Makumatka Brondaan!

Heippa,

 

Tosiaan meillä oli viikonloppuna Fitnettiläisten kanssa workshop päivä, jossa tehtiin kaikkea super mielenkiintoista. Lisää päivästä kerron myöhemmin, mutta nyt haluan jakaa teille kokemukseni ravintola Brondasta, jossa kävimme päivän päätteeksi syömässä. Ravintola sijaitsee Eteläesplanadilla ja sen on perustanut tunnettu kokki Tomi Björck sekä Matti Wikberg. Paikka on suunniteltu todella kotoisaksi, ja siellä viihtyy pidemmänkin ajan. Ruoka Brondassa on keskittynyt Espanjan, Ranskan ja Italian makuihin. Se on suunniteltu Etelä-Eurooppalaisittain jaettavaksi. Ravintolasta löytyy myös loungebaari, jossa voi nauttia maistuvia cocktaileja.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Meitä oli iso porukka, joten otimme ravintolasta heidän tasting menunsa joka on helppo jakaa isommille seurueille. Valitsemamme menu oli heidän suosituin Bronda-menu. Se koostui kahdeksasta annoksesta, 3 alkuruokaa, 3 pääruokaa ja 2 jälkiruokaa. Siihen saa halutessaan lisätä myös erillisen viinimenun, jossa viinit ovat suunniteltu tarkkaan ruokiin sopiviksi. Ensimmäinen annos oli vihersimpukkaa, vaniljalla maustettu verigreippi vinaigrette, nori merilevää ja lohen mätiä. Tämä oli todella maistuva! En itse ole niinkään simpukoiden fani, mutta tämä oli todella herkullista. Annoksesta teki erikoisen juuri tuo verigreippi vinaigrette, joka toi siihen makeutta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Seuraava annos oli itsetehtyä chistorra makkaraa, parmesaanileipää, karamellisoitua sipulimarmeladia ja chipotlemajoneesia. Ensin mietin että mikä ihmeen hodari tämä on, ja se oli hieman yllätys annos. Maku siinä oli kuitenkin uskomattoman hyvä, paras hodari mitä olen ikinä syönyt 😀 Kaikki maut sopivat yhteen, tulee niin vesi kielelle kun katsookin tätä.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kolmanneksi tarjoiltiin lohi tartaria, käsin kuorittuja katkarapuja, hiillostettua kesäkurpitsaa ja munakoisoa, sahramiaiolia ja sitruunalla maustettu äyriäis-vinaigrette. Tämä annos oli todella freshi edellisen jälkeen ja maut olivat tässäkin kohdallaan. Kyseinen annos jaettiin 4 henkilön kesken, eli ensimmäinen jaettava annos.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tässä tarjoiltiin paistettua kampasimpukkaa, fenkolia, sitruuna-salottisipulidressing, salottisipuliconfit, savustettua ankeriasta ja paahdettua mantelia. Kyseinen annos oli vähiten mieleeni. En ole ennen maistanut kampasimpukkaa tai ankeriasta, joten maut olivat uusia ja hieman liian eksoottisia 😀 Ehkä niihin pitää tottua. Koostumus näissä myös oli aika erikoinen, mutta esillepano oli näyttävä.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Viimeisenä pääruokana tarjoiltiin Pedro Ximenez-sherryssä haudutettua lampaan niskaa, savustettua valkosipulia, pikkelöityä kirsikkaa, rosmariinilla maustettua sherry punaviinikastiketta sekä timjamia. Tämän annoksen liukkeena oli paahdettua peruna-kaaligratiinia ja gruyere-juustoa. Tämä oli ehdottomasti lempi annokseni tästä menusta! Tuo gratiini oli jotain niin suussasulavan hyvää, himoitsin sitä koko seuraavan päivänkin 😀 Ja toi lammas oli täydellisen mureaa, siitä teki erikoisen noi pikkelöidyt kirsikat, vaikka aluksi se kuulosti hieman erikoiselta. Söin jopa Norankin annoksen tuota lammasta haha 😀

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jälkiruuaksi tarjoiltiin ensimmäisenä kookosvanukas, mustaherukka-vadelma jäätelöä, rapeaa mustaherukkaa, marenkia, pistaasia ja mustaherukka vadelmakastiketta. Annos oli todella raikas edellisen ruoan jälkeen, mutta itse en ole mikään vanukkaiden fani, vaikkakin tykkään kookoksesta. Muutenkin Brondan jälkkärit jäivät hieman laimeaksi, ja eivät mielestäni vetäneet vertoja koko menun muille ruuille.. ja mä rakastan jälkkäreitä 😀 Mutta osasyynä voi olla että olimme istuneet ravintolassa jo yli 3 tuntia, ja viiniä oli mennyt jonkin verran ennen jälkkäreitä 😀

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tässä oli toinen jälkiruoka eli banaani-maitosuklaabrule, banaanikakkua, maapähkinä `dacquoise`, karamellisoitua banaanijäätelöä ja valkosuklaa -suolakaramellia. Tämä oli parempi annos kuin edellinen! Käyn todella harvoin syömässä pitkän kaavan mukaan, niin jokainen kerta on ainutkertainen. Olin ihan varma että annokset ovat niin pieniä, että niiden jälkeen pitää tyyliin mennä snägärille syömään 😀 Mutta ruokaa kyllä riitti, ja lähdettiin menun jälkeen vatsa pinkeinä jatkamaan Capitaliin.

Palvelu Brondassa oli erittäin hyvää, tarjoilijat kertoivat jokaisesta annoksesta enemmän, ja olivat asiantuntevia sekä ystävällisiä. Ravintola oli myös ihanan tunnelmallinen. Meille oli varattu erillinen loossi, mikä oli siinä mielessä hyvä, että meistä lähti ääntä 😀 Oli kiva tutustua uuteen porukkaan, ihan mahtavia tyyppejä! Erikois kiitos illasta Lindalle ja Jussille, sekä kaikille muillekkin fitnettiläisille. Oli unohtumaton ilta, innolla odotan ensi kertaa 🙂

 

<3:Mariela

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *