Hammaslääkärikammo karistettu ja viikonloppu Savossa

Heippahei! Mulla oli pitkästä aikaa vähän spessumpi viikonloppu viime viikolla.

Viime viikon keskiviikkona mä kävin hammaslääkärissä. Olin itse päivää aikasemmin varannut ajan särkypäivystyksestä. Ja siis mä oon vetkuttanut tätä mun hammaslääkärikäyntiä jo vuosia. Mulla alkoi jo joskus 18-vuotiaana sattumaan kovasti oikealle puolelle suuta ja ajattelin, että siellä on pakosti reikä. En uskaltanut todellakaan mennä lääkäriin, koska mulla ei oo koskaan paikattu mitään hampaita, eikä mulla oo myöskään ollut mitään oikomishoitoja. Toi hammas oli kipeenä vaihtelevasti, puolen vuoden välein alko vihloa ja särkeä. Pari vuotta meni ja sitten mun poikaystävä sai mut soittamaan hammaslääkäriin. Kävin parikymppisenä suuhygienistillä, joka sanoi, että jotain arveluttavaa siellä kyllä on. Mutta ei kuitenkaan sanonut että ”reikä”. Mut pistettiin vissiin jonoon, mutta jotain sitten tapahtu ja mitään ei koskaan kuulunut. Ja arvatkaa vaan soitinko mä sinne takaisin, en. 😀 Tänä vuonna toi hammas on vaivannut enemmän ku koskaan ja mun isä nyt sai mut taivuteltua lääkäriin. Iskä kertoi tarinoita hampaiden poistamisesta, mätänemisestä ja jopa bakteerien leviämisestä aivoihin, joka johtaa kuolemaan. Säikähtäneenä siis soitin vihdoin ja viimein hammaslääkäriin.

Keskiviikkona mä siis menin hammaslääkäriin valmistautuneena poraukseen. Lääkäri kävi läpi mun hampaat ja tuli tulokseen, että täytyy ottaa röntgen. No, siinä sitten kävi ilmi, että mulla onkin 3 reikää. Se joka tässä on vuosia vihlonut, oli iso ja näkyvä, näkyi ilman röntgeniä. Hammaslääkäri sanoi, että se on niin syvä, että mulle täytyisi ehkä tehdä juurihoito! Keskiviikkona ei siis mitään porailtu vaan varattiin uusi aika perjantaille. Perjantaina mua jännitti aamu kuudesta asti niin paljon, että mun mahakin meni ihan sekaisin. Otin buranaa tuntia ennen mun aikaa, joten puudutus ei sattunut ollenkaan. Kuuntelin musiikkia samalla ja lekuri lähti poraamaan mun oikeaa ylähammasta. Pari kertaa vihlas ihan törkeän paljon, mutta muuten ei sattunut yhtään! Mua vaan jännitti, koska ensinnäkin mun jokainen kaveri ja sukulainen oli kertonut kauhutarinoita ja toiseks, mun hampaita ei oltu koskaan porattu niin mulla ei todellakaan ollut hajua mitä tulee tapahtumaan. Parikymmentä minuuttia meni ja lääkäri sano, että nyt on valmista. Juurihoitoja ei tarvittu ja paikkaus onnistui. Mulla oli koko oikea poski, oikea alaleuka ja oikea puoli kielestä ihan tunnottomia vaan. Nyt jälkeenpäin voin vaan todeta, että eihän se niin kamalaa ollut. Se on ohi nyt ja voin vihdoin syödä taas oikeallakin puolella. Jos luet tätä juttua ja sullakin on hammassärkyjä ja hammaslääkärikammo, ei mitään hätää hei. Voi olla, että oot aikasemmin joutunut ”huonolle” lääkärille. Voit heti sanoa jos sattuu ja pyytää taukoja. Ja toi burana tosiaan kannattaa ottaa, mua oikeesti pelotti puudutuskin sikana, koska mulle ei oo koskaan tehty sitä. Mulla on seuraava paikkausaika helmikuussa ja voin sanoa, että ei pelota enää!

Kun tosiaan mun paikkaus oli valmis, lähdin suoraa kotia kohti. Me oltiin nimittäin serkkujen kanssa vuokrattu mökki Juvalta viikonlopuksi. Olin odottanut tota viikonloppua jo viikkoja ja vihdoin se koitti! Kotona pakkasin nopeasti vikat kamat messiin ja lähdin ajamaan mun koirien kanssa Keravalle, mun isälle. Koirat jätin isälle hoitoon, auto jäi Keravalle ja lähdettiin veljen kanssa sen autolla ajamaan kohti Juvaa. Lähettiin ajaa yhden maissa ja mökillä me oltiin vasta kuudelta. Tosiaan jouduttiin kyllä menemään muutaman lenkin kautta. Mökki osottautu oikeen hienoksi! Vissiin just rempattu, uus keittiö, hyvät sängyt, puusauna ja järven rannalla. Perjantai-ilta meni saunoessa. Lauantaina käytiin mummin luona, grillattiin ja illalla rilluteltiin. Ilta meni oikeen kivasti, käytiin jopa tsekkaamassa Juvan yöelämä. 😂 Sunnuntaina siivottiin ja lähdettiin ajamaan takaisin neljän aikaan. Mökkireissulla tapahtu kyllä myös kummiakin! Pe-la yönä meiän karkkipussi oli hävinnyt alakerrasta. 😂 Siis me koko lauantain ja sunnuntain etittiin sitä kissojen ja koirien kanssa ja ei löytynyt. Kukaan ei myöntänyt syöneensä sitä ja tutkittiin yhessä kaikki paikat. Me ollaan ihan varmoja, että joku kävi siellä yöllä. Mehän ei tosta edes säikähdetty vaan päätettiin, että ens kesänä vuokrataan sama mökki niin, että päästään myös juoksemaan saunasta suoraan järveen!

20161119_101810

 

 

2016-11-21-18-03-15

snapchat-270923994

Mun piti kirjoittaa tästä jo sunnuntaina kotona, mutta pääsin kotiin vasta kahdeksan aikaan. 😀 Maanantaina ajattelin uudestaan, mutta töissä meni tosi myöhään ja eilen sitten lepäsin koko viikonlopun edestä. Mukavaa olla taas elävien kirjoissa!

20161002_075247

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *