Redo för nya utmaningar

 

Idag är det sista dagen i Februari. Det är även den första dagen i veckan. Det är en bra start att börja idag. Att börja och ta ett steg mot dina drömmar.

Vad har du alltid velat göra i ditt liv, men aldrig vågat?
Vad är det som håller dig kvar?

Är det för du inte vågar lämna det trygga, varma, sköna,…. bekvämligheten?

Är du rädd för ändring?

Är du osäker på att lyckas?

Är det någon annan som håller dig tillbaka?

Är det läskigt att ta det första steget?

Väntar du på rätt dag, rätt tillfälle, rätt stund?

Väntar du på att du känner dig redo?
Ja ofta gör man det.

Men den dagen kommer inte alltid. Den kommer att åka längre och längre bakåt.

Du måste våga ta första steget.

Även om det tar länge. Även om det är jobbigt. Även om det känns omöjligt.

Börja nu.

Veckans uppgift, mål är att ta första steget dit du ska.

Ut ur din comfortzone.

Varför lyckas andra och andra inte?

Det är frågan om vad man är van med. Ju mer man vågar ta nya steg, nya utmaningar, bemöta nya rädslor, desto starkare blir man och desto lättare blir det.

Ju mer du vågar ta steget och pröva, kommer din självkänsla att öka.

Du behöver inte lyckas. Du behöver inte göra allt perfekt. Du behöver inte vara bäst.
Att bara BÖRJA, att bara ta första steget, att möta sin rädsla, att kämpa emot sin osäkerhet, är ATT LYCKAS.

Det är endast du som kan ändra på dig själv. Är du olyckligt kär, eller jobbar med något du hatar, lever ett liv som får dig att må dåligt, tröstar dig med godis varje kväll trots att du inte vill, söker efter något du aldrig kommer få, vågar inte gå till gymmet eller ut och springa, vågar inte börja ändra på saker och ting, vågar inte ringa någon du borde prata med, vågar inte be om hjälp eller ta kontakt till någon som kan hjälpa dig, vågar knappt acceptera att du är olycklig med det du gör nu, vågar inte prata med chefen om något problem, vågar inte säga till om någon är otrevlig mot dig, vågar inte tacka nej till munkarna på kaffebordet, vågar inte erkänna för dig själv att du har ett problem, vågar inte gå ut ur huset utan att ha fixat sig, vågar inte lägga en bild på verkligheten för du är rädd för vad andra kommer  säga, vågar inte leva och göra det du egentligen vill för ”vad ska andra tänka” eller vågar inte slappna av för man tror man förlorar kontrollen.

Finns det något du undviker att göra, fast du egentligen skulle vilja göra det? Undviker du situationer som du upplever som okontrollerbara? Undviker du situationer där du är rädd för att tappa kontrollen?

Det var endast några exempel. Vi alla har rädslor.

Vad är en rädsla?

Rädsla är en reaktion på fara och hot. Det är endast en känsla i oss.
Men.

Vad en rädsla är för mig, är en UTMANING. En rädsla är ditt nya mål. En rädsla i taget. Vad är du rädd för att göra, just nu?…Men vet att du borde göra?
Det är veckans utmaning. Det är Mars månadens utmaning. Gör något du inte vågat göra förut, och GÅ UT UR DIN COMFORTZONE!

JU MER DU KOMMER ATT MÖTA DINA RÄDSLOR KOMMER DU ATT BLI STARKARE OCH DET KOMMER BLI LÄTTARE.

Jag säger detta till alla mina läsare, alla mina kunder, alla mina vänner och mig själv,

Vänta inte på den rätta stunden, gör det nu.

Så kom igen.
Det bekvämliga är inte alltid det bästa, roligaste, eller det som vi vill ha.

Sluta bry er om vad andra tänker och pratar om.

Om ni gör det ni vill göra i livet, kommer allt annat kvitta. Det är äkta lycka. Och det är äkta självförtroende. Det är, att leva sitt eget liv och må bra av det, och inte bry ett knyst vad andra tycker och tänker, för du har inget intresse eller behov av att spendera energi på sånt trams. Du är där du vill vara. Och det är livets mål. Att finna ett liv du inte behöver ta semester från. och idag, är dagen du börjar och tar första steget mot rätt riktning.

Dag 1. BEMÖT DIN RÄDSLA.

Att misslyckas är okej.  Men att inte försöka är inte ok. Jag vet att du kan göra det och kommer att klara det, men först behöver du börja. Och visst kommer du misslyckas, det gör vi alla, flera gånger och om och om igen. Men varje försök är närmare ditt mål och vem bryr sig om du inte är bäst? Du är bäst för att du gör ditt bästa. Och att våga börja, är att försöka sitt bästa. Och att inte våga börja, är det riktiga misslyckande vi är rädda för.

Vad händer om du misslyckas? Varför är vi alla så rädda att göra det? För att världen har skapat fel bild av mänskligheten. Man ska tydligen vara perfekt, glad, snygg, energisk, flitig, stark, duktig HELA TIDEN. Att säga fel, att göra fel, att misslyckas… ses som en dålig grej? Så fort någon i media eller i kändisvärlden gör något operfekt blir det hela rena drama och människor börjar skriva fula kommentarer om hur ful/dålig/klantig/knasig/sjuk/svag/förfärlig människa man är. Att komma sist i en tävling. Att få utbrott på flickvännen. Att köpa ett ton av godis. Att inte få upp stången på gymmet. Att erkänna att man inte kan. Att få underkänt i ett prov. Att vara tvungen att ta lån. Att bli dumbad på första dejten. Att missa målet på fotbollsplan. Att försova sig. Att inte se resultat från träningen. Att inte få jobbet man kämpat för. Att inte ha rätt och inte få stöttande i en diskussion. Att inte orka jobba heltid. Att bli tvåa i något. Att behöva be om hjälp. Att erkänna att man är trött. Att inte klara av varje dag enligt planerna. Att fuska i sitt mat/träningsschema. Att inte orka sminka sig. Att försena sig till jobbet. Allt detdär är du rädd för. Alla ska vara perfekta och allt ska göras perfekt dagen lång. Annors är man ju sjuk. Annors behöver man psykisk vård direkt, om man beter sig annorlunda. Tydligen. För allt ska skötas bra och alla ska vara så bra, tydliga, perfekta. Att ramla. Att misslyckas. Att snubbla. Är inget dåligt. Det är en del av oss. Vi alla misslyckas, vi alla tappar glaset ibland och vi alla har dåliga dagar. Vi alla får finnar och rynkor i pannan någon gång, vi alla är stressade och otåliga någon gång, vi alla är i behov av hjälp eller paus ibland. Det är mänsklighet. Det är vad vi är. Vi VÄXER då vi mysslyckas. Att misslyckas betyder att vi ska försöka igen och igen och igen. Tills vi får det vi vill ha. Vad det än är. Och det är skillnaden på de som lyckas och inte lyckas att nå det de vill, de andra ger upp då de misslyckas och de andra stiger upp och säger vet ni va, jag vill något och då tänker jag göra det, hur många gånger än jag misslyckas och faller ner. Andra kanske har det lättare och det ser ut att vägen går spikrak till deras mål, men det hjälper inte din situation. Stig upp och låt ingen, inget, få dig att bromsa eller ge upp. Att försöka, är en vinst redan.


 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *