NY KOST

Hej!

Idag är den officiella ”nystart” dagen . På måndagar börjar man alltid nästan något nytt. Ett försök på en ny, bättre, roligare vecka. Ofta misslyckas man med för hårda krav och är tillbaka på sina vanliga rutiner redan på dag 2. Men! till saken. Idag är också min förändringsdag. Som jag berättade på instagram:

Så har jag känt mig väldigt liten och klen. Har ju alltid varit den typen som äter och tränar vad hon vill när hon vill. Fokus på välmåendet. Men nu under ”stressperioden” har det blivit mindre träning, mindre mat mera skräpmat och kroppen och huvudet har inte känts som vanligt, har blivit tröttare, deppigare utan min dagliga dos av träning och goda regelbundna måltider och har knappast fått några vitaminer, antioxidanter, näringsämnen jag borde få i mig.

Så IDAG ska jag faktiskt börja ett matschema, tro det eller ej, JAG! Fokus på att gå upp i vikt, bygga muskler, börja träna igen och ha roligt, må bättre, ha energi dagen lång då jag kommer läsa mycket mycket på prov och skriva två stycken föredrag/böcker om både kost och träning. Då behöver hjärnan energi typ varannan timme för att hålla igång (talar om min hjärna, den älskar mat och är beroende av det, andra personer kan klara sig på en kaffe till lunch)

Inget speciellt med kostschemat förutom att det är ganska cleant, vadå celant? Är inte all mat cleant? Japp typ, men menar med fokus på bär,grönsaker,frukter, bra köttkällor som feta fiskar, kyckling, kött och kolhydrater i form av ris,potatis,sötpotatis och fett av avocado, kokosolja, turkisk yoghurt, nötter, frön, osvosv, i lite ”mindre” (mindre menar jag normala) portioner och varannan timme. Istället för att köra på bigbig portioner i form av fettiga hamburgare och pommes, som knappt innehåller några näringsämnen alls.

Visst kommer jag njuta med fuskmåltider också då jag ändå fokuserar på viktuppgång, men ifall man vill fokusera på en hälsosam och hållbar vikt plus lite muskler, rekommenderar jag att man tar det lite lugnare och inte ba plötsligt chockar kroppen med +100000000 kcal och äter allt man ser, visst funkar det också men man kanske inte mår så bra (jag har prövat och jag mådde däremot inte bra i varken kropp eller huvud) magen dog och träningen sög för jag mådde illa av all mat jag proppat i mig för någon timme sedan, har nämligen en väldigt långsam matsmältning.

Men alltså inge speciellt, utan bara normalisera lite och få kött på kroppen och näring i huvudet. Alla har sina egna åsikter och detta är min! Dock har inte JAG gjort kostschemat, eftersom det aldrig skulle funka, haha skulle skriva upp allt jag älskar och överdriva mängden, fuska dagen lång. Så istället har jag bett en tränare hjälpa till lite och så får vi se hur det funkar. IFALL JAG INTE MÅR BRA AV DET, SLUTAR JAG DIREKT. Men jag älskar det redan! (lol bara ätit frukost och nu är det dags för mellanmål) Så det kommer nog gå bra!

Jag kommer ju inte skriva upp hur exakt kostschemat ser ut, då det inte är mit eget, men kommer skriva lite hur jag mår och lite hur det känns. Även om träningen och annat skoj förstås så ni inte tröttnar eller triggas av allt matprat. (hur kan man inte gilla matprat lol 😀) Nä men ni förstår vad jag menar. Hoppas ingen tar detta allvarligt eller på ett dåligt sätt. Det är ju ändå fokus på mitt välmående och vad jag vill. Det borde alla respektera, samma som jag respekterar era val av livsstilar, vare sig ni kör dirtybulk, eller äta normalt inte bry er ett skit (bästa man kan göra), eller rawfood, eller vegan eller lchf/gi, eller stenåldersmat eller ingen ”diet” alls, eller kostschemat ätstörningskliniken skrivit ut åt er, eller bara regelbundna hälsosamma måltider dagen lång, eller kebab och vatten dagen lång. KÖR PÅ VAD NI KÖR OCH visst kan folk skratta, kommentera och ge sneda blickar, men vem fan bryr sig så länge ni känner er bra! NU KÖR VI!!

Facebooktwittermail

12 kommenttia “NY KOST

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *