CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH ICECREAM RECIPE
Igår var en riktigt återhämtnings dag där jag både fixade matlådor, bakade gott, gjorde lunch åt familjen, badade bubbelbad, tog hand om mig själv.. Behövdes verkligen! Sov också en hel del och känner mig inte alls förkyld eller trött/frusen/borta mera. Back to business! Men tänkte dela med mig lite av det goda jag bakade igår, nämligen Chocolate Chip Cookies.. Hade länge funderat, vad är jag sugen på? Något extra gott, men kom inte på något!! Ville inte ha tråkig glass/godis/chips som man kan äta när som helst, ville inte heller ha typ cupcakes då de alltid blir för torra eller degiga… men något som FÅR vara degigt och gott är däremot Chocolate Chip Cookies, ååååh nam! Då tanken slog mig i huvudet kunde jag inte motstå att börja experimentera i köket! Köpte alla ingredienser och bara började, gjorde dubbel sats av smeten och la hälften i ugnen till kakor och de andra gjorde jag till cookie dough med vaniljglass, kan inte säga annat än… dröm i mun. Aja, ska inte babbla på så mycket utan delar med mig receptet, rekommenderar att pröva! Passar alla ifall ni frågar mig 😉 Både chokladälskare, barn, gamla, glassälskare och kexälskare eller bara allmatälskare som jag! P.s Jag skriver alltså i parentes dubbelsatsen som jag använde och så ett annat tips, för fattiga studerande eller snåla som jag så köp choklad från lösgodis hyllan istället, blir ju hälften billigare typ! Istället för att köpa marabou som kostar säkert tusen euro kilo haha… Nä men rekommenderar också att köpa hälften eller endast mörkchoklad då smeten kommer bli väldigt söt, som jag dock aldrig haft något emot men denna gång så 😉 Man kan ju ringla på lite choklad sen senare om det behövs mera än 600g haha… ;D
Chocolate Chip Cookies:
- 225g smör/margarin (450g, använde osaltat)
- 2,5 dl brun farin (5dl)
- 1,75 dl strösocker (3,5 dl)
- 1 tsk vaniljsocker (2tsk)
- 2 ägg (4 ägg)
- 4 dl vetemjöl (8dl)
- 1 tsk bikarbonat (här tog jag bara 1tsk då man inte vill direkt känna bakpulver smak i smeten :D)
- 0,5 tsksalt (0,5 tsk eftersom jag använde saltade nötter)
- 3 dl chokladknappar (tog 300g mjölkchoklad och 300g mörkchoklad)
- 1 dl grovhackade hasselnötskärnor (2 dl böt mot saltade jordnötter istället, billigare och godare :D)
Gör så här
- Värm ugnen till 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
- Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Klicka ut HALVA smeten på bakplåtspapperet och grädda kakorna i 8-10 minuter.
Chocolate chip cookie dough icecream:
- Chocolate cookie dough smet (halva som blev över från receptet ovan alltså)
- Glass
- Andra halvan av degen blandar du med köpt vaniljglass/gräddglass/valfri smak (jag tog 1L vanlig vaniljglass) och lägger i frysen så många timmar du orkar vänta och blandar alltid om ibland. Jag la den säkert bara en timme men lämnade lite mer i 4timmar och gud så gott det blev ju längre man väntade haha ;D
- Ät kakorna & degen/glassen som de är, eller toppa på glassen/ använd glassen som en dipp och dippa kakorna i det haha 😀 Så gott med smält choklad men även själva smeten… Nomnom!
Chocolate Chip Cookies:
So I made the DOUBLE recipe, as you see in the parentheses
Chocolate chip cookie dough icecream: