Recept på snacks

 

Recipe for Fake peanutbutterchocolatecups? :

120 g of coconut oil (2 cups melted)
40g cocoa powder
½ teaspoon vanilla
2 tablespoons Sukrin Gold
150-200g g crushed / chopped nuts, for example. pecans and walnuts
40 g of dried cranberries
20g dates
Add nuts, the cranberries, the dates on a baking sheet in a mold. Melt coconut oil and add the cocoa, vanilla and Sukrin gold in the melted oil. Stir.Pour on the nut/berrie/datemix and spread it around with a spoon, so that everything gets covered.Place the mixture in the refrigerator for a few hours and cut it into 20 pieces when it has cooled down and is fixed. For faster method, put in the freezer, 30 minutes and get snacks already for afternoon coffee!

Proteinbar recipe (makes one big or two small):

Heat the fibersyrup up, I used the micro, for 40seconds so it started bubble a bit. Then directly I blended the powder into it, and blended it until it became smooth, then I formed them into bars and put them in the fridge for 1-2 hours!

 

Fastlagssemlor eller bara vanliga bullor med grädde som fyllning?

  • 1 msk kardemumma
  • 3dl mjölk
  • 50 färsk jäst
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 11-12 dl vetemjöl

Värm med mjölken tills den blir ljummet.

Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, kardemumma, smör och ägg.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. 

Jäs degen i en bunke under duk till dubbel storlek i 45-60 minuter.

Lägg degen på ett mjölat bord och baka ut till önskade bullar.

Dela degen i 18 bitar och forma dem till runda bullar.

Lägg bullarna på bakplåt med bakplåtspapper.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minuter på 200 grader. Låt svalna.

Skär av topparna på bullarna.

Fyll semlorna med grädde och lägg på locket. Pudra med stora sockerpärlor. 

Man kan ju alternativt använda annat imellan, vad sägs om nutella/sylt/peanutbutter/smör&ost?/kvarg/marmelad… ja allt möjligt… Låt fantasin flöda! Jag älskar att blanda salt & sött, som kanske inte alla gör. Därför brukar jag smaksätta bröd med lite sötma eller lägga sylt som pålägg 🙂

 

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *