Portfolio

Nimeni on Amanda Essén, ammatiltani FISAF ja EHFA Personal Trainer, bloggaaja (vuodesta 2013) ja lisäksi teen töitä mallina ja kiireapulaisena risteilyaluksilla.
Päivitän säännöllisesti fitness Svagtillstark blogiani ja -instagramia (17000+ seuraajaa). Mahtavaa on ollut että voin inspiroida ja motivoida niin monta ihmistä!

Bloggaaminen on poikinut paljon hyvää, olen muun muuassa ollut mukana Yle tv5 Sportmagasin ohjelmassa, joka käsitteli fitness kilpailemistani. Samoin olen aiheesta puhunut Ylen radio-ohjelmassa. Olen myös osallistunut ruotsalaiseen kirjaan ”Bli en Confidenza” (kirja auttaa ja vahvistamaan nuorten naisten itseluottamusta ja itsetuntoa). Olen yrittänyt edistää syömishäiriön hoitoa Suomessa siten, että olin 2013 eduskunnassa puhumassa syömishäiriön hoidon erinkaltaisuudesta Suomessa ja Ruotsissa, itse jouduin hakeutumaan ruotsin puolelle, koska apua en saanut kotimaassani. Samoin puhunut radiossa, lehtiartikkeleissa ja blogini kautta olen yrittänyt auttaa niin monia kuin mahdollista.

Aloitin 16-vuotiaana catwalk- sekä fashion mallin työt, olin pitkä ja hoikka enkä paljon käynyt salissa , matkustin eri maihin ja kävin päivittäin castingeissa, jatkoin sitä vähän aikaa ja sitten kokeilin missi kisoja vuonna 2013, kilpailun nimi oli Miss model of the world 2013 Suomi, ja voitin kilpailun. Sen jälkeen alkoi fitness urheilu, kyllästyin olemaan laiha ja väsynyt niin aloitin nostaa painoja yksikseni ja isän kanssa salilla. Huomasin miten paljon paremmin rupesin voimaan. Tein sen vain ja ainoastaan oman itseni vuoksi ja ei ollut mitään mikä olisi voinut saada minut lopettamaan, olin löytänyt oman juttuni ja se tuntui mahtavalta. Sen jälkeen olen tehnyt pääasiassa fitness malli töitä/kuvauksia. Rakastan silti esiintyä lavalla ja olen kilpaillut Bikini Fitneksessä junioreissa kolme kertaa ja vuonna Fitnessmalli 2017 kilpailuun.

Fitness on tällä hetkellä minulle tärkeintä ja suurin intohimoni. Saan joka kerta salilla niin paljon endorfiinia ja voin siellä parhaiten, sali on kuin toinen kotini.aikka pidän tavotteista ja haasteista niin tärkeintä on että voin hyvin ja olen onnellinen. Salitreeni on kehittänyt minusta vahvan ja itsepäisen, myös vastoinkäymiset muun muuassa syömishäiriö ja masennus nuorena, ovat kasvattaneet minut henkisesti vahvaksi. Tänään pyrin auttamaan ja olemaan tukena kaikille jotka ovat samantapaisessa tilanteessa kuin olin vuosia sitten, toivoisin että ei kenenkään tarvisi kokea samaa mitä minä koin.