KEVYET KESÄRULLAT

Teimme eilen Hansun kanssa kesärullia / kevätrullia / vietnamilaisia rullia, miksi niitä haluaakin kutsua. Otin vain valmiista rullista kuvan snäppiin (divataru) ja minulta ollaan nyt kauheasti kysytty reseptiä. Tässä se nyt tulee. Pahoittelut, ettei ole eri vaiheista kuvia, koska en ensin ajatellut tehdä tästä reseptipostausta. Toivottavasti saatte selkoa ja onnistutte rullissa!

 

Perusainekset:

Riisipaperia
Ituja
Kurkkua
Porkkanaa
Avocadoa
Romainesalaattia
Kevätsipulia
Korianteria
Riisinuudelia (jos haluat ruokaisamman)

 

Kastikkeet:

Chilikastiketta
Maustamatonta majoneesia
Hoi sin
Sweet chili (dippaamiseen)

 

Valinnaiset extratäytteet:

Nyhtökauraa
Soijasuikaleita
Kylmäsavulohta (Ei kannata ostaa savustettua, sillä se dominoi liian voimakkaasti, eikä muita makuja maista)

 

Käytä kaikkia perusaineksia. Kastikkeista voit valita, käytätkö esimerkiksi rullan sisään vähän chilikastiketta ja vähän majoneesia. Tai pelkästään hoi sin -kastiketta. Mutta käytä dippaukseen sweet chiliä. Extralisukkeet eivät ole pakollisia. Voit jättää ne kokonaan pois, käyttää vain yhtä niistä tai kokeilla tehdä joka rullasta eri makuisen. Jos käytät soijasuikaleita, mausta ne hoi sin -kastikkeella. Kokeile eri variaatioita, vain taivas on rajana.

 

Leikkaa porkkana, kurkku, avocado sekä kevätsipuli valmiiksi ohuiksi suikaleiksi.

Aloita laittamalla esimerkiksi piirakkavuokaan haaleaa vettä, ja upota riisipaperi sen pohjaan.

Kun riisipaperi on pehmennyt, nosta se varovasti märän leikkuulaudan päälle. Märkä tai oikeastaan kasteltu siksi, koska riisipaperi kuivuu nopeasti ja menee sitten rikki.

Levitä riisipaperi tasaiseksi leikkuulaudan päälle ja aloita täyttäminen. Laita haluamasi täytteet keskelle riisipaperia, mutta jätä kuitenkin kummallekin sivulle noin 5 cm tyhjää.

Minä täytin rullan järjestyksessä: romainesalaatti, kurkku, porkkana, idut, chilikastike, majoneesi, kevätsipuli, avocado, (lohi ja riisinuudeli) sekä korianteri.

Lähde taittamaan riisipaperin alareunaa yli täytteiden. Vähän kuin taittaisit riisipaperin puoliksi, mutta vain juuri yli täytteiden, ei pidemmälle. Taita sen jälkeen molemmilta puolilta tyhjät sivut rullan päälle.

Rullaa riisipaperi loppuun asti, melko tiukalle paketille, jotta rulla pysyy hyvin kasassa. Varo kuitenkin, ettet rullaa niin tiukasti, että se hajoaisi.

Koristele halutessasi paahdetuilla siemenillä.

Dippaa ja nauti!

 

Kesärullat kasvisruoka

 

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “KEVYET KESÄRULLAT

  • Avatar
    5.6.2016 klo 03:55
    Kestolinkki

    Avokadossa ja ja lohessa on hyvää HDL-kolesteroria. Hyvä Taru että osaa jutut!

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *