Tallinna – jotain uutta, jotain vanhaa

Vapaan lauantain kunniaksi päätettiin ottaa suunta kohti Tallinnaa ja katsastaa shoppailun lomassa paljon puhuttu Telliskiven alue. Välillä muuta kuin fitnesstä. Olen matkustanut Tallinnasa todella usein, mutta melkein aina aika on ollut kortilla ja tutustuminen on rajoittunut vain keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Nyt olin kuitenkin jo etukäteen päättänyt, että tuo Kalamajan alue käydään katsastamassa, sillä sitä on kehuttu paljon. Päätettiin taittaa matka taksilla, sillä tuuli riepotteli melkoisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taksimatkassa ei kauan kestänyt ja hyvällä säällä matka ei olisi ollut mahdoton kävelläkään. Taksin ikkunasta vilisi upeita vanhoja rakennuksia ja pian saavuttiinkin suuren teollisuusalueen keskelle. Industriaalisen tyylin fanina katseltavaa riitti. Mielettömiä vanhoja teollisuusrakennuksia, pieniä sisustuspuoteja, kahviloita, teekauppoja… Todella paljon nähtävää. Alueella on launtaisin suuri kirpputori, se selvisi paikalle päästyämme kun hämmästelimme pitkiä jonoja porteilla. Sisään pääsi 1 euron sisäänpääsymaksulla. Myyntipöytiä ja ihmisiä oli joka puolella, musiikki pauhasi ja tunnelma oli loistava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehdimme pyörähtää kahvilla ja muutamassa sisustusmyymälässä ennen ruokailua. Vaikka mitä ihanaa ostettavaa olisi löytynyt, mutta laukkutila oli melko kortilla, joten uusi reissu siis tiedossa. Nälkä yltyi ja suuntasimme syömään. Olin kuullut todella paljon hyvää eräästä ravintolasta, joten se oli ensimmäisenä listalla. Kivi Paber Käärid tarjosi juuri sitä mitä odotin, mahtavaa tunnelmaa, loistavaa ruokaa ja mikä palvelu! Vaikka paikka oli täynnä ruokaa sai nopeasti. Raaka-aineet olivat tuoreita, maut puhtaita ja ruoka oli aseteltu kauniisti, joten enempää ei voinut toivoa ja vielä kun tähän lisättiin edullinen hinta, niin hymy oli korvissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tällainen pieni irtiotto ja rentoutuminen tekee välillä todella hyvää. Parhaiten itselläni toimii se, että lähden pois tutusta ympäristöstä ja rikon rutiineja. Silloin osaan päästää irti stressistä.

 

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Tallinna – jotain uutta, jotain vanhaa

  • Avatar
    29.8.2016 klo 23:27
    Kestolinkki

    Hienoja kuvia Tallinnan Telliskiven alueelta! Kivi, Paber, Käärid on aina varma valinta! 🙂

    Reply
    • Peppi Pietikäinen
      31.8.2016 klo 18:48
      Kestolinkki

      Ihana kuulla, kiitos 🙂 Se oli kyllä todella viihtyisä paikka, ensi kerralla testiin sitten jotain muuta! 🙂

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *