Flying and bloating

Hello!

 

Tämän päivityksen haluan pyhittää kompressio tuotteille ja niiden monikäyttöisyydelle. Olen kisojen jälkeen lentänyt jonkin verran ulkomaille ja huomasin nestekierron olevan vielä vähän jumissa dieetin takia ja tuli tarve niin sanotuille ”lentovaatteille”.


image

Aiemmin minulla ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia kehon nestekierrossa tai lennon jälkeisestä nesteturvotuksesta ja pelästyinkin kun kroppa keräsi yhtäkkiä valtavasti nesteitä kisojen lennon jälkeen.

Tämän ongelman ilmaannuttua olen keskustellut paljon ihmisten kanssa ja hirveän monella on samoja ongelmia mm. turvotusta lennon jälkeen, treenin jälkeen tai pitkän työpäivän jälkeen, ja joillain esim. rasvaisen tai suolaisen ruoan jälkeen. Tässä leikissä tietysti suolan ja nesteen tasapaino on kaiken A ja O. Eli arjessa riittävä juominen ja sopiva suolan nauttiminen pitäisi olla kunnossa välttääkseen ylimääräiset nestekierron ongelmat.

— mutta onneksi löysin pelastuksen! Olin yhteydessä suomalaiseen firmaan nimeltä Tritanium (verkkokauppa >>> Tritanium Store) Heidän tuotteiden tekniikka on suunniteltu kokonaan Suomessa ja heiltä löytyi mitä erinomaisin tietämys juuri tällaisiin ongelmiin. Kompressiotuotteista on tullut niin sanottu ”urheiluvaatehitti” ja todella moni käyttääkin niitä jo urheillessaan. Itsellä on ollut testissä nämä urheilun aikana käytettävät tuotteet, sekä palautumiseen tarkoitetut tuotteet. Tritaniumilla on mm. Palautumiseen tarkoitetut säärystimet, jotka itselläni toimivat parhaiten. Testasin myöskin palauttavia polvipituisia sukkia ja osakompressiohousuja. Housut ovat erinomaiset treenin aikana, mutta pitkään lentäessä puristavat liikaa lantion kohdalta edestä lonkkaluiden kohdalta, mikä on tärkeä kohta nestekierron kannalta.

DSC00111
Minun lempparini (ja pelastukseni :D) Tritaniumin Extend Low kompressiosäärystimet. Käytän näitä lentämiseen ja ennen treeniä/treenin jälkeen palautumiseen.

Löysin ratkaisun lymfa-hieronnasta. Sain sieltä hyviä vinkkejä ja kehoni tarvitsi pikaista boostia about 10 lennon putki 5 viikon aikana löi nestekierron täysin lukkoon. Testatessani Tritaniumin tuotteita, löysin ITSELLENI parhaan käyttötavan lennon aikana (-tämähän ei tarkoita, että sama toimisi kaikilla, olemme kuitenkin yksilöitä). Aloitin pitämällä Tritanium eXtend Low -säärystimiä jo matkalla lentokentälle. päästyäni lentokentälle, menin istumaan ja nostin 10 minuutiksi jalat viereisen penkin selkänojalle. Siitä jatkoin lentokoneeseen, ja pidin säärystimiä vain nousun ja laskun ajan jalassani. Kokeilin myös sitä, että pidin säärystimiä koko lennon. Kuitenkin huomasin paineen kasvavan todella paljon ja pohjetta kiristävän, ja kysyinkin mitä se tarkoittaa asiantuntijoilta, ja he kertoivat kompression tekevän päinvastaisen reaktion nestekierron kannalta ja se alkaakin kerätä nestettä, koska on liikaa puristetta ja lennon aikana paine vaihtelee todella paljon. Kuitenkin lennon alussa ja lopussa säärystimiä pidettyäni, en huomannut mitään turvotusta lennon jälkeen enkä lennon aikana. Uskonkin kompression auttaneen minua, koska uskokaa, nestekertymä ei ollut vain paria kiloa edellisten (lue: useiden) lentojen jälkeen….

image
kuva Nadi Hammouda

Nyt kuitenkin kaikki siis hyvin ja kroppa alkaa tasoittua. Kävin myös ottamassa laajaverikuvan, josta näkyi oikeastaan kaikki. Arvot olivat erinoimaiset, mutta kyllä olin peloissani ja järkyttynyt kropan reaktiossa ja siksi haluan jakaa pari liikettä ja vinkkiä millä itse sain kropan taas toimimaan, kompressiotuotteita käyttäen:

Tässä siis muutama vinkki, jos kärsit nestekierron ongelmista. Itse tein näitä helppoja ja tehokkaita hoitoja esimerkiksi ennen lentoa/treenin jälkeen.

Soliskuopissa on niin sanottu ”pääviemäri” kehon nestekierrolle, eli kannattaa ennen lentoa/treeniä tai treenin jälkeen/lennon jälkeen hieroa erittäin hennosti vain silittäen ja HIEMAN painaen soliskuopista ylhäälhä alaspäin. Se aktivoi nestekierron, jonka jälkeen hieroin nilkasta polvea kohti pohjetta myöskin ihan sivellen ja todella vähän painaen, rauhallisia vetoja. Tämän tein samalla, kun pidin jalkoja ylhäällä. Myöskin ”pumppasin” nilkkoja liikuttaen niitä ”koukkuun” ja suoraksi.

(Minulle voi laittaa kysymyksiä aiheesta myös sähköpostiini katie.kokkonen(at)gmail.com)

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille !

with love, katie

image


Toteutettu yhteistyössä Tritanium Finland:n kanssa.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *