteltuja menoja, että mä päätin tarkoituksella jättää blogin päivittämisen vasta tälle päivälle.

Perjantaina oltiin kruisailemassa meidän Fefe-kavereiden kanssa. Ei pitkään aikaan olla oltu, joten vedettiin nyt pidemmän kaavan kautta. Taidettiin olla kuusi tuntia yhteensä, jos ruokailutkin lasketaan mukaan. Ajeltiin ympäri Helsinkiä ja käytiin tosiaan syömässä, Kämpissä tällä kertaa. Rakastan siellä sitä lohikeittoa, oi nam ! Se on niin herkullista, etten ole ikinä parempaa soppaa syönyt ! Jos sinne menette ruokailemaan, niin suosittelen maistamaan sitä, edes alkupalana.

Oltiin vasta puolenyön jälkeen kotona ja olipas kurja tulla väsyneenä kotiin, kun siivoilutkin oli jäänyt väliin päivällä, kun oli ”niin kiire” kruisimaan, hahah ! Omapa oli moka, ja siinä sitten hengiteltiin koirankarvoja syvän henkeen. Jlo tosiaan on nyt vuorostaan meillä 🙂

 

Ferrari 360 modena, spider, avo, fefe

 

Lauantaina oli The Päivä, Vappu, ja meillä oli hurjasti suunnitelmia. Ihan ensimmäinen asia koko päivälle oli kuitenkin se väliin jäänyt siivous. Sitten suihkun kautta vaatteiden valintaan, joka osoittautui hankalimmaksi varmaan koskaan. Mikään vaate ei tuntunut hyvälle tai just oikealle. Mä tarviin aina sen tietyn hyvän fiiliksen siitä vaatteesta, tai sitten menee vaihtoon. Niinkuin lauantaina kävi – kokeilin varmaan koko vaatekaapin sisällön läpi, kunnes päädyin kuitenkin niihin, mitä ensimmäisenä olin kokeillut.. Kuulostaako tutulta ?

 

Ensimmäisenä suunnattiin mun porukoiden luokse. Siellä oli myös mun sisko, sen mies ja niiden lapsi. Jlo tuli tosiaan meidän mukaan, ja kun saavuttiin perille – Jlo ensimmäisenä kakkas siellä matolle. 😀 Siitä hetken päästä sama tapahtui uudestaan. Lisäksi yläkertaan merkattiin vielä pissat. Hahah ! Ihan ymmärrettävää, koska ympäristö oli Jlolle ihan vieras. Kakkojen putsauksien lisäksi, kyllä me grillattiinkin ja nautittiin toistemme seurasta ! Join myös yhden lasin skumppaa.

 

Vappu skumppa mansikat

 

Siitä matka jatkui Joelin äidille. Siellä jatkettiin taas syömistä, vaikka oltiin juuri vasta noustu mun porukoiden pöydästä. Ei ainakaan nälkä päässyt yllättämään ! Oli ihanaa vaihtelua, kun mun porukoiden luona on aina niin villiä menoa: kaikki ”juttelevat” (lue: huutavat) kovalla äänellä toisilleen, ja varsinkin, jos siellä sattuu olemaan lapsi / lapsia mukana, voitte vaan kuvitella sitä melun määrää. Niin siis, verrattuna siihen, kun mennään Joelin äidille, niin siellä on aina niin ihanan rauhallista. Mä oon ite enemmän rauhallisempaa sorttia, en ymmärrä miten oonkin ihan eri maata, kuin mun muu perhe.

Ferrari 360 modena

 

Matka jatkui taas. Suunnattiin Hernesaaren rannan avajaisiin. Upeaa jälkeä tehty siellä, nyt se on paljon paljon isompi, ja viihtyisämpi mun mielestä. Nähtiin tuttuja siellä, ja join mun toisen juoman – ”karpalovodkan”. Se itseasiassa maistui ihan Mehukatti-viinajuomalta, ihan kamalaa. Oli pakko pyytää siihen lisää limeä, että sain sen edes kurkusta alas. Ei todellakaan tehnyt mieli juoda enää sen jälkeen, eikä itseasiassa ollut tarkoituskaan !

Matkamme jatkui taas. Suuntasimme kaverimme kotibileisiin, koska ei tosiaan Joelin kanssa haluttu juoda kännejä, eikä myöskään lähteä baariin katselemaan örveltäviä ihmisiä. Oli ihana olla hyvässä porukassa, ja ehdottomasti ihanaa oli olla selvinpäin ! Meillä oli ihan super hauskaa ilman alkoholiakin. Oltiin vasta 5-6 aikaan aamulla kotona, koska ei aiemmin maltettu lähteä.

 

Eilen aamulla oli maailman ihaninta herätä ilman krapulaa, niin freshinä ja virkeänä ! Olen tajunnut, ettei aina, kun on joku juhla tai kissanristiäiset, tarvitse juoda ja sekoilla tuolla ympäri keskustaa. Koska tosiaan, hauskaa voi pitää ihan yhtä lailla, ilman alkoholiakin. Enkä missään nimessä tarkoita sitä, etteikö saisi vähän juoda – joinhan minäkin ne kaksi. Mutta ehkä rajansa kaikella.

Lähdettiin heti aamutoimien jälkeen kruisimaan, mutta tällä kertaa vähän kotikatuja pidemmälle. Ajettiin Kirkkonummelle, käytiin Meksikolaisessa ravintolassa syömässä, ja ajettiin takaisin Helsinkiin. Oli aivan mielettömän upea sää, tuli ihan kesä mieleen. Meidän auton mittari näytti jopa +20 astetta !

Kun tultiin takaisin keskustaan, suunnitelmissa oli hakea mulle Vappupallo. Löydettiin vielä onneksi Espalta pallomyyjiä, ja siinä kävi niinkin hassusti, että ostettiinkin kaksi palloa mulle ! Näin siellä ensin ihanan kissapallon, se oli ihan pakko saada ! Mutta nähtiin myös sellainen ”I love you” -pallo, ja rakas osti sen mulle <3

 

Vappu Senaatintori

 

Vappu Senaatintori 2

 

Mulla oli tosi kiva Vappu, toivottavasti oli muillakin !

Facebooktwittermail

3 kommenttia “Vappu – mikä ihana tekosyy !

  • Avatar
    3.5.2016 klo 03:12
    Kestolinkki

    Morjens Taru! Wappu on melkein ohi, ja nyt on jo 3.5.2016 tiistaiyö. Kun parempaa tekemistä ei ole, eikä ankarasti miettimällä tule mieleenkään, kirjoitan tähän kommenttiani.

    Facebookin perustajalla Mark Zuckenbergilla on kaapissaan muutama kymmenen täysin identtistä hupparia. Ei tarvitse haaskata turhaa aikaa miettiessään, minkä vaatteen valitsee. On varmaan tehokasta suunnittelua ja ajattelua takoa miljardeja. Zuckenbergistä tuli miljardööri reippaasti alle 30-vuotiaana, ja nyt 31-vuotiaana hänen omaisuutensa on n. 50 miljardia dollaria. Forbes-lehden Top-listalla IT-miljardöörien määrä kasvaa kasvamistaan nuorten vallatessa alaa. Top seiskassa heitä on viisi. Zaran Amancio Ortega on kakkosena 67 miljardilla taalalla. Sinä saat varmaan omalla näyttävällä tavallasi Suomesta siivitettyä kovia muotinimiä kosmoksen sfääreihin, galakseihin ja kvasaareihin. Mukana tulevat tietenkin valokuvaajat, suomalaisen kameratekniikan valmistajat siinä sivussa (jos löytyy), kosmetiikan loihtijat ikäänkuin Chanel-tuoksu haute couture-Chanelin myötä ja niin edelleen, kunhan taidetaan onnistuneesti nuuskia lupaavia kutsuvia aloja.

    Jlo vie ajatukset Youtubeen ”Ain’t It Funny” ja Lurcheriin (mustalaiskoira eli salametsästäjänkoira). Saisiko tuollaisen koiran Jlon seuraksi ja iloksi ja/tai onko hän itsekin sellaista rotua?

    Mansikassa on runsaasti C-vitamiinia, fenoliyhdisteitä ja antioksidantteja, ja siten se vahvistaa elimistön suojamekanismeja ja estää haitallisten mikrobien kasvua. Mansikka sisältää myös paljon kuitua ja vähän kaloreita. Se ei ole varsinainen hedelmä eikä marja tai kasvis, vaan jotain siltä väliltä, mutta minun käsitevarastossa se on aina marja. Polka on erittäin hyvänmakuinen yleismarja. Se sopii kaikkeen mahdolliseen, syötäväksi, pakastukseen, hilloksi ja kuivaukseen. Tämä on paras hillomarja eli sopii torstaisin hernekeiton jälkeen pannukakun kanssa. Syön pannukakun ja lättyjen kanssa myös vadelma- ja omenahilloa. Omenaa saan omasta takaa. Itse ostan mansikkaa Mattilan Marjatilalta, joka sijaitsee lapsuudenmaisemissani sikapitäjä Huittisissa. Siellä ajetaan kouluunkin usein raktorilla ja kaiketi paljon harvemmin Ferrarilla, ja tyttöjäkin niissä voi nähdä iltaisin kyydissä ruisailemassa.

    Kämpissä jos missä voi nähdä supertähtiä, nimittäin esim. Madonna, Lady Gaga, The Rolling Stones, U2 sekä Muse ovat yöpyneet hotellissa. Mannerheim-sviitti on ehkä Pohjoismaiden ylellisin hotellisviitti. Jos saan Eurojackpotissa 90,000,000 euron voiton yksinäni niinkuin varmasti joskus raatamalla ruksien kanssa saankin, niin sinne menisin reenin jälkeen ja kun saisin tuollaisen sinun himoitseman ja kehuman maukkaan omega-3-rasvaisen lohikeiton tillillä, kesäperunoilla, porkkanoilla, sipulilla, mausteilla, kermaisella liemellä ja kylmällä rasvattomalla maidolla, niin voi että! Se saisi olla tuhtina pääruokana, kun jäkiruokaherkkuani on aina juustolajitelma hillolla, varrasleivällä ja meijerivoilla. Alkuruoka on avoin, mutta syön ehkä sen mitä ehdotat. Ja voisin siemailla poikkeuksellisesti sinun tykkäämää kumppaa eli tarkemmin sanoen makeata venäläistä rose-kumppaa kylmillä pakastejäillä. Voisin juoda myös yhden ”karpalovodkan” kuten sinä mainostit ihan kamalana yrjömehukattiyökötyksenä, mutta se olisi kuitenkin aito cosmopolitan: vodka, triple sec-likööri, karpalomehu, limemehu, limeviipale. Tykkäätköhän sinä oikeasta cosmosta? Mutta joka tapauksessa menen kyllä heti Kämpiin jo toukokuun lopulla ja Stadin sukulaisteni kanssa filosofoimaan ja parantamaan maailmaa kuten Akseli Gallen-Kallela, Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius dekadentissa symposion-hengessä.

    Sinulla Wappu-Taru on kuvassa tuota kaulakoristetta somistamassa hieno takki illalla lämmittämässä, ja kengissä varmaan korkeat korot, mutta missä ovat hienot risat vintage-farkut? Itselläni on tätä kirjoittaessa päällä risat farkut a la Taru, ja tehostin niitä sinun oppiesi mukaan polvista Fiskarsin saksilla. Minulla on usein sellaiset päällä reenissä, löhötessä ja muuten vaan pohtiessa maailmaa. Mistä tuollaisen upean takin tai takkityypin voi ostaa? Sopisiko se pitkälle mallille, joka toimii myös taiteilijana ja harrastaa filosofiaa? Samalla kysyn myös vaaleiden farkkujen, risojen farkkujen ja kenkien merkkiä. Kaikki menisivät yhdelle ainoalle naiselle. Varmasti huolii, jos hänen ei tarvitse maksaa.

    Nyt Wappu alkaa ehkä mahdollisesti olla lopuillaan, ja yleissivistykseni on taas mukavasti laajentunut, mutta tässä tulee vielä riemuisten juhlien jälkeinen postludium:

    Ave Taru, moriturus te salutat! Aliquando insanire iucundum est. Homo sibi judex durissimus. Dixi et animam levavi. Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

    Reply
  • Avatar
    5.5.2016 klo 19:08
    Kestolinkki

    Olipa ihana huomata, että oli monta postausta luettavana, kun ei oo hetkeen avannut konetta!:) Sun vappu kuulostaa kyllä ihanalle<3 Harmi etten ite saanut vappupalloa, mut ehkä ens vuonna 😉
    Kauniina oot ollut taas liikenteessä!♥

    Reply
    • Avatar
      6.5.2016 klo 19:04
      Kestolinkki

      Oi ei, ihana, kiitos paljon 🙂 Kyllä sunkin on pakko saada ens vuonna pallo, tai sitten joudun lahjottamaan ton mun toisen pallon nyt sulle 😀 Hahah! Tuolla meijän katossa ne on vielä täysin voimissaan!

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *