Lähtikö sunkin jaksaminen talveksi etelään?

Eikä! Voi ei, niin munkin. Yhtäkkiä heräät aamulla klo 7:00 ja avaat ikkunan verhot. Pimeää. Pikimustan pimeää. Käsittämätöntä! Eikös vasta hetki sitten ollut kesä?  Ainakin valoisaa, lämmintä ja kaikinpuolin mukavaa. No, ei auta kun taas tottua tähän jatkuvaan pimeyteen. Siihen, että ajat pimeällä töihin ja pimeällä töistä kotiin. Ja kaiken sen ohella sun pitäisi kuntoilla, syödä hyvin, nähdä ystäviä, perhettä eli toisin sanoen, tehdä jotain töiden jälkeenkin kun on pimeää ja kylmä. Älä anna sen jokavuotisen talvimasennuksen iskeä, mä kerron sulle vinkit, joiden avulla jaksat töiden ja koulun jälkeen käydä salilla, lenkillä, kahvilla jne.

🌞 KUVAT

Mahtava ajatus! Se, että ihmeellisen netin syövereistä löydät kauniita kuvia, joiden avulla sun päivät on pikkaisenkin parempia. Näitä kuvia löydät ainakin täältä, täältä sekä täältä. Ne kuvat voi olla ihan minkälaisia. Ihan mistä sä ite tykkäät, mitä katsellessa alat väkisinkin hymyilemään ja rauha ja hyvä olo täyttää sut sisäisesti. Mun omia lemppareita on kauniit kuvat kahvikupin kera, ihanat joulumaisemat ja joulun jälkeen kevään ensikukat. Täytä näillä kuvilla sun puhelimen taustakuvat, sun vaatekaapin ovi, koulun lokero tai vaikka sun koulu/työvihko!

Tee kaverille tai perheenjäsenelle teidän omista kuvista kalenteri ensi vuodelle!

blueberries-1576405_960_720

🌞 SOVELLUS

Nykyään on olemassa mitä fiksumpia sovelluksia puhelimen sovelluskaupoissa. Sovelluksia juoksemiseen, saliohjelmiin, ruokailuun, siihen että muistat juoda vettä… Näiden sovelluksien avulla ainakin mä koen, että on helpompi pitää yllä kuntoa ja jaksamista. Ne muistuttaa sua näistä tärkeistä asioista. Tällä hetkellä mä käytän Daylio -sovellusta, mikä on niin kuin päiväkirja. Sinne kirjaat joka päivä millainen päivä sulla on ollut ja mitä kaikkea oot tehnyt. Jälkeenpäin kun katot tilastollisesti millaisia päiviä sulla on ollut, niin olisi hyvä jos edes suurin piirtein hyviä. Jos sun päiväkirja viimeiseltä kuulta näyttää pelkkää surunaamaa, tiedät varmasti jo itsekin, että pieni muutos tekisi hyvää. Musta on kiva kirjata sinne mitä kaikkea oon päivän aikana saanut tehtyä.

Kirjaa päivän liikunnat ylös joka päivä!

🌞 SISUSTUS

Jos sisustus on vähänkään sun juttus, niin suosittelen ehdottomasti päivittämään vähän väliä talon ilmettä. Ja tällä sisustuksella meinaan vaikkapa pieniä yksityiskohtia; kukkia, tauluja ja koriste-esineitä. Mihinkään näistä ei ole pakko pulittaa omaisuuttaan, vaan isoista markeista tai kirpputoreilta löydät varmasti jotain pientä kivaa niillä sun takin taskuun unohtuneilla kolikoilla. Jos pienen tilpehöörinkin ostaminen saa sun hampaat narskumaan, niin kokeile vaikka vaihtaa huonekalujen järjestystä kotona! Jo se tuo ison muutoksen aikaan.

Aloita joulukoristelu!

🌞 LIIKUNTA

Mulla on itsellä menossa tällä hetkellä pieni kyllästyminen pelkkään kuntosaliin. Mä oon myöskin ihan älytön vilukissa, palelen jo nyt parin asteen pakkasilla. Mä en siis pysty edes kuvittelemaan itseäni muuten vain vetämässä hölkän kölkkää tuolla ulkona. Jos oot samanlainen kun minä, suosittelen lämpimästi sisäliikuntaa! Vaikkapa kuntosalin järjestämiä ryhmäliikuntatunteja. Nykyään niitä on niin monenlaisia, että ihan varmasti löydät sen sun juttus. Mun mielestä liikkuminen on paljon mukavempaa ryhmässä kuin yksin. Kysy vaikka kaveri mukaan näille tunneille. Ehkä crossfit, pilates, jooga, kahvakuula, aerobic, zumba tai spinning? Jos taas pikkupakkaset ei saa sun niskakarvoja pystyyn, niin iloisia uutisia! Pian on hiihtoladut ja jääkentät taas täällä.

Kokeile siirtää lenkki/sali/muu liikunta iltapäivästä aamuun!

summer-still-life-783347_960_720

🌞 VITAMIINIT

Oikeesti, monivitamiinit ja kivennäisaineet auttaa sua jaksamaan! Esimerkiksi Berocca poretabletissa on vitamiinit aasta eehen ja lisäksi kivennäisaineita. Se myös maistuu hyvältä. Mä ite oon nyt syönyt vuoden päivät monivitamiinitabletteja ja vuoden päivät oon myöskin ollut terveenä. Kaikkien muiden sairastaessa samaa flunssaa niin meikä painaa hiki hatussa salilla, ilman mitään flunssanpoikasta. Ja nyt jälkeenpäin kun vertaan tätä syksyä edelliseen, kyllä mä oikeesti oon jaksanutkin paljon paremmin. Koko viime vuoden syksy mulla meni oikeestaan vaan sängyssä syöden, koska se oli vaan niin mukavaa. Nyt 8 tunnin toimistopäivän jälkeen jaksan vielä lähteä tekemään jotain.

Ota tavaksi syödä monivitamiinitabletti aina aamupalan yhteydessä!

🌞 TAVOITTEET

Viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpinä. Talvikauden treeneissä sua ehottomasti auttaa jaksamaan tulevaisuuden tavoitteet. Sun tavoitteet ei tarvii olla mitään isoja, vaan vaikkapa pari senttiä pois vyötäröstä tai, että jaksat juosta pidempään ensi keväänä. Tai ehkä sisimmässäsi haluat osallistua fitness kilpailuihin tai vaikkapa olla personal trainer. Isot sekä pienet tavotteet auttaa pitämään motivaatiota yllä. Nää tavoitteet saattaa välillä unohtua kaiken muun kiireellä, mutta löytyy pienen kaivelun avulla ihan varmasti. Katso youtubesta vaikka motivaatiovideoita! Mun tän hetken tavoitteena on olla vuoden vaihteen aikana kireämmässä kunnossa. Sellaisessa, missä kehtaa taas lähteä kisailemaan. Mä oon kirjottanut mun tavoitteet ylös, sekä treenejä ja ruokavalion, joiden avulla pääsen haluamaani kuntoon.

Mieti kaverin kanssa teidän tavoitteenne ja lähtekää treenaamaan yhdessä!

20161002_075247

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *