HALLOWEEN SNART!

 Om 2 dagar åker jag till Pt-skolan igen, och då jag kommer hem kommer vi ha med familjen ett halloween-knytkalas (hoppas jag). Denna gång är jag inte med och ordnar, så får de hur de fixar det utan mig.. brukar vanligtvis inte fungera. haha, jag är familjens ”städ och bak-kung” De andra bara ligger i soffan och kollar på då man lider med pappa i köket. Nä skämtosido, jag lider inte, jag älskar att göra mat! Om man inte är vrålhungrig då.. fy, det är en pina, man vill bara kasta i sig all mat rå. haha. Nu kommer jag troligen få en kommentar som ”rå mat kan ge sjukdomar”, men ni fatta väl.
Ska ni fira halloween? Jag firar väl den aktuella dagen i skolan. ”yey”
 
 

KÖTTA DEM CHICKENLEGS

Har inte tränat benen på 2 veckor, undvikit det för jag vet hur jobbigt det kommer va då jag tar tag i det (pussy), så nu igår kväll hade jag inga val, hade så mycket känslor och grejs inom mig (nive hur kvinnor kan vara) så ända sättet att få dem ur mig var ett jävla jobbigt benpass. Och o-ja det var jobbigt som fan och svettet sprutade.Fick sänka vikterna rejält för att orka igenom det, men det gick väldigt bra ändå till slut, och japp det märker man NU då jag vaknade. Herregud, går som om jag skitit på mig (ursäkta mitt ordval) men seriöst!! Ju längre ni håller viloveckor/dagar mellan muskelgrupperna, ju mer kommer det göra ont nästa gång du tränar dem Jag hade väl planerat att denna vinter skulle jag lägga på lite muskelmassa, men just nu är jag inte alls sugen på något bulk eller jävligt tunga träningpass. Äter typ bara skitmat, dvs. sötsaker dagarna lång och är inte alls sugen på ordentlig mat (problem!!!) och det leder till att min energinivå hoppar upp och ner, min mage gråter och jag orkar inte ens tänka på tuffa träningspass, bara då jag känner för såklart. Men visst dreglar jag över en period då jag sköter om hälsa, träning grymt bra, men just nu då allt annat händer i livet får jag bara prioritera träningen efter det. Men vad är inte skönare än ett tungt pass egentligen?? Får mig alltid på bättre humör, så ibland hur trött och omotiverad man än är så kan det ”faktiskt” (noshit) hjälpa att man far och tränar. Oftast. Har ni någonsin hört om någon som säger ”oh i really regret that training” näe, inte jag heller. Men som jag alltid också säger, och håller i, är att man ska lyssna på kroppen, ifall man seriöst inte orkar ska man inte tvinga sig, ifall man vet innerst inne att det bara kommer göra skit för kroppen, att man bara bryter ner musklerna, då ska man inte träna heller ifall man inte kan orkar äta och återhämta sig tillbaka. Men visst är träningen bästa medicinen? Även en kort 10 minuters promenad kan göra MIRAKEL. Ifall ni förstår vad jag menar 🙂

STRESS & ÅNGEST

Alltså sorry! Har verkligen varit oaktiv nu överallt, ska förklara lite varför.
Mitt liv och vardag är lite i berg och dalbana (som ofta) och jag försöker hinna med allt utan att stressa för mycket, men det går verkligen inte som tänkt. Bestämde mig på helgen att stänga av allt som heter media, och ja det hjälpte väl lite men samtidigt fick jag INGET gjort, bara tog helgen för att spara krafter och vila både kropp och hjärna. Hjälpte det? Nä, är lika lost nu. Det är lite så att då jag har massor att göra får jag någon slags ångest och blir LAM i hela kroppen, jävligt störande, hela kroppen vägrar arbeta. Och hjärnan bara skriker ”hjälp?”. Att fundera vad allt man borde göra får mig i panik, utan att få nåt panikutbrott utan istället blir jag stel och lam som sagt. Hatar det. Att tvinga sig själv och försöka dra sig i kragen att arbeta ändå, gör allt bara värre har jag märkt. Men har jag några val? Tiden läcker ut. Aja, måste komma på någon lösning iallafall. Kanske att ta en sak i gången. Jag är ju ändå en normal människa, mitt liv och mina tankar samarbetar inte alltid och jag får inte alltid som jag vill, mitt liv är inte en dans på rosor, men jag försöker att hålla humöret uppe så gott jag kan ändå!
Måste verkligen skynda mig nu, ska och pröva några kläder inför en modevisning snart. Men ville bara slänga in ett blogginlägg och meddela att jag inte är död (även om det känns så haha)

FILMSNACKS?

Ofta man ser en film på helgen och är sugen på något gott vid filmen! Ellerhur? Men man orkar inte med samma gamla popcorn/chips/grönsaks-träsket, utan man vill pröva på nått nytt! Lite extra.. lite lyxigare!
Här har ni några tuffa tips, jag kommer troligen också testa på nåt imorgon 😉
1. Banan-peanutbutter-choklas-pops
2. Äppel-pops
 
DIY Caramel Apple Bar | 29 Caramel-Apple Snacks That Will Hold You Close
3. Banan-jordgubbs-nutella-spett
4. Banan-nutella-sushi
5. Äppel-ringar friterade i kanel
6. Ett stort fat med frukt, ost, bröd, torkat skinka och VIN!!

NYTTIGA MELLANMÅL TIPS

Ofta man glömmer bort de småa och viktiga energipåfyllande målen! Visst funkar en banan eller prottebar i nödtillfällen, men vad ibland kan man lyxa till det lite, för mellanmål är ju sååå goda och viktiga för de flesta av oss! Varför valde jag nyttiga? Jo för de håller blodsockret i skick och ger dig energi för en längre tid 🙂 och för att inspirera mig haha…

KÄNNER MIG SOM PACMAN

Min bästa finaste underbaraste vän, tjejen som ALLTID är glad, alltid alltid alltid. Och så himla snäll och go med alla, hon har fått cancer. Jag fattar inte. JÄVLA SKIT SJUKDOM. Och alla andra sjukdomar. VARFÖR FINNS DESSA!?!?!??! VARFÖR. Varför ska sjukdomar komma och förstöra någons liv!!!! Tack och lov finns det mediciner och bra läkare i nuläget med ändå..Varför ska vi bli sjuka!? Fattar med nedförsbackar i livet men stora grejer som man inte själv kan påverka,de förstår jag inte mig på. vad lär man sig av dem egentligen!? Önskar bara en värld med fred och utan sjukdomar, visst vore det underbart?

Träningen gick också kasst. Fick ingen kontakt och tänkte bara på annat. Musiken i öronen (gamla trasiga hörlurorna dessutom) bara krasslade och skrek och böt låt gång efter gång men inget smakade, plötsligt var jag ensam på gymmet med en gubbe, så körde utan musik då. Men så började han stöna och gapa så koncentrationen försvann då också, inte för jag brukar bli störd på andra men idag blev jag! Sen böt jag sal, men där var det en hel klass som prövade och lekte med maskiner och det fickmig lite snurrig i huvdet det med, fast jag ska inte skylla på andra, egentligen var det fel på mig, kom okoncentrerad till gymmet och lämnade gymmet okoncentrerat. Tänkte bara på min fina vän och på annat skit.
Men ska inte något sånt låta förstöra dagen, dagen är ung! Nu ska jag äta tacos och sedan ut för äventyr!
Ha en grym fredag ni också! Kan inte fatta hur veckan gått fort! Nu är det redan helg, wow!

TRÖTT PLÖTSLIGT

Har haft en stressig och kaosfylld vecka, men äntligen idag fått ordning på saker och ting. fick även en ny medcin, vilket gör mig sjuuukt trött. Men också melatonin då jag är trött dagen lång men på natten uppe som en uggla. Så skönt att kunna sova igen. Tycker själv inte alls om att använda medicin och sånt, men ibland har man inga val. Tar just nu medicin för sköldkörteln, starka värktabletter, melatonin som sagt och några vitaminer, ska börja med D-vitamin nu då det är mörkt som fan och kommer knappt visa mig ute tills det är sommar igen.
Tränade ett långsamt men snabbt pass med några få övningar på rumpan, fick pröva tusentals som inte gjorde ont i höften eller svanskotan, var jävligt svårt att hitta men fick väl något köttat iaf.. Var underbart att bara slänga i hörlurorna (tappat mina bästa förresten!?!?!?) och fokusera på det man älskar, gymmet. Rensa tankarna, bara pumpa i takt med musiken. Även om det mesta blev pröv och test och mera än hälften var vila, men jag lärde mig några nya övningar som jag troligen kommer ta med i fortsättningen!
Nu njuter jag av min stora burk caseinfluff, några burkar kvarg och nybakta semlor med soltorkade tomater i. Så himla gott att jag dör!
Recept på caseinfluff:

– 100g frysta bär (jag tog blåbär)

-1 skopa (30g) casein

-0,5dl-1dl mjölk.

 

1. Mixa med en stavmixer bär och casein, lägg i kylen ca. 10-30 minuter.

2. Byt till elvisp och vispa i 5-10 minuter (blir fluffigare ju längre du håller på) och häll i lite mjölk åt gången hela tiden. Då du vispar ska det inte vara vattningt!! Hellre mera ”fast”. Ifall det blir fluff efter typ 5 minuter, gör du rätt! Då kan du lungt hälla i mera mjölk hela tiden för att få mera mängd fluff. Plötsligt har du ett helt berg med fluff framför dig! Mums!

 

ÄT och NJUT!

 

MINA FAVVOTIGHTS

Inte alltid jag tar bild på dem. Men bär den dagligen, äääälskar dem! Har blivit från ett mjukbyxor till ett tihtsfan! Aldrig tänkt mig förut gå i enbart tights, men i dessa kan jag gå, danssa, hoppa vart jag än vill och de är så himla skööööna. Typ så att man vill sova i dem, nästan!! Tur kan man använda dem ute ännu ganska länge (hoppas jag!!!) innan snön kommer. ÄLSKAR DEM som sagt. 

Här har ni några av mina favoriter:

Fler finns på myway2fitness.se
sugarskull-tights-pink-lfearn-your-body-yellows-lfwildzz-frhardcore-workout-pink-back

TACK NI.

Det glädjer mig varje gång lika mycket. Att få kommentarer om att jag inspirerar er. Att lilla jag, kan göra något för att hjälpa er kämpa mot monstret i huvudet, det är otroligt. att få höra era historier, att ni vågar dela med er dem till mig och lita på mig, att tycka att jag är en förebild och att jag strålar av friskhet. Asso wow. 

Jag är en person som inte är alls känslig, inte det minsta (väldigt sorligt) hade gärna velat visa lite mer känslor här och där, men genom att skriva går det lättare. Och FATTA att ERA fina texter kan faktiskt få MIG tårögd ibland. Det är sjukt berörande, att ni orkar kämpa och fighta. Och att ni inte ger upp. Att ni tror på er själva och tror att ni en dag kan bli friska, FÖR SÅ ÄR DET!!!! Det finns den ljusa sidan i livet, det kommer en dag då allt kommer bli BRA!!!
Visst kommer livet med upp och nedförsbackar, men så är livet. Vi växer som person efter varje minsta backe och ifall vi klarat de största, ja då är vi starka nog att klara vad som helst i livet. Då kan minsta lilla grej som verkat HUGE och ångestfyllt förut kännas som en jävligt liten grej som inte alls påverkar dig eller ditt humör.
Ifall du lider av en ätstörning ska du veta att du inte är ensam, det finns tusentals av tjejer och pojkar, gamla och unga som också gör det. Vi alla är unika på det sätt att det inte riktigt finns något enda svar, enda matschema, ända medicin som kommer att få dig frisk. Visst ”att börja äta” ”att byta dina vanor” ”sluta kontrollera” osvosv. Alla människor kan säga och försöka muta dig med vad som helst. Men det ända som egentligen kommer att förändra ditt liv, att bli frisk, att få dig ur den dumma cirkeln. Är att bestämma dig. Att säga nu vill jag inte vara sjuk mer och då bestämmer du dig att bli frisk. Göra whatever it takes för att bli det.
Skriv upp ditt mål, hur du kommer nå det (flera delmål) och när du vill nå det.
Skriv upp sedan vad allt kommer påverka det och vad du behöver göra och ändra på för att nå det.
Skriv upp vid de svåraste tillfällen en lista vad du skulle kunna göra annat, kanske ringa en kompis/familjen, gå en promenad, ta ett varmt bad, sjunga och lyssna på dina favoritsånger, göra yoga eller meditation ifall du är tillåten, rita något, skriva upp alla dina känslor på ett papper, gå till biblioteket eller och shoppa, se en film eller gör något DU ÄLSKAR, vad får just DIG på bra humör?
Ifall problemet är att börja äta mera, vet jag att det kommer vara svårt i början. Magsäcken har krympt och minsta lilla tugga till känns enorm och att din mage bara sväller upp och du kommer bli fet. Men det går över, din magsäck kommer tänjas ut till en normal size, (vilket inte syns utanför kroppen) och du kommer inte känna obehag efter måltider mera ifall du blir van med NORMALA portioner. Inte din gamla syn på det ”normala”. Lyssna inte på anorexia.Lyssna inte, vare sig hon säger att kleta ut maten, kasta något potatis eller fylla tallriken med bara sallad. Vad hon än säger, lyssnar du inte. Du skiter i henne totalt. Ignorerar. Hon kommer då krympa och krymåa, bli mindre och till slut försvinna. Och vem har vi kvar? JO DU! Finaste bästa du. Kanske du länge undrat, vem är du? Men med en sjukdom i huvudet som styr och kontrollerar ditt liv, stänger av en massa annat och fokuserar bara på att fightas med maten eller vikten, det kommer inte att hitta dig själv. Så ta varje måltid som en ny chans,  du vet hur du borde äta, och det är du som ska äta det, inte ana. Det är som ett prov, vill du inte få MVG då? 😉
När du har ätit kanske du har jättemycket ångest och har svårt att sitta still eller vara med de känslorna. Då tycker jag du ska kolla på listan ovan, eller göra något med händerna som får dig att glömma bort det. (för det kommer inte alltid att kännas såhär)
Bloggar är ju också roligt att läsa, men verkligen inte såna som får dig mer ångest eller att jämföra dig med andra. Jag hoppas att min blogg inte får er att må dåligt. Jag vet att träning kan vara ganska triggande för många personer, men det är en del av mitt liv och en del av hur jag blev frisk. En jäkla stor del. Det var då jag började träna som jag gick upp i vikt, blev friskare i huvudet (både från ätstörningarna och depression) och då jag började äta mer och mer. Det var inte så att ”oh nu har jag tränat nu får jag äta vad jag vill”, nej det var mera att jag började lära känna kroppen, ta hand om den och ge kroppen vad den behövde. Se till att den fick den energi den behövde och mycket extra för att ha något att bygga på. Även var gymmet min dagliga terapi, som jag inte hade då än, jag hade inte heller några vänner (pg. den skitsjukdomen) och jag grälade ofta med min familj. Men efter några månader förändrade allting, jag blev som en ny person, jag blev energisk, glad, jag hade något ställe att alltid lita på att fanns där ifall jag mådde dåligt (inte pg. maten) utan psykiskt. Det räddade mig från den djupaste depressionen jag varit i, och det var djupt kan jag säga. Jag hade testat alla slags mediciner och antidepressiva, visst lindrade dem lite en stund eller så inbillade jag mig bara, men de flesta fick mig bara att må sämre och bara vilja rasa ihop varje minut. Så se inte träningen som en negativ sak (vilket många gör, spec ifall man lidit av en ätstörning), det kan faktiskt vara något fint och bra, ifall man gör det på rätt sätt. Utan regler, utan  en massa press eller ångest att ”såhär måste du göra”, eller något dumt mål ”bli fit som fitnessmodellerna på omslagen” eller förbränna något du ätit. Det är helt skit, det är helt dumt, ärligt talat. Det funkar inte. Kanske därför jag mår så bra och haft en regelbunden motivation, livsstil, kanske därför har jag fått det till en del av mina rutiner, att träna. FÖR JAG TVINGAR INTE MIG SJÄLV. Jag får träna och äta vad jag vill när jag vill. Om jag inte orkar äta eller träna, jaha då lyssnar jag på kroppen och gör som den säger. Ifall jag vill äta 1kg kyckling eller 1kg godis, eller ifall jag mår dåligt och inte orkar träna, ifall jag vill spendera 3h irad i gymmet. Ja då gör jag väl det, UTAN ångest. Visst är målet att börja äta&träna normalt, att inte överdriva maten eller äta för lite, men jag tycker då man verkligen är 100% frisk ska man få göra vad man vill.Hur viktigt är det egentligen att varje liten måltid ska vara perfekt? Inte ett dugg enligt migg.
 Man ska inte må dåligt över något man har gjort, man ska acceptera det och gå vidare.Jagvet, enklare sagt än gjort. Men ju mera du upprepar det, kommer du också lära dig det. Livet är inte så invecklat som ni tror, det gäller bara att hitta något som gör dig lycklig och finna en väg till det, eller ifall du redan har det, njut av det och gör det varje dag. Livet är kort, livet är vackert. Kolla dig runt, hur fint det egentligen är, vad du har och tacka över varje dag du får, det är en ny chans att ändra på allting, ifall du så vill.

NEJNEJ

Vaknar med värk i hela kroppen, speciellt höften och nacken. Du måste skämta sade jag till kroppen, men what to do.. ligger i sängen och läser som bäst. Och bloggar förståss, blir troligen en månads sjukledig känns det som nu iallafall. Men ska försöka

stretcha och hoppas på det bästa! alltid går det inte som man tänkte 🙁
Kategori:

SÖNDAGS MYS OCH FYS

Kom på en supersmart grej! Vi köpte ett nytt spel här om dagen, typ systers och min idé om att bli ”smartare”! <– lite så våra hjärnor fungerar. Iallafall kom jag på en smartare grej idag! istället för att svara på frågor om världen och vilket fotbollslag vann VM år 2009, så ska jag skriva EGNA frågor på lappar och svar på baksidan, nämligen om Anatomi & fysiologi! Vi har prov hela tiden, och på halloween har vi pt-skola igen. Så det blir bra med lite uppvärmning! Ifall jag får lapparna skrivna så är det ju en grym grej att öva på sin fritid! Annors somnar jag lätt halvvägs i det jag läser, om inte före, vad jag än läser, roligt intressant eller långtråkigt, somnar jag typ alltid. Även om jag har socker-, koffeinfyllda mellanmål packat med mig dygnet runt.
Aja anyway var jag idag till gymmet (!!!!) Det ända som bloggen och mitt mind lever på typ. har märkt att jag är mycket mycket energirikare och hjärnan fungerar dubbelt smidigare då jag gjort något fysiskt före jag börjar plugga. Är det så med er också? Om jag inte tränat ben förståss, då är jag död zombie i flera timmar haha.
Försöker hitta övningar för kroppen och spec. ryggen som lindrar diskbråcket. Marklyft körde jag för någon dag sedan som test, och det gjorde bara pinan värre. Men bl.a rodd med ryggen lite överdrivet med svank, latsdrag och fokus skulderbladen funkar grymt! Så fick till ett helt okej ryggpass idag. Även om det blev få och försiktiga övningar, låg puls, några få set. Det är ganska bra egentligen så känner man verkligen efter var övningen ska kännas och får grym kontakt med musklerna, spec. på extension.
Nu ska vi beställa lite hämtmat och dricka några glas vin till svensson svensson, låter som en perfekt kväll enligt mig, har ingen ork eller lust för nåt annat ikväll!

20 THINGS ONLY FITNESS-FREAKS WILL UNDERSTAND

 1. The worst month of your life is January.

who-are-these-people

When will people give up on their New Year’s resolutions, already? This is just ridiculous! Stop taking up all the space and just leave! We all know you won’t be here in a month, anyway.

2. You use your sports bra as a handbag. It makes an excellent one: Smart phone, credit card, cash, ear buds—they’ve all taken a ride in there.
 
3.You always overpack when you travel. And we’re not talking tank tops, jeans, and ballet flats—between running shorts, shoes, sports bras, socks, and an extra sweatshirt (no freaking way are you taking the day off if it’s chilly!), you’ve got about three square inches in your suitcase for those other things.
 

4. Ordering three dinners on Seamless in one night

slide_324525_3096944_free
It’s okay to have those nights when your stomach seems to be a bottomless pit.
5.You can justify dropping $88 on new protein supplements, but never on anything else.
tumblr_m70wb1jGHc1rnvwt1

6. I’m hungry!

53884-im-hungry-gif-mQse

French fries, pizza, donuts, bagels, popcorn, mmmmm!! The only place I want to be running to right now is Whole Foods. Get me out of here.

 

7. Why is that girl on the elliptical for three hours?

tumblr_mykl9isyhf1rhrbigo1_500

Is she wondering why she isn’t seeing results? This is a pretty big waste of time if all you’re doing at the gym is cardio. Pick up the damn weights and change up your routine; only then will you see the results you want.

 

8. WTF is that girl wearing? Are those extensions?

tumblr_lpd72wpF8l1qfy4i3o1_500

You came here to exercise, not to participate in a beauty pageant.

9.You wonder what exactly people do with their lives when they say things like, “I don’t work out.” No seriously, what do they do?

10.Other gym rats never fail to comment, “You are always here!” (Obviously, if they always see you when you’re at the gym, that means they’re always there too.)

 

11. You do laundry once a week solely because you don’t want you gym clothes sitting in the laundry basket, getting nasty. Alternatively, you have a laundry basket just for your gym clothes.

12. Speaking of gym clothes, they make up about 30 – 50% of your closet.

13. And you think shopping for gym clothes is the most enjoyable form of shopping. Example: Texts you’ve sent your friends, “AAAHHHH, my new sports bra is the SHIT!”

14. If you calculate how much you spend annually on your gym membership, gym clothes, add-on fitness classes, sports races, and team sports participation, you could probably have gone on at least one all-expense paid trip to Fiji. Maybe two.

 

15. You schedule dates around your gym schedule. “Well, I usually get done working out at 8 P.M. So you want to go to dinner at 9.30? “(And if your date can’t accept that, you know it’s probably never going to work.)

16. Speaking of, you don’t think you could date someone who doesn’t work out at all. It’s the first sign the relationship is simply going to fail. Nope, you’re not going there.

17. When people ask you to name a list of things you can’t live without. Your gym membership is in the top 5.

 

18.When someone steals your bench.

26 Peeves Gym Junkies Know Too Well

 

19. The fact that every time you leave your headphones at home, the gym is playing the same playlist over and over again.

 

 26 Peeves Gym Junkies Know Too Well

20. When someone says girls can’t or shouldn’t lift.

 26 Peeves Gym Junkies Know Too Well
 

BICCAR OCH TRICCAR

Tjenis! Spenderat dagen med familjen och haft det riktigt bra, avslutade kvällen eller började kvällen med ett gympass ändå, trots onda värken i rumpan osv. Gick mycket bättre än vad jag förväntat mig, fokuserade mera på bicep och tricep, vilka jag typ aldrig tränar då de är med i bröst och ryggträningarna. Men nu kan jag varken träna axlar, rumpa eller rygg och mage är typ det tråkigaste jag vet. Så körde lite springmatta och bicep & tricep, kändes dö-skönt att svettas igen. Saknat det! Det är en känsla som är obeksrivlig, ni ba ”varför inte svettas i bastun då”, jamen det är ju inte samma saaaak. Aja, nu ska jag vidare till duschen och fixa mig inför kvällen! Dit eller dat, får se vart man hamnar.

VARFÖR JAG

Djävulen är med mig, jag vaknar dock på topphumör, adrealin och färdig för dagen! ryggen känns mycket bättre, men vad händer? Jag ramlar ner för trappan, aj aj aj. Slår allt från rygg till rumpa, fick en massa blåmärken känns det som och jag typ skrek som en hes mås. Jääävlar, kan kanppt sitta på stolen utan att svära.

JORDNÖTSFUDGE

100 g PB (Jordnötssmör)
100g kesella
1,5 dl mjölk
1 dl sötningsströ
Utförande:
blanda mjölk, pb i en skål och värm i mikron ca. 30 sek.
Blanda i övriga ingredienser till en tjock kräm.
Gör en 13×13 cm fyrkant på en plåt eller i bunke & förvara i frys.
Låt stelna i ca. 2h, ta ut och dela till 10 st kakor, servera!

MIMMI PIGG MED QUASIMODO RYGG

Asso dog av ryggvärk idag, tyvärr blev det bara värre då jag försökte göra något! Då har fått ligga hela dagen, japp bokstavligen. VILA, få varm soppa till bädden och bara ta det lungt. Även läst lite men somnat direkt, inte världens lättaste grej att inte få röra på sig men ändå ha världens energi i kroppen! Måste minska kaffet, kanske det som får mig så pigg.
Aja, har en lite berg och dal bana i privatlivet just nu, inget allvarligt, eller jo lite, men inget som påverkar mitt humör desto mer. Massor med saker att ordna och klara ut. Nästa vecka blir det väl mera klarnare.. får vi hoppas. Ska ta veckoslutet och tänka, så stressar jag mer då dagen är framför mig. Onödigt att tänka och oroa om något som inte ännu är här.
Saknar att träna btw! Men hälsan i första hand, ska vila ordentligt nu så jag är snart tillbaka! Problemet är att värken i ryggen försvinner med medicinen så tror jag plötsligt att jag är ”frisk” och så böjer jag mig eller cyklar till gymmet och hallvägs börjar det göra så ont att jagkänner mig som OLOF 92 år med Quasimodo rygg.

VISA LITE KÄRLEK VETJA

Varje dagar får folk hat, kommentarer, blickar. Folk trycker ner varandra, och beskyller folk för de gör så mycket fel. Varför gör du si och så, förstår du inte att det är fel. Det är dumt. Du är dum. Du gör inte rätt.

Varför håller folk på med sånt? Varför är folk fulla med ilska och hat? För att de mår dåligt själva?
Istället för att förändra på andra, kanske man borde förändra på sig själv. Istället för att lära sig från andras misstag, kanske man borde lära sig av sina egna misstag. Istället för att jämföra sig med andra, jämför dig med dig själv.
Om några tiotals år kanske du ångrar att du varit så elak mot din familj, dina föräldrar eller din föredetta man. Har det varit värt det?

Vi kan förlåta, vi kan gå vidare.

Vi gör alla misstag, vi gör alla fel.
Ingen är perfekt.
Vi har så mycket krav. Så stor press på oss själva att vara bra.
Få bäst i examen.
Få en befodring på jobet.
Bli populärare.
Få den nyaste iphone.
Berömmelse är viktigast.
Media och jämförelse.
Alla glömmer livet.
Alla glömmer världen.
Vad händer utanför skärmen?
Folk går på staden jämför sig med andra. deprimerade, ångestfyllda, självhat, avundsjuka och svartsjuka.
Världen skaffar problem plötsligt av sig själv.
För några hundra år sen visste man inte vad problem var.
Att vara deprimerad var inget som syntes.
Inget som någon brydde om.
Det var en motgång i livet, som allt annat.
Man fortsatte leva, man hade inte fötterna på marken helatiden, men man tog sig upp, efter varje nedförsbacke.
Det fanns inget val.
Vi alla kan göra förändringar. Småa. varje dag.
Vi vet inte om vi lever imorgon.
Sluta pressa ut en massa negativitet, säga en massa dåliga saker om andra du inte ens känner, eller känner, vad du än tänker och tycker om personen, är det värt att förstöra hennes dag? Eller t.o.m. framtid.
Sluta hata. 
 

SNICKERS SMOOTHIE!!!!

NYTT RECEPT!! Testade en smoothie med en ny smakav Scitec Nutrition och resultatet blev
= SNICKERS! OMG.
Recept:
2 msk Peanutbutter
4 msk Choklad eller caramelsyrup från Walden farms (eller båda)
1 msk Kakao
200g Keso
4 msk chiafrön (om man vill)
0.5-1 dl vatten eller mjölk (tog mandelmjölk)
5-10 st isbitar
Utförande:
Mixa allt, toppa med chokladsås och saltade nötter, mums! Ni kommer seriöst DÖ. Jag dog lite tidigt så drack upp allt och hann inte ta bild = standard. Sorry, är nog ingen blivande bloggerska! Men jag hoppas ni överlever med alla dessa google bilder TILLS jag får bättre motståndskraft (eh?) mot godsaker.

MAN MÅR SOM MAN FÖRTJÄNAR, ELLER?

ååå, har inte alls mått bra fysiskt de senaste dagarna. Dagarna har flutit på ändå, eller jo har jobbat på som en latmask med magvärk in i helsike, tränat endast 1 pass denna vecka och ätit skitmat dygnet runt, ibland går det så, spec. då jag är stressad, vilket jag verkligen är nu, pg. tusentals saker som kommer alltid samtidigt. Får knappt syre nu känns det som. Nu kommer jag ta ett varmt bad och bara tänka. Vet ni va, fick ett paket idag! Har nämligen vunnit VIctoria Törnegrens ”Spray On” jeans  bloggtävling, i samband med Cheap Monday,
så fick dessa underbara jeans i paketet, wöööööw, gissa hur glad jag blev! Inte ofta man köper nya jeans, har typ två par jag använder dagligen och nu får jag ett par nya favoriter i hyllan! De gamla trasiga som aldrig används kan man lika gärna skicka till secondhand! Ska städa gaderoben då jag har extra tid, blev riktigt taggad nu!
Vi får hoppas på en bättre dag imorgon med ny energi!

MINA 30 BÄSTA..

Löparsko: Asics och Skechers

Macka: Åh, såna med ägg och massa salt eller räkröra på! Eller nej vänta, skärgårdslimpa på julafton, fast aaaj vad jag får ont i magen av dem. Eller helt vanliga ostmackor gjorda på 1-minuts bröd i mikron, japp jag älskar dem!

Sportbh: Victoria secrets yoga-bh:n, supersköna och snygga!
Resa: Londonshopping före julafton eller en roadtrip genom USA, älskar usa. Men även något äventyrligt som att hoppa i svarta hålet eller till Jamaica, sydafrika eller vart än vinden tar mig och hoppa från berg, dyka, klättra berg och sånt kul!

Champagne: Halvtorrt, tex. Gula änkan
Shapetights: Sorry ingen aning på dessa! .
Juice: Egen juice på färsk apelsin! Eller en blandning av lime, ingefära, grape… mmmm 🙂
Podcast: Lyssnar faktiskt typ aldrig, men hade velat göra det! Måste ladda ner några. Om träning ”såklart”. 
Skida: Slalomskidor!!
Hösttights: Myway2fitness tights, alla dagar! Faktiskt, äger inte och bär inte andra tights, eller jo ett par, träningstights av better bodies som jag använt typ 1 gång.

Tesort: Förut drack jag mycket Yogi, supergott spec. de emd julsmaker, nu dricker jag yourtea. Men även riktigt svart té med mycket mjölk (socker/sötning) är himmelskt gott.
Vatten: Vanligt jävla vatten. Fast ifall jag är i sverige får man ju LOKA öööverallt, i glass och chokladsmak, lyx!!!
 
Bil: Audi eller porsche 😉 Nämen nu vet jag! JEEP, de är för snygga!
Guilty pleasure: Nuggets haha, eller chickenwings!
Skidsockor: Vad var detta för fråga? XD Vanliga yllesockor använder jag.
Efterrätt: Åh kan laga en hel lista, men ifall man frågar mig en efterrätt jag åt varje dag livet ut vore det mitt perfekta caseinfluff. Om ni frågar mig idag är det varm ostkaka. Om ni frågar mig imorgon är det färska (hemodlade) jordgubbar med keso och massvis med kanel.
Väst: En orange söt som jag fick till födelsedagspresent förra året. Perfekt till höstfärgerna!
Myströja: Mormors stickade ylletröja förstoss. För använder inga tröjor, föör varmt, men hoodies däremot.
Pasta: Ska jag vara ärlig smakar sjögräs och fitnesspastan skit, iaf med bara salt som krydda. Så äter vanlig pasta, vet inte märke? Men smakade faktiskt på bön och sojapasta en dag, supergott ju! Överraskande! Zucchinipasta har jag inte ännu prövat på. Maybe its time!
Träningslinne: Lorna Janes och Nikes snygga linnen! Eller något med kul text som passar mig, typ ”prata inte när jag tränar” lol 😀
Värmeplagg: Peak har snygga värmejackor!
Frukost: Kaffekaffekaffe och en jävla stor skål med kvarg och drömröra (allt från puffar till hårda proteinbitar till brändamandlar till jungelns finaste bär och alla superfruits man kan tänka sig)

Hörlurar: Drömmen är dem gjorda för svettning, men aldrig köpt såna. Använder ett par fula men helt okej från skullcandy. hade gärna använt såna stora tuffa men ser ut som rödluvan i dem.
Gymskor: Skulle helst vara strumpfota men nana förbjudet,ett par lyftarskor då.
Reflexväst: Använder sorligt nog inte, bara reflex på jackan och skorna, men smart vore att skaffa, även om jag inte är ute sent/tidigt och joggar/går/smyger.
Jeans: Svarta Dr Denim. Rumpjeansen (freddy wrup) var inte riktigtmin grej, de var så kortaaaa. Men sköna!

Pannband: Aldrig i mitt liv haft ett pann-band. 😛
Lax: Pappas! I ugnen med specialsåsen, åh drömmen. Fast rökt är ju skitgott det med!

Träningsapp: Avänder ingen, men NIKE är väl en hit? Ska tömma lite minne i mobilen och ladda ner en där man kan skriver upp sitt träningschema och varje dag fyller i vad man tränat (ifall man gjort det) och vad man tog och så kan man kolla ifall man gjort förbättringar eller försämrat osv. Lol, träningsdagbok kallas det visst.

Skickar vidare till: IZZY & er andra som vill göra denna frågeformulär.

SKADAD

En lite värre nyhet. Var hos en fysioterapeut idag, eftersom jag skadade ländryggen för några dagar sedan. Har inte tagit upp det för tänkte att det är något som går om, och jag hade rätt. Det är något diskbråck i ländryggen och det ända som hjälper är vila, och låta bli att sitta för mycket/länge. Visst får jag träna men undvika att göra övningar som rundar ryggen, och istället fokusera på att svanka och sträcka på ryggen så mycket som möjligt. Sedan har jag haft axel-problem i typ ett halvår nu men aldrig kollat upp det, har alltid hoppats att det går över eller psykat mig själv på något sätt att jag är svagare i vänster-axel, men svaret var:inflammerat supraspinatus. 
Så nu får jag inte göra övningar runt axeln,varken dips eller pullups, axelövningar osv. Men drag övningar var tydligen bra! Sen ska jag massera en punkt 20 minuter om dagen för att ”bedöva” värken och så får vi hoppas att problemet är löst efter en vecka då jag träffar honom igen.

Tråkigt med skador, men det händer! Minns då jag spelade fotboll, man skadade ju sig helatiden, som tur var det aldrig något brutet eller paus i flera månader. Men man lär sig att vara försiktig!

GORMORGON!

Är verkligen i sovmössan fortfarande, hmm.. vad är klockan?
Recept på brödet iaf:

Knäck 1 ägg, 1 skopa proteinpulver utan smak, eller bakprotein  och 1 msk kokosolja och lite havssalt i en skål. Rör om och bred ut ut på en tallrik. Ställ in i micron 2 min. Klart!

Sjukt gott och enkelt!

GLÖMSK MEN INTE DUM

Hej!
Anledningen varför jag inte hann blogga igår, var för jag vaknade halv fem och somnade halv ett. Blev lite kaos i dygnsrytmen, men var faktiskt inte trött alls! Bara liite på bilvägen hem, men annors vad adrealinet på topp, vilken jävla show! Grymma tävlare och bra utbut på protein har vi i Finland! Även sjuukt mycket rea-kläder och proteinbars, kom hem med ett par goodie-bags och även lite gott. Provsmakningar var överallt! På aminosyror- bars, pudding, kyckling,  wheyprotein osv… var rena himlen för en sådan som jag. Tävlingarna var bäst, trots min dåliga syn, ser inget på långthåll.. och VET NI VA jag glömde batteriet till kameran, så kunde såklart inte zooma in nåt heller., Har en supermegagrymt objektiv som zoomar allt men såklart blev batteriet hemma. Även klockan fem, halvvägs hade vi kört iväg så kom jag på att mobilen var hemma. SÅÅÅÅ jag. Ni som känner mig, vet att jag alltid glömmer något. Då jag var mindre glömde jag ibland skolväskan, och alltid minst en bok hemma. Nu skriver jag upp vad jag ska komma ihåg att ta med, men ibland glömmer jag bort vart lappen är. haha.
Tar bilder från google istället. Men som jag sade, hade jag en jättebra dag och kväll igår.
 
Träffade även Michelle Lewin, tog en bild med henne, ska se om jag får tag på den. 😛
Sen sökte vi efter Nicole Wilkins, men inget! Synd. De grymma trillingarna back tävlade också och Camilla vann faktiskt! Sara kom tredje i sin första pro fitness competition!!! och Robert fick brons i  cbb senior competition! Sjukt grymma.
 Vi går samma pt-kurs och de är precis lika fina på insidan som utsidan, wow vilka syskon säger jag bara! Och att dela sitt intresse alla tre, det måste vara fantastiskt, med andras stöd och pepp helatiden, även om det kan bli lite tävling kanske ibland. Haha, det hade det blivit med min syster, vi hade dödat varandra på vägen. Nä skoja, vi är faktiskt mera vänner än syskonbråkgrejs nu.

LOL

Alltså dör xD Första gången jag börjat lyssna på låttexter är typ någon månad sen, så nu lyssnar jag endast på orden, vadå EFTER?? Har alltid lyssnat på instrumenten ju 😀 
(detta med smile-strejket går inte så bra)
Aja, så sitter här och skrattar åt alla låtar jag nångong sjungit, vafaan! haha.

-23. Nicki Minaj, “Stupid Hoe”

“You a stupid hoe / You a / You a stupid hoe / (stupid, stupid).”

– Black Eyed Peas, “My Humps”

“My hump, my hump, my hump (ha), my lovely lady lumps (Check it out).”

 -Lil B, “Wonton Soup”

“Bitches suck my dick because I look like J.K. Rowling.”

-Rihanna, “Birthday Cake”

“I’mma make you my bitch / Cake, cake, cake, cake / Cake, cake, cake, cake / Cake, cake, cake, cake / Cake, cake, cake.”

RECEPT PÅ PANNKAKORNA

Proteinpannkakor Recept

För 2 personer. Blir cirka 9-10 pannkakor.

  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl glutenfri mjölmix
  • 1,5 dl Whey protein
  • 1 tsk kanel (kan också ta kakao/vaniljpulver/sötning ifall ni vill ha en sötare variant)
  • 1/2 tsk salt (om man vill)

Tillagning

(Stekpannan skulle du kunna starta medan du gör smeten, så att den är varm tills du är klar)

Så här gör du:

  1. Häll upp mjölet, proteinpulvret och hälften av mjölken i en bunke. Vispa tills smeten är jämn, och fri från klumpar.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna: Äggen, ”kryddorna” och resten av mjölken. Vispa återigen tills det är jämnt och fint.
  3. Lägg lite smör i stekpannan som ska vara så varm att smöret fräser. Häll i smet till första pannkakan. Jag tog cirka 0,75 dl smet per pannkaka vilket gav 10 st.
  4. Stek ungefär en minut per sida.
  5. När alla är klara: Seger! Ät dina skapelser!

Proteinpannkakorna går lättare sönder än vad vanliga pannkakor gör, så du får se till att ha rätta tekniken när man vänder dem med stekspaden, men det lär du dig snart!

 

Recept från Styrkelabbet.se

SVETT- OCH PANNKAKSMÖRDARE

Wow! Vaknade som en blixt idag, typ klockan 7, på en LÖRDAG!! Aldrig hänt förr, eller så har minnet blivit sjukt dåligt. Så jag bestämde mig för att göra en lyx-frukost och litervis av kaffe och bara njuta (utan tidning tyvärr, vi har slutat stadens nyhetsmorgon, sorligt nog) men instagram och expressen på mobilen fick duga (kände mig väldigt IN då)
Ofta när jag bakar, bakar jag typ dubbla eller trippla receptet eftersom jag vill att det ska räcka länge! För jag äter ju för 4 personer oftast (hungrig efter gymmet), så 4 st pannkakor är liiite för mig. Därför gjorde jag typ 100 st, nämen shit blev ett berg med pannkakor! För hade även tänkt bjuda familjen men ingen var hemma så satt ensam och tröståt tills jag blev PROPPmätt! Låg i matkoma och kollade på barnprogram tills klockan blev halv tio och fick världens energi!Wow, var helt spurtig och färdig för ett maraton typ! For iväg till gymmet och vad passade inte bättre än ett grupppass i gymmet? Trodde jag. Passet var helt okej, lite hopp och planka och grejs, men det var inte riktigt vad jag behövde just då, hade velat köra svettdöd passet, så efter passet cyklade jag i 10 minuter och det räckte, för svettet rann ner för pannan och i öronen dunkade någon ”döda dem”- låt, haha kände mig super tonårig som lyssnar på skrikmusik men det gav mig adrealin och benen fick nya krafter trots benpasset några dagar senare. Oj vad skönt det var, har inte spinnat på evigheter, och bara ett så kort intervallpass kunde göra så gott! Ville köra muskler men kände att det var enough för idag, och blev genast sugen på pannkakor igen. Inte med kvarg och jordnötssmör med massor skinka, ost, smör och gurka! Bästa jag vet är ostmackor så varför inte tillaga egna av protein, perfekt efter passet? Åh så jag njöt! Vilken härlig start på morgonen, jag som brukar sova bort denna stund annors, vakna typ 11 och vara i sovmössan flera timmar efter frukosten, men nu har jag både ätit frukost, post-workout mellis och redan längtar jag efter dagens lunch! Men först ska jag läsa någon timme eller så på prov. Måstemåste.

JUST NU

Jobbar för full anda! (eller spänner dygnet runt? kanske därifrån jag fått mina muskler) skämt o sido.. nu är det dags för RENOVERING! Kul!

PAKET I POSTEN!

Wiiie, glömde berätta att jag fick paket idag, nämligen från YOURTEA! De har massvis med olika tée, här ser ni olika sorter. För alla! Män och kvinnor, för olika humör, barn och vuxna, hangover-drabbade eller färdiga för ett gympass! Grymt! 🙂
Ganska nice va?
Här är alla deras olika sorter:
Energy
Happy
Sleep
Sex
Hangover
Tiny
Her
Man
Anti-C
Fertility
Antioxidant
Breakfast friend
Skin Magic

GICK JU HELT OK

Blev ett litet kort-hets cardio pass på gymmet tidigare. Trots dödens muskelvärk i benen (hur är det möjligt att det blev värre tredje dagen!?!?!?) så svevade jag på springmattan och njöt av minsta sekund, men efter 25 minuter tyckte jag det fick vara nog, tröttnade helt enkelt så köttade liiiite brösten tills jag fick skynda mig ifall jag skulle hinna. Hade psykolog ganska sent idag och vi pratade bl.a. om sjukhuset jag låg på och lite om barndomen, ganska fint dedär att gå igenom sånt som hänt, inte alltid man kommer ihåg det, men ändå finns det inom sig.
 
Det närmar sig veckoslutet! Vad ska ni göra? Själv ska jag ju på fitness-mässan eller vad man kallar det. Kolla på Fitness SM! Även träffa några personer ifall de har tid, ett quick-samtal innan de åker iväg med flyget. Måste starta tidigt, typ 6-7 och det betyder att jag måste vakna 5 typ för att hinna göra mig i ordning och sedan åka via stan före. Kul att träffa Fanny som jag inte sett på evigheter och även min syster kommer med, hon har blivit lite intresserad av fitness med, fast vem gör inte det, nu vet väl t.o.m mormor vem som vann overall-pokalen i Sverige.
Hoppas ni har en fin torsdagskväll. Det har jag iallafall! Eller det kommer jag att ha. Hoppeligen!

YOU ARE GOOD AS YOU ARE

Kom att tänka på en sak. Varför ska vi alltid bli bättre på allt?
Varför ska vi prestera bättre hela tiden, bli bättre människor?
Bättre i skolan, bättre människa, snyggare, smalare, mera muskler, färja håret, förlänga ögonfransar, större bröst, större läppar, bättre på att spela, bättre på att sjunga, bättre, rikare, gladare, charmigare, kaxigare, sexigare, mera självsäker, aldrig mera blyg, snyggare hus, snyggare möbler, reklamer på tv hur man får bättre hy.snyggare man. Man ska alltid göra bättre av sig, man ska alltid vara bättre än vad man varit.
Varför? Räcker det inte bara att vara som man är nu? 

Visst förstår jag mig på mål och drömmar, att vilja något, men det är ju en helt annan sak. Då ser man oftast målet positivt, men om man ska bli bättre, bättre, bättre, i skolan, på jobbet, bättre på att springa, bättre på att gå, bättre på att skriva, bättre på att äta, blir det inte lite för mycket då? Många lider av prestationsångest, inte konstigt då vi lever i en sådan värld. Jag själv uppskattar människor som är sig själva och inte försöker vara så mycket bättre eller försöker vara någon annan än sig själv.
Vad jag vill säga är att DU BEHÖVER INTE BLI BÄTTRE! Du behöver inte göra bättre av dig, verkligen inte! Du räcker som du är nu. Det är därför dina vänner, familj älskar dig som du är.

VILODAG

Idag har varit en sjukt rolig dag med både familj och vänner, vart ute på kaffe och sen middag och så hjälpte jag en vän att fynda lite i butiken. För mig är det strejk i sparbössan, använt allt för mycket senaste tiden. Köper inte mycket kläder utan kostillskott, vitaminer, mat, osv. Så onödigt att varje dag köper man en vattenflaska, kaffe för typ 30 kr, då man får hemifrån gratis. Ungefär så, måste börja tänka med förnuftet lite, sådär passligt till julafton. Älskar att ge julklappar! Men vad säger jag.. inte är det julafton än, som tur. Före kommer min födelsedag, ett par korta resor och massor med plugg.
Ikväll stretchade jag även i ungefär 10 minuter, kort men det gjorde såå väl till mina styva ben och axlar. Har nog aldrig (vad jag kommer ihåg) stretchat axlarna, guuud så skönt det var.

I WILL HOLD ON HOPE!

Anorexia Recovery from Amanda Essen on Vimeo.

 

Jag minns då jag vaknade varje natt och visste inte var jag var. Jag trodde ibland jag kommit till himlen. Jag var så svag. Men anorexia var så stark. Hon skrek varje gång jag försökte slappna av, varje gång jag bestämde mig för att ta en extra tugga eller tömma hela yoghurtburken. Jag var fängslad av regler, tankar, befallningar. Men det var ju ändå jag där. Där någonstans bakom. Anorexia styrde mitt liv, hon skyllde på hur dum och ful jag var, hur misslyckad jag var, hur jag sårade min familj, och hur onödigt det är att jag ens finns här. Ser du inte att du orsakar bara problem till alla? Läkarna sprang fram och tillbaka, arga eller fulla med skyllningar. ”du åt endast en potatis” ”du har en orm i ditt huvud” ”du kämpar inte ens” ”du måste fatta att du har anorexia” ”du är en så ynklig tjej” ”är du helt dum i huvudet då du inte förstår att du är sjuk” ”jag skriver upp alla misslyckanden du gör” ”läkaren kommer aldrig släppa hem dig” blabla.. jag blev ilsken, arg, tröttare, jag höll på att ge upp hoppet att bli frisk.

En dag kom en ny sjuksköterska, äntligen på mitt modersmål, svenska. Hon var inte så bra på det, men hon kunde iallafall svenska. Hon satte sig brevid min bädd, sen knuffade hon mitt huvud bakåt och höll sin hand där en stund. Min puls blev hög, jag blev nästan rädd. Hon viskade att hon vet vad jag håller på med. Detta är ingen lek. Om jag inte slutar kommer jag hamna på övrevåningen med de döda. Jag ville bara spy på henne, jag hade sådan ångest över mig själv att allt bara rasade på en enda sekund. Det fanns ingen som trodde på mig att jag skulle klara detta, inte ens jag själv mera. Hon ritade en lång trappa och så ritade hon mig på trappa 2, och under trappan fanns döden. På toppen fanns friheten, men hon sade att det är en lång och nästan omöjlig väg dit. Det fick mig att känna mig värdelös. Jag har aldrig känt mig så nertrampad som då.

Nästa dag kom även min läkare som nästan aldrig var på plats för de hade ”viktigare patienter, som tex. cancer-patienter”. Jag förstod det. Jag hade tidigt på morgonen ringt och gråtit till mamma att om de inte tar mig härifrån så kommer jag dö. Det kändes så. Jag orkade inte en sekund mera. Mamma lovade än en gång, kanske 200:nde gången att hon tar mig härifrån. Jag trodde på henne. Sen då läkaren äntligen kom, min mamma och pappa var även på plats ( de fick endast besöka speciella dagar och tider men idag var ett undantag ). Vi satte oss ner och läkarn hade med sig en annan person. Doktorn sade att de har gett upp för min vård, det finns inget de kan göra längre. De kommer att skicka mig till den psykiatriska kliniken. Jag frågade varför, så sade damen. För amanda, du har en orm i huvudet.

 
Vad än människor säger, kommenterar, gnäller om. Det hjälper inte din situation. Visst måste du förstå själv att du har en sjukdom, men vet ni va? Det ända jag hade behövt var ett extra stöd, någon som trodde på mig. Någon som förklarade för mig vad som händer här. Någon som gjorde en plan för mig, och någon som ser den ljusa sidan, framtiden. Att jag kommer bli fri från dethär bombnedslaget. Jag kände mig så svag, så ensam, så otrygg. Den psykiatriska kliniken var inget alternativ för mig, jag var 14 år och hade hört hundratals historier om den avdelningen, folk har blivit sämre, där behandlar de inte specifikt på ätstörningar, utan en slumpmässiga människor. Där vaktar de dygnet runt och skyller på dig ännu mera. Min släkting var där och hon sade att hon bara blev värre där. Mina bekanta sade till mig och mamma: vad ni än gör, skicka henne inte dit. Det kommer krossa henne totalt. Jag var för svag, liten då. Jag skulle aldrig klarat sånt. Jag hade aldrig varit borta hemifrån. Jag förstod inte ens vad som pågick. Det ända jag såg var människor som tryckte ner mig och jag ville bara spy all ångest. Men det gjorde jag förstoss inte, jag bara lät bli att äta, för jag mådde så skit. Det var ett sätt att kontrollera mig. Men samtidigt som jag sade, fanns det en del av mig som kämpade. Jag slutade aldrig äta helt och hållet, jag visste att jag behövde göra det för att överleva, så jag kämpade hur jävla ont det än gjorde i huvud och kropp.

 

Kvällen därpå rymde jag och mamma, från sjukhuset. Vi tog båten till Stockholms ätstörningsklinik, Mando. Det var det bästa beslutet jag någonsin gjort. Dagen där efter har det bara gått framåt. 

 

Jag fick nytt hopp. jag började tro på mig själv. Min familj började tro på mig, och hela mandokliniken som stöd. Jag fick belöningar efter varje steg mot friskheten. De tog hand om mig så bra. Jag fick ligga och vila i ett varmt rum efter måltiderna, jag fick varierad och god mat att vänja mig med, även en dator som talade om om jag ätit för mycket eller för lite, för snabbt eller för långsamt. Ingen person som skriker hur dålig jag är. Där var de alltid vänliga, ALLTID. 3 månader var jag på dygnsvården, sedan blev jag fri. Och visst var det en stor hjälp av alla dessa. Men det var JAG som bestämde mig, JAG som gjorde jobbet. Även om du har alla verktyg, är det ändå en person som kommer förändra ditt liv. Det är du själv. Vare sig du går den lättare eller svårare vägen dit.

 

BENEN BRÄNDES

Åh vilket härigt benpass! Fokus på alla delar, har verkligen väntat på det perfekta benpasset, bara ”all in”. Och idag fick jag till det! Jääävlar va grymt! Har aldrig förr kört supersets på mina benpass för de varit tillräckligt jobbiga och pulshöjande, men idag lade jag en extra level då jag kände att jag hade sjukt mycket överdos på energin! Och fyfan vilken känsla, brännande och jag bara njöt samtidigt som det pumpade i musklerna, nivet känslan då man kör de sista reps och tror man inte orkar, men efter några sekunder då man vilat vill man bara ha mer och mer! Man vill köra igen!
Drack min proteinshake i gymmet och bara njöt och saktade lugnet för stunden (efter jag tagit 2829058022853 selfies på ett par ben….. är det möjligt att få ett snyggt foto på ett par per? whaat, inte mina iallafall, blev bara kycklingvingar eller knackorvar)
aja, kommer sova som en stock och vakna med värk från topp till tå, men det var så värt det för åh så roligt pass det var!
En grej jag funderat på nu är att dra ner på set:en, kanske köra 3 eller så. Av olika anledningar, bl.a. jag blir lätt övertränad.. har ganska långsam återhämtning speciellt de dagar jag tränar muskler efter varandra. Jag vill inte orsaka överträning även om många tycker det är en bluff, jag har varit med om det en gång och jag vill inte bli det igen.
Här är några kloka ord från Iron man magazine:
” Om du tränar fyra muskelgrupper per pass och sex sets styck gör du sammantaget 24 arbetssets, och 24 arbetssets kan redan vara för mycket och hämma din återhämtningsförmåga. Kom ihåg att överträning inte ger bättre resultat per automatik. En muskelgrupp kanske är lårets framsida. Benen kanske inte svarar som du önskar. Så du adderar ytterligare en övning, som hack squats eller sissy squats, med ytterligare tre slitsamma arbetssets.
Nu kanske inte tre sets framstår som mycket, men om vi redan balanserar på den hårfina gränsen mellan optimal hypertrofiträning och överträning kan ett extra set vara droppen som får bägaren att rinna över. Det betyder sämre återhämtning och sämre resultat. Den negativa spiralen dödar muskelökningar.

En bättre strategi är att minska antalet sets för starkare muskelgrupper och istället
öka för den svaga muskelgruppen, som i detta fall är framsida lår. Genom denna
finurliga modifikation av programmet har du lika många arbetssets, men några
extra för muskelgruppen som behöver specialiserad träning för symmetri.”

”Många stressframkallande tekniker (tex. supersets, forced reps osv), även med reducering av
volym, kan leda till överträning förvånansvärt snabbt. Var försiktig. Ta det lugnt!”

Inte så mycket tänkande, men från och med nu kör jag på 3 set istället för 5, och det kommer uppehålla min motivation också, för det är ju alltid kul att gå till nästa övning 🙂

 

 

DU ÄR VAD DU ÄTER?

Varfööööör, vill ni veta allt precis jag stoppar i munnen, det betyder inte att ni ska äta som jag gör. Och inte att ni får likadan kropp som mig heller. Inte heller som Jessica alba eller beyonce. Alla vi har olika kroppsbyggnader och ingen kan förändra det. Med diet kan man förstoss dra ner på fettprocenten, men även förstöra förbränningen eller sin metabolism. Och en grej. Vare sig jag har abs en dag eller ej, påverkar det inte hur jag äter. Och inte hur jag mår. Det ska inte påverka. Men om ni mår dåligt över hur ni äter, kanske för oregelbundet, ert blodsocker hoppar upp och ner, ni har ingen ork till vardagen eller träning, eller ni överäter lätt, tröstäter, eller svälter er, då kanske ni borde tänka på att ändra på er kost. Annors ser jag inget fel på vanlig mat, regelbundna tider. En ”vanlig” människa känner när hon är hungrig. Det är inget fel att vara hungrig, det är ett tecken att kroppen behöver mat. Men flera av oss har svårt att känna hunger och mättnad, speciellt om man har svält sig en tid, eller överkonsumerat massor med mat en längre tid. Vad jag vill komma fram till, är att hitta DIN egen måltidsrytm, det är den ända som kommer funka, det finns inga mirakel. Men jag svarar gärna på era frågor,  och nu fick jag igen en fråga över hur jag äter, så här får ni dagens måltider:
Frukost: Kvargröra, bröd, 2 ägg och 2 koppar kaffe med mjölk.
Mellanmål: Kaffe och 2 frukter, lite nötter jag hade med mig.
Lunch: typ 3 portioner sallad(tonfisk i olja,gurka,avocado,tomat,feta,salladsblad,balsamico)
Efterrätt: kaffe igen (vadå beroende) och en halv proteinbar (ville spara andra halvan till kvällen haha)
Före träning: Keso med kanel och på sidan om äppelbitar med peanutbutter (åt några skedar från burken också, viktigt!!!!) och Aminosyror
Efter träning: JUMBO
Middag: 3 biffar, rester från lunch-salladen, potatisklyftor och lite kvargsås (kvarg,mjölk,kryddor)
Efterrätt: Några chokladbitar jag fick av mammas stång.
Kvällsmål kommer……. Blir troligen det vanliga, caseinfluff (hela burken), 3 burkar kvarg (hur jävla många äter jag??? kanske borde variera min kost) eventuellt lite torkadefrukter eller färska bär blandat i. Ojust det!! Min proteinbar!! Den ska jag äta nu direkt! Sen om jag vågar ska jag fråga om pappa är snäll och köper en påse saltade nötter, har haft cravings på dem typ i en vecka, och alltid glömt att köpa !! Sen kanske lite té och någon macka att doppa i (bästa jag vet) bara inte osten faller i koppen = fail = smältost i tét = blä
Några maträtter i mitt liv, utan ångest, utan regler, utan något extra i hjärnan eller kroppen:
 
Ser ni? Jag äter inte perfekt. Jag väger inte min mat. Jag äter inte så himla varierat. Jag äter jätteofta samma mat. Jag äter inte perfekta tider, jag vill ofta äta kvällsmål direkt efter middagen. Jag är som jag är, och vem bryr sig, det är ändå mitt val och mitt liv.
Tycker det är onödigt att skriva mått och gram, då det inte är såpass normalt att börja väga och mäta decilitergrejs, jag äter så mycket som jag vill, ifall det är en och en halv burk kvarg eller sju matskedar bär och kanske fyra halvor bröd, vem vet, kanske jag stoppar i mig en massa ostskivor eller en handful nötter medan jag gör färdig min mat? Det händer varje dag, men jag skriver inte upp allt, varken i ett häfte eller i huvudet. Jag går vidare. Visst, mat är jävligt gott och brukar säga ”bästa jag vet”, men seriöst så är det så pyttedel av min vardag, och finns så mycket annat att sätta energin på.Vem orkar gå och tänka på vad och när man ska äta, eller räkna alla kalorier som var i dendär ostmackan. GET OVER IT! Livet är så mycket finare på andra sidan. Mat är energi, mat behöver vi för levnad. Inte för bantning. Visst är mat också njutning, men då ska man också njuta och inte krigas med djävulen och ängeln.

 

Facebooktwittermail

3 kommenttia “

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *