Energiacocktail jokaiseen aamuun!

Halusin jakaa teidän kanssa ”reseptin” ihan mahtavaan kehoa puhdistavaan ja nestettä poistavaan viherjuomaan, jolla starttaan päivittäin oman aamuni.

 

1/2 Sitruuna

1 tl Spirulinaa

1/2 tl Matcha-jauhetta

 

Valmistusohje: purista sitruunamehu shakeriin ja lisää viherjauheet perään. Lisää shakeriin 0,5 l vettä ja ravistele sekaisin. Nauti!

13874642_10206528586604398_447396091_n

Maku ei välttämättä ole maailman miellyttävin, mutta sitruuna on sen verran voimakas, että se peittää alleen viherjauheiden maun. Mikä näiden eri ainesosien rooli tässä juomassa sitten onkaan? Minäpäs kerron.

 

Sitruuna. Vaikuttaa ruoansulatusta tehostavasti. Sitruuna pitää sisällään myös mm. c-vitamiinia, magnesiumia ja flavonoideja, jotka toimivat immuunipuolustuksen tukena ja ehkäisevät tulehdusta kehossa.

 

Spirulina. Fykosyaiini aiheuttaa spirulinalle sen sinivihreän värin ja se on todettu toimivan maksan ja munuaisten tukena elimistön puhdistamisessa, sillä on siis mm. antioksidanttinen ja kuona-aineita poistava vaikutus. Vitamiini- ja mineraalipitoisuus on spirulinassa aivan loistava ja se on myös oiva proteiinin lähde. Se sisältää mm. runsaasti B-ryhmän vitamiineja, rautaa, kalsiumia, seleeniä ja rikkiä.

 

Matcha. Japanilainen erittäin vahva vihreä tee. Matcha-jauheessa on mm. antioksidantteja, vitamiineja ja flavonoideja. Se sisältää myös aavistuksen kofeiinia, joten sillä on piristävä vaikutus.

 

Aikamoinen tehococktail siis, joten eikun testaamaan! 🙂

 

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *