V*TUN PASKA PERSONAL TRAINER

Olen todella järkyttynyt. Melkeimpä sanaton.

Olen aina tiennyt, että on olemassa todella eritasoisia Personal Trainereita, mutta en ikinä uskonut kenenkään olevan näin ulapalla.

Kuulin juuri uudelta asiakkaaltani aivan käsittämättömiä kauhutarinanoita hänen entisestä Personal Traineristaan. Tai voiko edes sanoa tarinoita, sillä kaikki on täysin faktaa, mitä teille seuraavaksi kerron. En tietenkään voi mitään nimiä kertoa, sillä minulla on vaitiolovelvollisuus. Vaikka kyllä tekisi mieli kertoa, suojellakseni ainakin uusia asiakkaita, mutta toivottavasti mahdollisimman moni saa tästä tekstistä edes vähän koppia!

 

Meillä on uuden asiakkaani kanssa ollut nyt kahdet yhteistreenit. Jo ensimmäisellä kerralla kuulin niin paljon outoja asioita, että kuvittelin jo todellakin kuulevani kaiken. Mutta eilen taas sain kuulla lisää, ja minua suorastaan kauhistuttaa, mitä kaikkea on vielä luvassa!

Kuvitelkaa. Asiakkaani aivan ensisijainen tavoite on ollut saada vatsa pois. Eikö ihan tavallinen tallaajakin tiedosta, että silloin olisi hyvä tehdä vatsalihaksia? Jep.

Mutta nyt puhutaan siis AMMATTILAISISTA. Me tiedämme, että on lisättävä keskivartalotreeniä sekä ehdottomasti laitettava asiakkaan ruokavalio kuntoon. No, arvatkaapas miten tämä tilanne meni vanhan pt:n kanssa: Ainoa vinkki, mitä hän oli ravitsemukseen antanut, oli ”syö vähemmän hiilaria” SIIS MITÄ? SIINÄ KAIKKI?

Ok. Mutta entäs ne keskivartalotreenit? No, ei nyt nekään menneet ihan putkeen. He tekivät kaksi kertaa viikossa treenin päätteeksi kaksi sarjaa vatsalihaksia. Eli esim. jalkatreenin päätteeksi. Ja mikä parasta, he treenasivat siis yhdessä 1,5 vuotta, kolme kertaa viikossa.

Voitte kuvitella asiakkaani fiiliksen, kun hän ymmärtää, ettei kaikki ole mennyt niin, kuin olisi pitänyt. Eikä tässä vielä todellakaan kaikki! Jokaisen alkulämmittelyn ajan, joka oli siis joka kerta täysin sama – juoksumatolla kävelyä, pt seisoi vieressä ja veloitti siitäkin ajasta. Kuvitelkaa sitä rahan määrää, jonka asiakkaani on turhaan joutunut maksamaan 1,5 vuoden ajalta. Järkyttävää. Ymmärrän, jos asiakas ei kerta kaikkiaan osaa käyttää juoksumattoa, niin pt voi siinä tilanteessa kerran tai pari hänelle näyttää, mutta kyllä sen jälkeen alkulämmittelyn pitäisi jo sujua itsenäisesti. JA VARSINKIN JOS VAIN SEISOT SIINÄ VIERESSÄ, JA HALUAT ASIAKKAAN JOKA KERTA TEKEVÄN SAMAN JUOKSUMATTOKÄVELY-LÄMMITTELYN. Olen niin raivona, koska tämä ei vieläkään lopu tähän!

Yhden tietyn treenikerran jälkeen oli aina 15-20 minuutin jäähdyttely pyörällä, jolloin pt seisoi taas jälleen kerran vieressä, veloittaen asiakkaalta joka minuutista rahaa. Lisäksi, yksi treenikerta oli pelkkää aerobista, jonka kesto vaihteli 30-40 minuuttia, ja pt kuitenkin veloitti täyden 60 minuutin hinnan.

Aivan K Ä S I T T Ä M Ä T Ö N T Ä . Mun sormet syyhyävät tällä näppäimistöllä, kun olen niin raivostunut, huh!

Loppukevennykseksi kerron vielä, kuinka pt ei kertaakaan huolehtinut asiakkaani keskivartalontuesta. Eli kun he tekivät vatsalihaksia, ja asiakkaaltani pääsi selkä notkolle, hän ei ikinä maininnutkaan asiasta. Eilen sen itse heti huomasin, kun teimme keskivartalotreeniä. Asiakkaani olikin ihmetellyt, miksi aiemmin tuli aina alaselkä kipeäksi vatsalihastreenin jälkeen.

Aivan järkyttävää, miten ihmisiä huijataan, vain sen takia, koska he eivät itse tiedä. Tai onhan tässä nyt selkeästi myös puutetta ammattitaidossa, mutta myös huijausta on havaittavissa. Olkaa hyvät ihmiset tarkkoina, kenet valitsette valmentajaksenne. Älkääkä maksako turhaan, jostain, mitä ette edes saa!

 

Ps. Kirjoitettu asiakkaani luvalla!

Peace&Love

 

 

 

 

 

Facebooktwittermail

20 kommenttia “V*TUN PASKA PERSONAL TRAINER

  • Avatar
    30.8.2016 klo 10:16
    Kestolinkki

    Järkyttävää tekstiä. Nuo valmennukset kun usein ovat myös todella kalliita. Kyllä asiakkaan pitäisi saada hinnan arvoista treeniä ja ohjeistusta.

    Olikin hyvä aihe, jotta pääsen kysymään että ketä personal traineria sinä itse suosittelisit nuorelle 15v tytölle. Olen kiinnostunut treenaamisesta, mutta en tunne ketään joka osaisi auttaa enkä yksinkään osaa kauheesti siellä tehdä. Ehkä joku etävalmennus juttu olisi hyvä, koska asun niin pienellä paikkakunnalla eikä lähistöllä ole kauheesti ainakaan mitään kovin ammattitaitoisia.

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 10:58
    Kestolinkki

    Käsittääkseni Personal Trainer -nimike ei ole suomessa mitenkään suojattu eli käytännössä kuka tahansa voi nimikettä käyttää. En siis välttämättä kaikkien PT:iden kohdalla puhuisi ”ammattilaisista”. Myöskään kaikista noista muutaman viikonlopun / kirjekurssi PT-koulutuksista ei vielä ”ammattilaisiksi” tulla. On olemassa hyviä PT:itä, harjoitusohjelmapalveluita yms. ja sitten huonompia. Tietämättä sen enempää yksityiskohdista (jutussa ei mainita esim. kasvoivatko asiakkaan voimatasot, aerobinen kunto yms.) en itse voi juurikaan kommentoida PT:n toimintaa. Toki ainakaan progressiota ja ärsykkeenvaihtelua tietyssä osassa harjoittelua ei juuri ollut ja juuri nämähän ovat kehittävän harjoittelun kulmakiviä.

    Samaa mieltä kirjoittajan kanssa siitä, että asiakkaan pitäisi myös osata vaatia enemmän valmentajaltaan. Itse näkisin, että säännöllinen testaus niiltä osa-alueilta joita halutaan kehittää olisi tärkeää ja jos ei tuloksia meinaa syntyä niin vaihdetaan treenaustapaa. Pidemmän päälle jos ei tuloksia synny niin vaihtaisin toisaalle missä niitä syntyy.

    Niin ja rasvahan palaa tasaisesti joka puolelta eli vatsoja tekemällä kasvatetaan ja vahvistetaan vatsalihaksia, jolloin (pitkään jatkuessaan) yllä oleva rasvakudos pingottuu isommalle alueelle kasvaneiden lihasten ansiosta. Rasvanpolttoahan ei voi kohdistaa. Tärkeintä tosiaan ruokavalio / nautit kalorimäärät jos sitä vatsaa halutaan saada pois. Tämän ehkä sanoitkin mutta korostit mielestäni liika keskivartalotreenin vaikutusta rasvanpoltossa. Tai sitten ymmärsin väärin.

    Joka tapauksessa hyvä kertomus, jonka tärkein opetus oli – Valitkaa parempaa, sillä sitä löytyy 🙂

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 11:40
    Kestolinkki

    Voihan tuon lämmittely- ja jäähdyttelyajan käyttää hyödyksi pt:n kanssa keskustellen, esittäen kysymyksiä jne.

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 11:54
    Kestolinkki

    Tulee kyllä ihan omat kokemukset mieleen, me tosin ei puhuttu ruokavaliosta ollenkaan. Ja kyseinen palvelu tuli elixialta..

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 12:20
    Kestolinkki

    Auktorisoitu Personal Trainer eli APT on tae siitä, että personal trainer on käynyt kunnollisen koulutuksen. Tätä kannattaa asiakkaille painottaa, että valitsevat Auktorisoidun personal trainerin. Toivottavasti sinä olet jo SKY:lle auktorisointihakemuksen lähettänyt.

    Reply
    • Avatar
      30.8.2016 klo 12:52
      Kestolinkki

      Auktorisointi kertoo että on läpäissyt (viikonloppu)koulutuksen, se ei vielä takaa ammattitaitoa. Moni liikuntaneuvoja tai liikunnanohjaaja on pätevä vaikka ei ole auktorisoitu PT, ja itseoppineetkin trainerit voivat olla osaavampia kuin auktorisoitu PT -nimikkeen saanut.

      Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 12:24
    Kestolinkki

    Itsellä on todella huono kokemus Elixiasta. Siellä pt laittoi minut tekemään korkean boksihypyn vaikka sanoin etten ole tehnyt ennen. Hän totesi että kyl sä pääset. Luotin ammattilaiseen ja hyppäsin ja sain pysyvän olkapäävamman kun kaaduin. Ptllä ei ole mitään vastuuta asiakkaistaan eikä ole vakuutuksia. Olet aina omalla vastuullasi! Muistakaa tämä kun seuraatte näiden ns. Ammattilaisten suosituksia.

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 13:28
    Kestolinkki

    Ei ole kovin ammattimaista mustamaalata toista, vaikka et nimeä maininnut. Antaa sinusta aika tökerön kuvan valmentajana. Mitä se sinulta on pois, vaikka toinen opettaa ”väärin?”.
    Toiseksi, rasva vatsasta ei pala tekemällä vatsalihastreeniä. Pääperiaate on, että kulutus on kovempaa kuin kaloreiden saanti. HIIT tyyliset treenit tähän ovat parhaita, sillä kroppa kuluttaa vielä levossa kaloreita ja ei kuluta lihaksia samalla tavalla kuin pitkä aerobinen. Vaikka en olekaan mikään ammattilainen, järkikin sen sanoo, että suositaan isoja liikkeitä kuten kyykky, mave yms sillä ne kuluttavat paljon energiaa isojen lihasten ollessa töissä. Samalla myös syvät varsalihakset ovat töissä. Näiden tekniikoiden opettaminen olisi paljon tärkeämpää kuin istumaannousujen tekniikoiden hinkkaaminen. Tsemppiä urallesi ja toivottavasti saat tietosi päivitettyä 🙂

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 13:56
    Kestolinkki

    Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan maksaa..

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 14:31
    Kestolinkki

    Eipä tämäkään teksti kovin ammattimaiselta vaikuta. Sinuna ottaisin ehkä taustoista vielä enemmän selvää, ja tämän jälkeen lähtisin vetämään johtopäätöksiä asioista. Tottakai tuossa oli omaankin korvaan omituista tuo lämmittely ja loppujäähdyttely pt:n ”valvonnan” alla.
    Hiilarin vähentäminen oikeista paikoista voi olla nopeakin ensiapu pahimpaan vatsan pömpötykseen. Sensijaan vääränlainen keskivartalotreeni saattaa jopa kasvattaa sitä vatsaa entisestään.
    Oli miten oli, on mielestäni asiatonta lähteä julkisesti kommentoimaan muiden valmennusta sen enempää hommasta tietämättä. Minullakin on paljon valmentajia mielessä joiden toimintaa ihmettelen suuresti, mutta pidän nämä tiedot itselläni.

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 15:52
    Kestolinkki

    No eipä siihen litteään vatsaan kyllä niitä istumaan nousuja ym muita turhia vatsaliikkeitä tarvita. Isoja liikkeitä kyykkyä, mavea jne.. jos sitä vatsaa pakko hinkata niin jotain syviä vahvistavia tai jotain vatsaliikettä isoilla painoilla, ja siihen tosiiaan hyvin riittä se kaks sarjaa kaks kertaa viikossa. Vai meinaatko että saat istumaan nousuja tehden jotenkin vatsasta lähteen rasvaa?

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 17:35
    Kestolinkki

    mikä lienee kauhutarinan todenperäisyyden taso?

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 20:18
    Kestolinkki

    Toivottavasti et ole tosissasi tämän kirjoituksen kanssa? Et kyllä anna itsestäsi kovin hyvää tai ammattitaitoista kuvaa haukkumalla itsellesi vieraan personal trainerin ohjelmaa…varsinkaan, kun itse et tunnu ymmärtävän, että paikallista rasvanpolttoa (tässä tapauksessa vatsan alueen rasvan) ei ”ole olemassa”. Rasva palaa tasaisesti koko kropasta, millään vatsalihastreenillä et sitä saa katoamaan vatsan alueelta!

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 20:22
    Kestolinkki

    Mielestäni tässä tarinassa ei ollut mitään, minkä takia pitäisi kiihtyä tai raivota. Ikää kun tulee 10v lisää, niin ymmärtää elämästä sen verran paremmin, ettei tällaiset asiat hetkauta. Ihmiset saavat lääkäreiltäkin joskus väärää hoitoa vaivoihinsa, vääriä neuvoja pankistaan varainhoidossa, teettävät remontteja epäpätevillä ’väärillä’ ammattilaisilla. Sellaista elämä on; ihminen joutuu erilaisissa tilanteissa tukeutumaan toisiin ihmisiin, pettyvät ja oppivat toimimaan seuraavalla kerralla varovaisemmin.

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 21:12
    Kestolinkki

    Itse en valitsisi Personal Traineriä, joka haukkuu muita ääneen vaikka kuinka huono toinen olisikin.

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 22:28
    Kestolinkki

    >Hauku toisen pt:n toimintaa ja epäammattimaisuutta
    >Väitä, että mahan rasvat katoavat vatsalihaksia tekemällä
    >Profit

    Nyt on järjenjättiläs. Tarukaan ei näytä osaavan kun rintaliivien jättämisen kotiin.

    Reply
  • Avatar
    30.8.2016 klo 23:09
    Kestolinkki

    Personal trainer, joka arvostelee julkisesti kollegojaan ja samaan hönkäykseen todistaakin itse olevansa täysin uuno omassa ammatissaan. Todella noloa!

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 06:53
    Kestolinkki

    No huhhuh näitä jengin kommentteja siitä että kritisoit asiakkaasi edellistä PT:tä! Sillä nyt ei ole mitään tekemistä sun ammattitaidon kanssa jos herättelet ihmisiä siitä mitä kaikkea paskaa tuolla on tarjolla! Mielestäni hyvä aihe, tohon olisi voinut vielä lisätä mitä seikkoja kannattaa ottaa huomioon kun valitsee itsellensä PT:tä. Hyvää syksyä Taru!

    Reply
    • Avatar
      31.8.2016 klo 10:54
      Kestolinkki

      Kiitos kivasta ja asiallisesta kommentista Lisa 🙂 Olisi voinut lisätä joo, tosi hyvä pointti! Ehkäpä myöhemmin lisää aiheesta 😀 Sinne myös hyvää syksynjatkoa! 🙂

      Reply
  • Avatar
    27.9.2016 klo 16:46
    Kestolinkki

    Hei! ihan pakko kommentoida tuota vatsalihasasiaa!

    Asiakas, joka haluaa kiinteytä ja mahan pois ei kiinteydy istumaannousuja tekemällää. Se on tieteellinen fakta. Asiakas pitäisi laittaa tekemään kuten jo joku aikaisemmin mainitsi, niin isoja liikeitä kuten maastavetoa ja kyykkyä, varsinkin etukyykky on äärettömän hyvä liike myös keskropalle. Tekniikan kuntoon ja isojen liikkeiden kuntoon. Siihen päälle kovatehoista hiit-tyyppistä treeniä niin varmasti haluttuja tuloksia syntyy. Sitten tietysti se vaatii sen, että ruokavalio on kunnossa.

    Ihmetyttää suuresti, että pidät itseäsi ammattitaitoisena ja ajattelet, että istumaanousuilla poltetaan rasvaa keskikropasta. Tiedäthän, että keskitetysti ei voida polttaa rasvaa.

    Älä ota pahalla.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *