PASKAMYRSKY

Eilinen postaus räjähti ihan käsistä, se nousi minun toiseksi luetuimmaksi postaukseksi alle vuorokaudessa. Sain erittäin paljon negatiivisia kommentteja ja haukkuja, koska yksinkertaisesti se, mitä päässäni ajattelin tekstistä ei vastannut todellista kirjoitettua lopputulosta. Olin siis huonosti muotoillut ja jättänyt asian vähän kuin puoliksi sanotuksi, jolloin minut ymmärrettiin väärin.

Kommentit olivat luokkaa:

Kuka se paska pt täs on, ku luulet, et rasva lähtee vatsalihaksilla!

Ihmiset keskittyivät liikaa yhteen, väärin muotoiltuun lauseeseen, jonka ansiosta minut leimattiin paskaksi.

Se, mitä päässäni olin ajatellut, meni jollakin tapaa näin: Puhuin keskivartalotreenin lisäämisestä, mutta ajattelin päässäni kehonhallintaa, jota asiakkaaltani ei kerta kaikkiaan löydy lainkaan. Se ei tavallaan liittynyt juuri siihen vatsan poistamiseen, mutta siihen kyllä, että asiakkaallani ei ole minkäänlaista tasapainoa tai kehonhallintaa, eikä hän pysty esimerkiksi tekemään edes pallokyykkyjä, ilman että tuen häntä käsillä.

Pallokyykky

Kuva netistä. 

 

Eli ajatus siitä, että kehonhallinta täytyy olla ensin kunnossa, ennen kuin voi kunnolla tehdä muita liikkeitä.

Siinä postauksessahan mainitsin, että ehdottomasti laitettava asiakkaan ruokavalio kuntoon, mutta ihmisiltä jotenkin jäi se huomioimatta? Tiedän, että tuloksista 80% tulee ruokavalion kautta ja vain 20% treenistä.

Lisäksi oikea postauksen aihe jäi aivan varjoon tuon minun yhden lauseeni ansiosta. Yhtäkkiä minä olin se paska pt, vaikka edellinen ei edes ruokavaliosta ole puhunut. Hmm. Mutta ei nyt enempää siitä toisesta, keskitytään tällä kertaa vain minuun.

 

Sain myös tämän tyylisiä kommentteja:

Nää on just näit, jotka on käyny yhen pt-viikonloppukurssin ja sinnekin menny suoraan kaupan kassalta.

Anteeksi mitä? Ihan vain selvennykseksi; olen siis käynyt FAF Foundation, FAF Gym Instructor sekä FAF Personal Trainer -koulutukset, joihin on kulunut pikkasen enemmän aikaa, kuin yksi viikonloppu. Lisäksi, aloitin siis 8-vuotiaana joukkuevoimistelun, jota harrastin yli 10 vuotta MM-tasolla. En ole koskaan ollut kaupan kassalla töissä. (Ei siinä, että siinä olisi vikaa, mutta selvennykseksi)

 

Raju ja röyhkeä otsikko herätti myös joissain ihmisissä jonkinlaisia tunteita. Haluan siitäkin vielä sanoa, että sen oli tarkoituskin olla huomiota herättävä, mahdollisimman kamala, provosoiva otsikko. En edes itse kirosanoja käytä, ehkä joskus jos lipsahtaa, mutta muuten en! Se ei sovi tytöille!

 

Minä olen nyt tarpeeksi sanonut, enkä enää käsittele tätä asiaa. Tänään menen kampaajalle, jotain ihan uutta on tulossa, pysykäähän kuulolla!

 

Facebooktwittermail

18 kommenttia “PASKAMYRSKY

  • Avatar
    31.8.2016 klo 10:20
    Kestolinkki

    On kyllä tekopyhää. Jälkikäteen muutat lauseitasi vain siksi, että muut näkivät lävitsesi.

    Et sinä vielä ole kokenut PT vaan nainen joka koittaa hakea uraa sinulle maksetuilta kursseilta. Olet itsekin vasta oppivaiheessa ja koska Suomi on pieni maa niin suosittelen nöyryyttä..

    Hyvää syksyä.

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 10:28
    Kestolinkki

    Selittelyn makua. Nämä kaksi viimeisintä postausta on kyllä antanut sinusta epäammattimaisen kuvan personal trainerina. Noh, eipähän tarvitse suositella muille.

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 10:38
    Kestolinkki

    ”eikä hän pysty esimerkiksi tekemään edes pallokyykkyjä, ilman että tuen häntä käsillä.”

    Ja nyt siirrytään puhumaan näin omista asiakkaista? Mitä jos hän itse eksyy tänne?

    Reply
    • Avatar
      31.8.2016 klo 10:42
      Kestolinkki

      Tuliko mieleesi, että valmentajana olen kertonut asiakkaalleni tilanteesta,ja hän kyllä myös itse tiedostaa asian. Se on totista totta, 1,5 vuoden treenauksen jälkeen on hyvin huolestuttavaa, että tälläinen tilanne on nyt. Alanko minä nyt kysymään sinun taustojasi, mikä sinä olet minua neuvomaan?

      Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 11:03
    Kestolinkki

    ihan vaan näkökulmaa: vatsalihakset >>>jos taso on tosiaan sellainen sitten liikkeelle lähdetään löytämällä juurituki (eli pakaraaktivointi + syvät lantionlihakset) ensiksi makuasemmossa, sitten seisaltaan. seuraavaksi aktivoidaan myös vatsalihakset ja saavutetaan ns ”hollow body” asento. seuraavaksi haastetaan tekemään helppoa liikettä pitämällä tämä asento yllä – esimerkiksi nostamalla käsiä suorana ylös tai jos liikelaajuus lupaa käyttämällä harjanvartta esimerkiksi päänylipyörityksissä. kun hollowbody pysyy pystyasennossa helpossa liikkeessä lähdetään hakemaan seuraavaa helppoa liikettä esim penkille istumista ja sielta nousemista. ja siitä progressio lähtee yleensä seinäkyykkyjen kautta (eli nenä seinääpäin) maljakkokyykkyyn ja siitä eteenpäin. sellainen pallokyykky on jo aika korkealla keskivartalohallintahierarkiassa. mutta siihen miten ne vatsat saadaan näkyviin? lihas se on niin kuin kaikki muutkin ja progressiivinen kuormitus + lepo toimii kasvattavana. catch 22 on siinä että hyvätkin vatsalihakset ei näy rasvakerroksen alta, mutta myös olemattomat vatsalihakset ei näy pienen rasva%kaan kanssa. eli nyt kunnon gameplan kehiin. unelmat määrätietoisesti paperille. siihen johonkin vuoden päähään ja sitten vaan töihin 😀 kyllä siitä vielä hyvä tulee

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 11:05
    Kestolinkki

    Vaikutat todella epäammattitaitoiselta personal traineriltä ja ihmisenä hyvin epämiellyttävältä tapaukselta.

    Reply
    • Avatar
      31.8.2016 klo 11:21
      Kestolinkki

      Hauskaa päivää sinne 😀 !

      Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 11:29
    Kestolinkki

    Mä en kyllä ymmärrä yhtään miten tuosta edellisestä kirjoituksesta nousi tämmöinen kohu.Ihan niinku ihmiset yrittäis tahallaan ymmärtää sut väärin 😀 hyvä kirjoitushan se oli ja täällä ainakin ymmärrettiin sen pointti.

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 11:30
    Kestolinkki

    Jos kerrot että otsikko oli vaan bloggareille tyypillinen räiskyvä provo, niin eikö kannattais sillon myös varautua siihen että sitä paskaa voi jo pelkästä otsikosta tulla takaisin? Vai onko se joku bloggarien suoja, että siihen ei saa tarttua?

    Toiseksi sanoit ettet ole käynyt mitää vkl kurssia, mutta kyllä tuo FAF:n kurssi siihen lasketaan jos totta puhutaan. Sieltä saa ummikot varmaa mukavasti uutta tietoa, mutta ei sen pohjalta kyllä ketään hyväksi traineriksi uskalla sanoa.

    Aiempaan tekstiin liittyen yritit pelastaa oman nahkasi sanomalla, että ihmiset ymmärsivät sun kirjoituksen väärin? Voiko myös olla että samanlaisia väärinkäsityksiä on tapahtunut vanhan pt:n, asiakkaan ja sinun välillä?

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 11:32
    Kestolinkki

    Eilen luin ekaa kertaa blogiasi, eikä vain sen yhden kohutun postauksen takia, vaan muidenkin perusteella jäi vähän huono maku. Et vaikuta mitenkään asialliselta, ammattitaitoiselta tai kovinkaan miellyttävältä ihmiseltä. Tietenkään ulosanti ei välttämättä vastaa todellista luonnetta, mutta sitten en suosittele blogin kirjoittamista. Ps. kiroilit muissakin postauksissa. Kuulostaa todella epämiellyttävältä.

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 11:34
    Kestolinkki

    Ohh ohh, onko kaikki suomalaiset niin kateelliset, vihaiset ja masentunut ihmiset? Ok Tarun texti oli kyllä vähe rumma, mutta kirjoisiinä oli hyvää pointti. Jos olet ammattilainen pt sit hoita hommat hyvin

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 12:19
    Kestolinkki

    Jos edellinen postauksesi oli tarkoituksella provosoiva, ei sitä kannata selitellä jälkikäteen. Tulee vain huonompi kuva, sillä käyttämällä energiaa negatiivisiin kommentteihin vastaamiseen hyväksyt samalla niiden esille tuoman näkökulman omaasi vahvempana. Suurin osahan lukijoista on todennäköisesti kanssasi samaa mieltä, mutta eivät vaivaudu kommentoimaan, ja tämän yleisön silmissä minkäänlainen korjailu ei ole perusteltua. En epäile, ettetkö pt:nä olisi parempi kuin mitä kirjallinen ulosantisi on, mutta en usko että näiden tuotosten pohjalta saat ainakaan lisää asiakkaita. Mikäli tavoitteesi on karsia pois helposti provosoituvia asiakkaita, sekään ei ole toisaalta välttämättä huono asia.

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 14:36
    Kestolinkki

    Nyt puolustellaan ja muutetaan lauseita.. Voitko vaan hyväksyä, että olet itsekin erittäin kokematon PT? Kaikki mitä kuulet asiakkaaltasi ei välttämättä myöskään pidä paikkaansa sana sanalta, turha ottaa liikaa omille kontillesi. Tämän tekstin pohjalta, mitä nyt lukenut päivää en IKINÄ suosittelisi sinua kenellekkään, vaikutat erittäin kokemattomaalta ja epäkypsältä PT:ltä. Nöyryyttä nyt tyttö ja keskity siihen oman juttusi parantamiseen, selvästi on vielä paljon petrattavaa!

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 15:26
    Kestolinkki

    Älä välitä haukkujista!!! Ihminen joka netissä muita haukkuu on vaan kateellinen sulle kun oot saanu sen mitä haluut kun oot tehnyt sen eteen kovasti töitä ja nää haukkujat on näitä jotka vaan valittaa koko elämän eikä jaksa nähdä vaivaa omien tavoitteiden eteen ja tulee sitten kiusaamaan muita kun ei itse onnistu missään. Mä niiiin vihaan tollasia saatanan urpoja jotka on aina kateellisena haukkumassa kun joku menestyy. Tsempiii Taru jatkoon ja tiiät kyllä että oot hyvä pt älä anna noiden urpojen vaikuttaa suhun

    Reply
  • Avatar
    31.8.2016 klo 19:57
    Kestolinkki

    Älä ota huonoista kommenteista nokkiin sä tiiät et oot hyvä ja luotettava, jolla on sydän paikallaan miten kohdella ihmisiä ja niin edelleen! On ihmisii näil markkinoil jotka haluu tahallee ärsyttää, kiusata ja mustamaalaa.. nii sä tiiät et toimit oikein ja haluut vaikuttaa asioihin mitkä koet väärin 🙂 t. Lakke

    Reply
  • Avatar
    1.9.2016 klo 12:08
    Kestolinkki

    En tiedä luetko näitä kommentteja. Mutta rehellisesti annat tällä hetkellä itsestäsi pt:nä todella huonon kuvan, haukkumalla muita ja kiroilemalla blogissasi. Tällä tavalla et varmasti saa lisää asiakkaita, menetät vain. Menisin mielummin Lindan leiriin tässä tapauksessa. Hän antoi sinulle tiukan palautteen facebookissassi, suosittelen lukemaan sen muutaman kerran vielä läpi. Toivottavasti opit siitä jotain Taru!

    Mukavaa päivänjatkoa.

    -O

    Reply
  • Avatar
    1.9.2016 klo 17:40
    Kestolinkki

    Sun edellinen kirjoitus taidettiin ymmärtää väärin ja todella pahasti. Et mun mielestä ainakaan missään vaiheessa sanonut, että sä neuvot / ohjaat sun asiakasta tekemään pelkästään vatsalihaksia. Todellakaan kaikkea ei kannata ottaa niin kirjaimellisesti.. 😀 Sä varmasti osaat ohjata sun asiakkaita niiden tarpeiden mukaan. Tykkään lukea sun blogia, ihanaa syksyn jatkoa sulle Taru ! 🙂

    Reply
  • Avatar
    1.9.2016 klo 20:26
    Kestolinkki

    Tiedän, että olet ammattilainen. Ja tiedän facebookin inbox-viesteistä, että olet herkkä. Zemiä Taru.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *