Kuukauden teema, hiukset!

Elokuun teema tulee olemaan HIUKSET!

Kuva: Elias Metsämaa
Vaatteet: Yvette Suomi
Meikki: Flormar Suomi

Hieman vaihtelua treeni ja ruokapostauksiin.

Tiesittekin varmasti miten paljon terveyden tila vaikuttaa hiuksiin. Hiuksista näkyy jos emme voi hyvin ja suurimmalle osalle naisista hiukset ovat suuri osa persoonallisuutta ja vaikuttaa myös henkiseen vointiin. Jos hiuksia lähtee enemmän kuin normaalisti alkaa huomata kajuuntumista tai muuta vastaavaa niin kipin kapin lääkärille joka ottaa verikokeet, esim. kilpirauhasen vajaatoiminnan toteamiseksi, tai että poistetaan jonkun sairauden toteaminen, mutta ei aina tarvitse olla niin vakavaa.. jos asiat ovat kunnossa, tai vaikka olisikin lievempi sairaus (niin kuin minulla) kannattaa kiinittää huomion tuotteisiin joita hiuksiinsa käyttää.

Kyllä ja ei, voin sanoa omista hiuksistani. Syön terveellisesti ja minulla on onni ollut saada vahva hiuslaatu, jo syntyessäni minulla oli paksut kiharat hiukset ja yksivuotiaana jo paksut letit,mutta kun olin sairas anoreksiassa ja masennuksessa sen jälkeen, niin tottakai se näkyi ja vaikutti hiuksissani. Onneksi minulla oli peruskunto hyvä hiuksissa sitä ennen, ja myös kiitos siitä että sain apua syömishäiriöklinikalta joka huolehti ravinnostani että sain kaikkea mitä tarvitsin ja ekstraa, tästä olen myös tottakai oppinut ravintokoulutuksessa ja omista kokemuksistani vuodet sen jälkeen ja tiedän mikä sopii minulle ja ei. Pyrin myös syömään paljon marjoja ja vihanneksia joista saa tärkeitä hivenaineita ja nukun riittävästi. Silti minulla on myös ongelmia hiuksissa vaikka en usein niitä mainitse, kaikilla on huonot ja hyvät puolet kaikessa ja nyt aion kuukauden teeman mukaan myös kiinnittää huomiota enemmän näihin asioihin.

En ole maailman paras huolehtimaan hiuksistani. En ole niin tarkka ja usein valitsen helpoimman ja nopeimman hoidon tai valinnan. Myös elämäntilanne vaikuttaa, esim. stressi voi tehdä hiuksistani todella huono-kuntoinen, yhtä hyvin kun kuiva ilmastointi tai ilma. Onhan niitä jaksoja jota ei myöskään syö yhtä puhtaasti ja monipuolisesti, sen huomaa heti ihossa ja hiuksissa. Se on myös ihan hyvä koska silloin voimme vaikuttaa asiaan melko nopeasti! Liian tarkka ja vaativa itselleen ei kannata olla, se ei koskaan ole hyväksi. Ei myöskään tarvitse olla maailman hienommat ja hyvin voivat hiukset, ymmärrätte sen varmaan. Itse nuorena halusin näyttää hyvältä ihan kaikessa, ja se oli hirveän raskasta, onneksi olen luopunut tästä paineesta ja suurimmaksi osaksi arjesta en tuhlaa aikaa miettimällä ulkonäköä tai että tekisin asioita paremmin, mutta jos terveyteen voi vaikuttaa ja huomaa että asioista voi tehdä toisin, ja helpottaa elämää, niin miksi ei! Ihan vain pienet asiat ja muutokset voi vaikuttaa jo paljon!
Kun se tulee tapaksi, sitä ei edes huomaa ja ei tarvitse sen kummemmin laittaa energiaa siihen, se on kuin että pesee hampaat aamuin illoin!

Hoitoaineilla on myös todellakin merkitystä, pelkillä hyvillä hiusgeeneillä kovin pitkälle pötkitä!

Mielestäni on mielenkiintoista testata uutta ja aion etsiä ja kokeilla erilaisia tuotteita hiuksilleni, jos jotain oikeasti voisi auttaa minun hiustyypille. Aloitan uuden projektin hiuksia varten! Seuraavassa postauksessa saatte lukea minun ”ongelma” hiuksistani! Tämä tule olemaan jännää, olkaa kuulolla siis 🙂

Månadens tema kommer vara HÅR

..som jag skrev tidigare i detta inlägg om mitt hår har jag som tur inte haft största problemen med håret, som kanske är resultatet av en regelbunden hälsosam livsstil, som skes automatiskt för mig just nu. Men VISST har jag problem med håret och hårets mående. Jag gör också snabba och lättaste besluten i bl.a. färgning, klippning, behandling av håret samt val av produkter.. Men jag märker också snabbt hur det påverkar håret. Visste ni hur mycket olika slags produkter och hur vi sköter vårat hår och hud påverkar? Inte bara hur vi äter och lever överlag, utan bara vilka hårprodukter man använder, kemikalier, borstar, snoddar,  temperatur osv. Man ska tydligen sköta om sitt hår, sin hud, sina fransar och bryn som allt annat, låta det andas och rengöras från smuts, smörjas, men lagom ofta, haha, komplicerat? Jag vet. Men därför gör jag detta till en månads tema, om det ens är nog för att pröva och märka resultat 🙂

Så nästa projekt är: UPPDRAG HÅR! Ska försöka hitta grymma produkter för just mitt hår och det kommer bli så spännande att pröva!

Håll utkik efter kommande inlägg! Nästa kommer handla om mina brister i håret, som jag kanske inte alltid nämner för vem orkar gnälla? Men om vi tar fokus på problemen, kanske jag också hittar lösning och vem vet kanske ni får hjälp av dem också? 😉

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *