Våffeldagen! 3 olika recept

Woop woop! Älskar våfflor men har inte ätit det på evigheter på grund av att jag inte äger ett våffeljärn men på tiden att skaffas! Idag ska jag fråga om systern vill låna sitt eller så gör jag gamla hederliga pannkakor som vanligt men utav något av recepten nedan!

Glad Våffel dag på er! ❤🎉

Vanliga traditionella våfflor, ca. 8 st

3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

2 Laitilan kanatarhan Eko ägg

4 dl mjölk

100 g smör eller margarin

 

Veganska Våfflor, ca. 10 st

75 g smält mjölkfritt margarin

3.75 dl havre/rismjölk

3 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 krm vaniljpulver

Gör så här på båda:

Börja med att blanda det smälta smöret/margarinet med mjölk.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smör blandningen.

Blanda sedan allt till en jämn smet utan klumpar.

Hetta upp ett våffeljärn med lite margarin i, stek då den är på full värme för bästa resultat.

Låt svalna eller ät direkt med kylande glass som smälter ljuvligt på.

Protein-våfflor ca. 7 st

1 dl havregryn

40g Vassleproteinpulver eller 20g Kasein proteinpulver
1.5 dl Keso

4 Laitilan Kanatarha Eko ägg
2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

ca. 1 msk fiberhusk

1.5 tsk salt

1 krm vaniljpulver

Gör såhär:

Mixa havregryn, bakpulver, keso och ägg med mixerstav.

Späd med lite mjölk och tillsätt fiberhusk. Låt svälla under någon minut och späd med ytterligare mjölk om det behövs.

Smeten ska vara ganska tjock för att inte fastna i våffeljärnet.

Stek våfflorna i smör och bjud sedan med grädde eller kvarg, färska bär/ sylt eller varför inte lite sirap, nutella, jordnötssmör eller något annat ni gillar, låt fantasin flöda!


Inlägget är sponsrat med Laitilan Kanatarha

Tips:

*Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.

*Om du lägger dem på varandra efter gräddning så blir de mjuka. Behåll frasigheten genom att istället låta de ligga luftigt.

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *