YOU are the hero

Alla (jag också) säger alltid att det var kliniken som räddade mitt liv. Men vet ni va? Det är du själv som gjorde jobbet. Visst de hjälpte dig, de gav tips och råd och en plan. Men vem var det som gjorde hela allting? Vem var det som tog upp skeden och började äta? Vem var det som bestämde sig att kämpa emot rädslorna? Jo, jag åt hela tiden och var inte rädd för att gå upp i vikt men ätstörningen var. Det var JAG som bestämde. JAG. Jag som bestämde att ta en extra tugga, ett extra mellanmål, en extra biff. jag bestämde att äta kött igen. Jag utmanade mina rädslor, jag tog risken att göra allt dethär. Att sitta dygnet runt i rullstol, att inte gå ut med hunden längre, att stänga in sig själv i hemmet, sitta still så mycket som möjligt även om det kliade i hela kroppe. Bara för att bli frisk. För jag ville det. Innerst inne. Hur jobbigt det än kändes. Hur mycket ätstörningen än sa emot. Nej. jag hade bestämt mig, och jag gjorde det, jag klarade det. JAG!!!
Samma som en kamp mot övervikt eller liknande. Kanske personen skaffar hjälp av en PT. Får order vad hon/han ska göra och träna för något, äta såhär osv.. Men vem är det som GÖR JOBBET? Vem är det som väljer en portion hemlagad mat istället för att köpa godispåsen till middag? Vem är det som kämpar sig att möta sina rädslor och börja sitt första träningspass, vem är det som svettas på gymmet och pressar de sista repetitionerna? Det är DU. DET ÄR DU SOM ÄR HJÄLTEN. INTE PT:EN. Det är du som gör allting. Det är du som kämpar, att få som du vill. Den personliga tränaren kan inte hålla reda på dig från dag till natt. För det är dina val, du bestämmer och du har tyglarna kring ditt liv, att tänka ”vem bryr sig” och återgå till sina gamla vanor känns enklast men att bita ihop, utmana sig själv och tänka på sitt välmående, sina drömmar och sitt mål, övertala sig själv om att man vill och är värd ett lyckligare liv, ja då är man redo också att offra lite för det!
DITT VAL, DITT BESLUT.
NI ÄR SÅ JÄKLA BRA. VI ÄR!
Vi, eller DU som nått något mål, utmanat oss själva, gjort något ni inte trodde ni skulle kunna.Vare sig det handlar om att träffa någon ny person, hålla tal för en stor grupp, börja en ny kurs, hoppa fallskärmshopp, byta arbete och starta eget, resa världen runt ensam, tatuera sig, prata ut. Vad som helst! VI ÄR BÄST!
Kanske någon av er däremot inte klarade allting på egen hand, det är lika duktigt det med!!!  Det är att bemöta sina rädslor, bestämma sig och våga ta risker.
DU tog beslutet att hämta hjälp. DU bestämde dig. Det gjorde jag och om någon av er ens funderar på att våga be om hjälp eller stöd, GÖR DET!!! Livet är så härligt på andra sidan, du är VÄRD att vara lycklig, välmående och trygg! Kram på er alla, sköt om er <3
Facebooktwittermail

2 kommenttia “YOU are the hero

  • Avatar
    29.4.2017 klo 18:14
    Kestolinkki

    stor hjälte förebild till mig ger hopp att jag kanske efter12års lidande kan bli frisk och lika snygg som du för undervikt är allt annat än det.tänker du tävla i bikini ännu?kunde du skriva matdagbok och hurdsnt schema att gå upp i vikt om man tränar?i vilket bmi tycker du man kan träna finns det undergräns?

    Reply
  • Avatar
    3.5.2017 klo 17:04
    Kestolinkki

    Olis ihanaa jos voisit kirjoittaa tälläsiä postauksia myös suomeksi missä annat vinkkejä omien kokemuksien kautta, miten oot oppinut voittamaan vaikeudet ja kertoa lisää sun elämästä miten oot voittanut kaikki vaikeudet 🙂 oot tosi inspiroiva ja kaunis!

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *