Rata-SM & Car Babe 2015

Huh, tulipa nostalginen fiilis!
Facebook ilmoitti tänään olevan tasan vuosi siitä kun sain 2.perintöprinsessa tittelin ”Car Babe 2015” -kilpailussa. Ajattelin tämän kunniaksi hieman muistella viime vuotta autourheilun näkökulmasta.

Rata-SM

Kiinnostus autoja ja niiden virittelyä kohtaan alkoi jo pienestä tytöstä. Viihdyin mielelläni isäni kanssa autotallissa pikkutunneille asti ja koitin opetella nippelitietoa auton koneistosta, josta minulle on yhä hyötyä. Olin varma, että tulen jossain kohtaa elämääni viettämään aikaa enemmän autourheilun parissa, edes vierestä seuraajana. Viime vuoden keväällä sain siihen tarjouksen, nimittäin minua pyydettiin edustamaan Mika Salon tiimiä Rata-SM tapahtumissa. Olin innoissani, koska tiesin pääseväni hyvinkin lähelle harvinaisia autoja!
11899936_880032962074934_1103647366328575022_n
”Rata-SM on rata-ajon SM-sarja, jossa toisiaan vastaan kilpailee samassa sarjassa ajettavat luokat kuten: Formula Ford, V1600, Legends, Xtreme race jne.”

Kiertue kesti lähes koko kesän ja kiersimme Suomen suurimmat moottoriradat läpi. Tämän lisäksi  yksi ajo suoritettiin Viron puolella Pärnussa. Varikkotyttö tiimissämme oli Varikkomaman lisäksi kolme tyttöä, joista yksi olin minä. Henna Peltonen toimi varikkomaman roolissa ja piti meistä hyvää huolta jokaisessa tilanteessa.

img_2619

Tehtäväviimme kuului mm. Salon tiimin edustaminen ja autojen lähettäminen lähtöruuduilta. Tutustuimme moniin rallikuskeihin henkilökohtaisesti ja pääsimme kokemaan milltä tuntuu istua kartturin paikalla oikeassa Xtreme race rallikyydissä. Kiertueen myötä oli mielenkiintoista tutustua ralli-ihmisten elämäntyyliin ja nähdä kuinka paljon he panostavat oman varikon menestykseen. img_1806

Tapahtuman ympärillä pyöri paljon mediaa ja suuria nimiä. Tapahtuma oli kansainvälinen, joten edustimme Salon tiimin lisäksi myös Suomea. Kiertueen päättymisen jälkeen oli huvittavaa bongailla tuttuja kasvoja mm. Formula lähetyksistä MTV Max:illa ja autourheilu lehdistä.

Vauhdin Maailma -lehti
Vauhdin Maailma -lehti

Car Babe

Lähes heti Rata-SM kiertueen jälkeen sain ilmoituksen, että olen Car Babe 2016- finalistien joukossa! Olin hymyä täynnä, koska viihdyin kesällä niin paljon autojen parissa ja nyt sain jatkaa tätä myös syksylle. Tämä kauneuskilpailu oli hieman erilainen millaisiin olen aikaisemmin päässyt tai kuvitellut lähteväni mukaan. Olen tottunut enemmän klassisempiin kauneuskilpailuihin, joissa arvostetaan klassisia kauneuskriteerejä, mutta mielestäni oli mielenkiintoista lähteä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja heittäytyä mukaan kilpailuun.
Koin, että kisa on eräänlainen ”leikki”, jossa pitää osata sopeutua tarvittavaan ympäristöön, mutta tuoda oma persoona muuttumattomana esille.

carbabesjutturyhmakuva249ar_vi

Varsinainen finaali pidettiin Lahden messukeskuksessa ”Autot ja Viihde” -tapahtumassa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ennen finaalipäivää meillä oli finalistien kanssa tapaaminen, jossa meistä kuvattiin kalenteri vuodelle 2016. Mielestäni kuvaukset olivat hyvin mielenkiintoiset, koska kuvaukset pidettiin Espoolaisen autokaupan autotallissa ja kuvausautoina meillä oli harvinaisia urheiluautoja. Lisäksi, nämä olivat minun ensimmäiset kalenterikuvaukset.

img_2599 img_2617

Finaalipäivänä Lahden messukeskuksessa liikkui paljon vierailijoita, joiden kanssa vietimme aikaa keskustellen tapahtumasta ja tietenkin autoista. Kilpailun tuomariston haastattelu pidettiin iltapäivällä ja tietenkin sitä odotti heti aamusta asti. Mielestäni jokaisen kilpailun kutkuttavin hetki on se aika kun astut arvosteltavaksi tuomariston eteen ja sinulla on vain hetki aikaa vakuuttaa sekä verbaalisesti, että fyysisesti tuomareitten valintaan. Tietenkin lavaesiintyminen arvostellaan tämän lisäksi, mutta omalta osaltani nautin hyvin paljon lavalla olemisesta ja pyrin enemmän nauttimaan siitä ajasta, minkä saan olla siellä.

12118957_902115573200006_7074282016396018726_n

Finaalissa meillä oli kolme sisääntuloa ja voittajien julkistaminen. Tällä kertaa kannustusjoukkoni eivät päässeet paikan päälle, joten hermostutti hieman kuinka muu yleisö ottaa minut vastaan. Tiesin, että en ole täysin uusi kasvo muille katsojille, koska syksyn aikana Iltasanomien sivuilla oli käynnissä yleisönsuosikki äänestys, johon katsojat pääsivät vaikuttamaan. Ilokseni yleisö otti minut hyvin lämpimästi vastaan ja sain mahtavan yhteyden yleisön kanssa. Tietenkin lavaesiintyminen paranee sen myötä mitä paremman vastaanoton saa yleisöltä!

Voittajien julkaisemisen aikana mietin päässäni, että on ollut hyvällä tavalla erilainen kokemus ja mielestäni olin voittaja, kun lähdin mukavuusalueeni ulkopuollle kokeilemaan itseäni kisassa. Tietenkin, tavoitteenani kilpailuissa on päästä palkintosijoille…..ja sitten kuulutettiin:  ”Toinen perintöprinsessa on….tyttö numero yksi, ALINA VORONKOVA!” 

img_3427

Ohhoh, siinä sitä sitten seistiin voittajakolmikko rivissä kamerasalamoiden valossa. Repäisin Iltasanomien yleisönäänestys kilpailusta toisen sijan ja koko kilpailusta päädyin toiseksi perintöprinsessaksi.

img_3399

Alunperin kilpailu, johon suhtauduin hieman skeptisesti osottautui mainiona herätyksenä itselleni. Lähdin kilpailuun ajatuksella, että en välttämättä ole oikea henkilö tittelin kantamiseen, mutta teen parhaani sen saavuttamiseksi. Pysyin omana itsenäni ja katsoin kuinka pitkälle se kantaa. Sama asenne pätee myös arkielämässäni. Välillä tulee kompastumisia, mutta niistäkin selviää parhaiten pitämällä pään kylmänä ja yrittämällä uudestaan.


Ihanan aurinkoista ja värikästä alkuviikkoa!

♥Alina

ig & sc: aligurme

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *