Ihan himmee sokerimättö.

Omalla kohdallani herkutteluun pätee yksi laki, silloin kun se on kielletty, esimerkiksi dieetillä, niin voi helkkari, kun tekee mieli ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä ja tuntuu, että noutaja tulee, jos ei saa donitseja ja kakkuja heti paikalla. Dieetin ulkopuolella taas ei juurikaan tee mieli mitään makeaa. En yleensäkään ole hirveästi syönyt herkkuja ikinä, mutta näköjään kaikki se mikä on kiellettyä kiehtoo!

Meillä kaikilla on varmasti joku herkkujen herkku, jota joskus tekee mieli niin paljon, että on valmis tekemään mitä vain sen eteen. Mun ihan ultimaattinen ykkösherkku on mars-oreo-juustokakku. Maku on aivan silkkisen pehmeä suklaatoffee-hässäkkä, ei missään nimessä liian makea ja ihanan ilmava. Tätä tarjoillaan sillon kun tilanne vaatii ison suklaisen sydämen höystettynä kermaisella kinuskilla.

15209145_10207351573898566_1928481697_n

 

Mars-oreo-juustokakku

 

Pohja: 

  • 175 g Oreo-keksejä
  • 0,5 dl juoksevaa margariinia (voi käyttää myös hieman vähemmän

Täyte:

  • 4 liivatelehteä + 
  • 3 rkl kieuhuvaa vettä
  • 400 g tuorejuustoa (maustamaton)
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 Mars-patukkaa rouhittuna (patukat kannattaa laittaa pakastimeen, helpottaa rouhimista)
  • Makeutusainetta oman maun mukaan (voi myös käyttää sokeria)
  • Vaniljasokeria oman maun mukaan
  • Kinuski – ja suklaakastiketta (itse oikaisen tässä usein sen verran, että ostan kastikkeet valmiina ja suosin mahdollisimman paksuja laatuja).

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kerma vatkataan löysäksi vaahdoksi ja maustetaan makeutusaineella / vaniljasokerilla oman maun mukaisesti. Kerman joukkoon sekoitetaan tuorejuusto. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kiehuvaan veteen. Annetaan liivatteiden jäähtyä hetki ja kaadetaan seos ohuena norona tuorejuustomassan sekaan, koko ajan sekoittaen. Lisää Mars-patukat ja nosta kylmään hyytymään.

Sekoita seos vielä kertaalleen juuri kun se alkaa hieman hyytyä. Itse käytin halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaa ( jos kakusta haluaa tehdä isomman/korkeamman voi täytteen helposti tehdä kaksinkertaisena). Puolet massasta kaadetaan vuokaan ja päälle valellaan kinuski- ja suklaakastiketta. Lisätään loput massasta ja koristellaan kakku mieleiseksi. Nostetaan kakku kylmään hyytymään, kakku vaatii vähintään 6 tunnin hyytymisajan jääkaappissa, mutta pakastamalla tätä prosessia voi hieman nopeuttaa. Tällöin on hyvä kuitenkin seurata ettei kakku pääse jäätymään.

Sitten vaan nauttimaan! Takaan, että tää on ihan syntisen hyvää 😉

 

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Ihan himmee sokerimättö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *