Muskel-babbel och Falafel med Hummus Recept

df92277a-63c9-4834-bc52-5c8c56c2f958

Igår hade jag ett HÄRLIGT BENPASS och dagen före det tränade jag också ryggen där jag finally fick lite kontakt deluxe, som jag alltid har svårt med på speciellt ryggen. Förut var det allt i överkroppen jag aldrig direkt fick världens bästa kontakt i och svårt att hitta de rätta musklerna jag ville nå, men nu så svarar alla bra förutom den övre ryggen som är visst svag och ynklig men även lite skada från förra årets axel-problem, men verkar som om det börjar försvinna nu då jag lagt in mera fokus på bakaxlarna, räckte inte med en två gånger vifftande med hantlarna utan märker en stor skillnad då jag ändrar om ryggpassen med omvänt tag, bredare tag och remmar så jag inte använder armarna, bicep:arna som oftast vill ta över hela jobbet, speciellt om man har ont om tid/ det är i slutet av passet och du bara kör utan att fokusera på kontakten. Vet inte hur många av alla tränande människor egentligen fokuserar och letar efter dendär grymma kontakten med området du vill nå? Många tränar för hälsa visst det gör jag också 100%, men min hälsa och mitt måbra pass, min ”lyckligaste ever- endorfin glädje” kommer efter att jag tränat mina favoritpass, alltså att jag verkligen pressat och jobbat med musklerna, det har bränt på ett härligt sätt och jag liksom bara ler av smärta under passet haha 😀 Tvärtom så kan jag HATA träningspass där jag inte får någon alls kontakt, känns bara att jag typ ro:r framåt tuan att komma bågon vart. Känns som om jag sitter här och gympa:r utan någon vits, tidsfördrift. Onödigt. Får inte ”dendär underbara känslan” och om jag inte alls får den under hela passet går jag hem TOM. Känner mig helt tom, typ inte alls fått något av det jag gjort på gymmet. Jag går alltid för känslan haha.. Svårt att förklara, är det bara jag som har detta problem? Aja.. typ benen är starka som hästens själv (man skulle inte tro det på de smala stickorna) efter nästan 10 år fotbolls-spelande och där får jag ALLTID kontakt, dag eller natt, trött eller energisk, svag eller stark, alltid. Och så går jag framåt snabbare än någonsin (NU) och fick personbästa igen!!!! wohooooo säger jag bara! Rumpan dock var ett svårare område och kändes som en evighet med alla tråkiga kickbacks under min tävlings prep förra året men nu då jag själv fått lite växla om och göra träningspassen utav egna erfarenheter, åsikter, känslan så har jag ÄNTLIGEN få världens BURN haha.. Lätt dock att man ”låter bli” och går till framlårs-övningar, mina favoriter ju! Inte världens roligaste och bekvämaste att ligga under 80-kg stången och trycka ihop skinkorna då det är fullproppat gym, haha.. Knäböj är 100% roligare! 🙂 Känns som om jag babblar och pratar på för mig själv, om muskler haha what the fuck, hänger någon alls med? Kanske ni scrollar ner till receptet nedan, helt OK det med! 😉 Nu har jag dock ändrat om från 5 set till 3 set och ungefär 10-12 repetitioner istället för 5-8 speciellt för ryggen som verkar svara bättre på det, ”dum” man varit som letat efter kontakten när man kör låga repetitioner haha.. Men hatar att använda så lätt vikt 🙁 Nu ska jag sluta gråta, gnälla, här kommer receptet på mina UR-GODA-GRYMMA-DELICIOUS FALAFEL OCH HUMMUS jag gjorde igår, alltså herregud kommer leva på denna rätt i flera dagar, måste verkligen göras om, ÄLSKAR falafel och hummus men får alltid ”dödens värk” i magen efter de färdiga butiken/restourangen så gjorde mina utan lök (förutom de picklade jag tillsatte på sidan haha, kunde inte motstå nomnom) och blev ändå SUCCÉ!!! Rekommenderar!

Falafelbollar

  • 3-4 dl kikärter (jag tog färdiga..)
  • 1 dl basilika
  • ca. 2 msk mjöl*
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 2 krm svartpeppar, cayennepeppar,curry, ingefära
  • ca. 2msk olja*

*Om degen/bollarna blir för ”blöt” så tillsätt mera mjöl eller rulla i mjöl efteråt, om de blir för torra så tillsätt mera olja! (jag tog rapsolja men går bra med olivolja, annan olja!)

Hummus

  •  200-300g färdiga kikärter
  • 1 pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl tahini (sesampasta)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt

DO THIS:

  1. Skölj kikärterna.
  2. Mixa alla ingredienser till falafel-bollarna.
  3. Forma till bollar. (Rulla alternativt i ströbröd eller mjöl)
  4. Stek i ordentligt med olja/smör
  5. Mixa under tiden ingredienserna till hummusen tills du har en lagom slät kräm. (Halva smeten blev riktigt mjuk/slet och andra hälften som är på bilden blev ganska tjock haha.. Bara att testa fram och välja den konsistenten man gillar, Smaka av med salt och andra valfria kryddor.
  6. Om du hinner kan du lägga hummusen i kylen en stund så smakerna stärks, annars är det bara att servera med alla valfria tillbehör du gillar och njuta Delikatess!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *