SEKSUAALISESTI HÄIRITTY

Tuntuu siltä, että olen varmaan ainut, joka uskaltaa ottaa esille sellaisia asioita, joista ei yleensä uskalleta puhua. Minä en yksinkertaisesti pysty olemaan hiljaa, minun on kirjoitettava ja puhuttava näistä, ja toivon, että muutkin rohkenisi.

Tänään käsittelen seksuaalista häirintää.

 

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, RMJ:ssä tapahtui jotain hyvin ikävää, ja nyt kerron mitä.

 

RMJ Rauman meren juhannus 2016

 

Oli lauantai-ilta, kello oli 22:45. Työaikaa minulla oli jäljellä 15 minuuttia. Olin työpisteelläni, suoraan baaritiskin edessä. Juttelin eräälle asiakkaalle, kunnes aivan yhtäkkiä TAKAAPÄIN JOKU HYÖKKÄSI PÄÄLLENI.

Kaikki tapahtui hyvin nopeasti, mutta kerron tarkkaan, miten tilanne meni.

Nuori mies otti minusta ensin halausotteen, lähti liu’uttamaan käsiään alaspäin, suoraan ALAPÄÄHÄNI. Kyllä, minun yksityiselle alueelleni! En saanut hänen käsiään pois, hän piti niin lujaa kiinni. Samaan aikaan hän alkoi NUOLLA LIMAISESTI kaulaani. Kuten sanoin, tämä kaikki tapahtui hyvin nopeasti, mutta se ei kerro tilanteen vakavuudesta.

Pääsin jotenkin pois hänen otteestaan, ja olin aivan shokissa. Muistan huutaneeni niin lujaa kuin pystyin, että mitä täällä tapahtuu. Sen jälkeen vielä ahdistus valtasi mieleni, ja aloin itkemään hysteerisesti. En pystynyt enää sanomaan sanaakaan.

Eräs työntekijä huusi nopeasti järjestyksenvalvojat paikalle, minut siirrettiin sillä aikaa takatilaan hengittämään ja putsaamaan itseni. Kun järkkärit olivat saaneet varmistuksen oikeasta tekijästä, he poistivat nuoren miehen alueelta, leikkasivat hänen festarirannekkeensa irti, SIINÄ KAIKKI. Eivät edes kysyneet hänen nimeään, että olisin pystynyt tekemään hänestä ilmoituksen poliisille.

 

Haluan vielä erikseen mainita, että olen todella pettynyt järjestyksenvalvojien toimintaan, en missään nimessä RMJ:n festarijärjestäjien. Nämä kyseiset järkkärit eivät tainneet ottaa tapahtumaa tosissaan, koska kyseessä oli ”vain pieni ahdistelu”.

Sillä ei ole mitään väliä, kuinka suuri tai pieni teko on.

 

Seksuaalinen häirintä on tarkoituksellista, ei-toivottua, yksipuolista seksuaalisväritteistä käyttäytymistä tai sukupuoleen perustuvaa syrjintää. Se voi olla  fyysistä koskettelua tai puhetta, jonka kohde tuntee vastenmieliseksi.

 

Minua ällötti ja ahdisti tapahtuma niin paljon, että putsasin kaulaani vielä seuraavana päivänä. Ennen tätä tapahtumaa, en ajatellut sen olevan näin kamalaa. Tai siis, tottakai ahdistelu on KAMALAA, mutta oikeasti. Tämä oli jo niin hirveää, että olen vielä monen päivän jälkeen itkenyt tapahtumalle. Kuvitelkaa ihmisiä, jotka raiskataan! Tai no, sitä ei varmasti pysty kuvittelemaan.

Miettikää, että joku raiskaaja pääsee helposti pälkähästä ehdollisella rangaistuksella. Katsokaapas TÄMÄ uutinen. Se kertoo vähän, miten Suomessa suhtaudutaan seksuaaliseen häirintään.

 

Haluaisin tosiaan saada tämän nuoren miehen kiinni, joka ahdisteli minua. En tiedä, onnistunko siinä koskaan, mutta ainakin yritän parhaani.

Tuntomerkkejä nuoresta miehestä:

Ikä noin 20-30v. Vaaleahkot hiukset. Harmaat ruudulliset kangasshortsit ja musta t-paita. Muistaakseni kahden kaverin kanssa.

 

Taitaa olla mahdoton tehtävä, mutta JOS mahdollisesti olit näkemässä tapahtumaa ja sinulla on enemmän tietoa tekijästä, otathan yhteyttä minuun. Kiitos!

 

Laittakaahan kommentteja, jos teidän mielestä Suomessa pitäisi muuttaa ainakin yksi asia!

 

 

 

Facebooktwittermail

4 kommenttia “SEKSUAALISESTI HÄIRITTY

  • Avatar
    30.6.2016 klo 19:25
    Kestolinkki

    Herranjumala kuulostaa kauhealta ! kehenkään ei kehenkään saisi koskaan ikinä koskea ilman hänen lupaa se on saletti ! Toivottavasti joku tunnistaisi kaverin ja asialle voitaisiin tehdä jotain 😮 järkyttävää ! Voi olla että tilanne tuli järjestyksenvalvojallekkin yllätyksenä ja hänenkin kannalta meni tosi nopeasti: tyyppi kiinni ja pihalle mitä pikemminkin.. oletko kysellyt olisiko ollut mitään valvontakamera materiaalia missään? 😮 Mutta joo ei näin, niin väärin, siitäkin tulee jo niin oksettava olo jos joku kehtaa huudella jotain lirkuttelua kadulla perään. Tosi ala arvoista

    Reply
  • Avatar
    30.6.2016 klo 22:33
    Kestolinkki

    Olin asiakaspalvelijana ja asiakas päätti suutuspäissään lyödä mut, tein asiasta rikosilmoituksen. Poliisi katsoi valvontakamerasta ja totesi, että oli liian lievä, ei tehdä asialle mitään. Vaikka mulle se ei ollut lievä. Itkin sen jälkeen ja pelkäsin mennä töihin. Jäi ikuiset traumat tosta. Niin voin kuvitella, että miltä susta tuntuu.

    Reply
  • Avatar
    1.7.2016 klo 15:53
    Kestolinkki

    Haha ja voi voi,
    Omasta kokemuksesta voin sanoa että TÄYSIN normaalia toimintaa kun on kesä festareilla töissä . Sehän kuuluu suomalaisten kännisten kundien ”tapoihin” kun ovat festareilla.
    Itse kun olen tehny eri festareilla alkoholi promoja ja myöskin baarivuoroja , niin kyllä tota tapahtuu aina ns . ” näteille tytöille” . Ja poliisia ei todellakaan kiinnosta jos joku jurrinen urpo vähän käy baari/promotyttöjä ”puristelemassa” . Sori vaan mut on totuus. Ja vähän suosittelen olemaan ” paksunahkaisempi” jos meinaa kesäfestareilla työskennellä.
    Tämä siis minun suora mielipide.
    T. 10-v konkari festariduunari.

    Reply
    • Avatar
      1.7.2016 klo 17:59
      Kestolinkki

      Tää näyttäisi taas olevan näitä kommentteja jotka kuuluu jättää omaan arvoonsa. Ketään ei saa kosketella eikä puristella vaikka olisi kuinka festarit ja nätti tyttö. Vaikka on kaunis, niin ei kuulu sietää ahdistelua ja häirintää. Toivottavasti löytyisi toi spede. Tsemppiä! 🙂

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *