Hiilariövereissä Katin opissa

Terkut vaan täältä Carblandiasta. Voin nyt vaan todeta, että kylläpä massun venymisrajoja koeteltiin ja tämän kropan lämmöntuotanto nostettiin hetkeks ainakin ihan uudelle levelille- mulla oli nimittäin tankkaus. Saan valmentajaltani makrot, joiden mukaan syödään, mutta syötävän ruoan saan itse määritellä makuni mukaan.

Tankkauksessahan ideana on antaa kropalle ärsyke, joka buustaa aineenvaihdutaa vilkkaammaksi. Tankkaus täyttää myös kropasta tyhjenneitä energiavarastoja. Tankkaukset on hyvin henkilökohtaisia. Kaikilla ei toimi samanlaiset ruokamäärät tai ajankohdat. Yksilön lähtötilanne, lihasmassa, aineenvaihdunta… kaikki vaikuttavat siihen, millainen tankkaus kannattaa tehdä. Joku minulta kysyikin Instagramin puolella (josta minut löytää nimellä sarakarola) onko minulla kuinka usein tankkauspäiviä. Viime dietillä ensimäinen tankkaus oli 16 diettiviikon jälkeen ja koko 34 viikon dietin aikana taisin tankata 3 tai 4 kertaa. Nyt taas tämän kuluneen vajaan 10 viikon aikana olen tankannut jo kahdesti kaksi päivää ja seuraava on oletetavasti taas muutaman viikon kuluttua.

IMG_0296
Kondis maanantaina ennen tankkauksia

Aloitin tankkauksen maanantaina melko maltilliseti. Tankkasimme melko samansuuruiset määrät hiilaria, proteiinia ja rasvaa. Samalla pidin treenaamisesta kokonaan vapaapäivän. Korkean rasvanmäärän syöminen hieman jännitti, että kestääkö vatsa, mutta hyvinhän se näytti kaiken itseensä imevän. Maanantaina massunpohjalle kumottiin pari isoa annosta puuroa, riisiä ja lohta, reilusti valkuaisia (jäden muodossa, jonka resepti tulee myöhemmin), avocadoja ja marjoja.

Tiisataina aamulla vaaka näytti edellisaamuun + 1,4 kiloa, mutta kunto oli kireämpi, kuin päivää aikaisemmin.Syöty safka oli siis ajautunut juurikin oikeaan paikkaan, eli lihakseen. Tiistaina ohjelmassa olikin syötävänä melko miehekkäät hiilarilukemat- 850g, jonka päätin uhkarohkeasti lähteä valloittamaan melko puhtaalla linjalla, eli ilman karkkia tai muita sokeriövereitä. Ajatuksena oli vetää myös 2 kovaa treeniä päivän aikana ja aerobinen- eli normaalit treenikuviot.

IMG_0301
Fazer <3

Kuinkas se sitten menikään? Aamu alkoi Fazerin aamupalalla keskustassa. Latasin tarjottimelle leipää, mysliä ja hedelmiä. Toki kylkeen hyvin maltillisesti kasviksia, juustoa ja kevyttä kinkkua kyytipojaksi. Proteiinin ja rasvan määrää minulle ei ole koskaan tähän ”korkeahiilariseen kakkospäivään” määritelty, ideana on vaan pitää niiden määrä maltillisena. Hieman se vieressä istuvia kansanedustajia meinasi huvittaa, kun punnitsin paahtoleipäviipaleitani ja hedelmäpaloja… mutta mä vaan halusin tarkalleen tietää, mitä suustani alas laitan ja ennenkaikkea paljonko. Ja aamupala itsessään nielaisi helpon 300g hiilaria. Namnam ja massu täynnä Mayorsille.

Aamun ekana treeninä vedin olkapäät, jossa pääpaino oli punnerruksissa. Treenin jälkeen hikoilin 20 minuuttia porraskoneella ja poltteesta olkapäissä kyllä huomasi sen, että kone oli saanut sisuksiinsa jo reilusti polttoainetta. Jo ennen treeniä alkoi lihaskolotus nousta reisiin ja käsivarsiin, josta tiesi, että hiilari ajautuu sinne, minne haluttiinkin. Porraskoneella hikoilu oli infernaalista ja jo vartin jälkeen allani oli ei lätäkkö- vaan suoranainen valtameri. Hups. Päiväunien ja muutaman riisiannoksen jälkeen mentiin päivän toiselle treenille, jossa pumppailtiin selkä finaaliin. Kyllä turposi!

IMG_0307
Pikkuhiljaa alkaa jotakin erottumaan

Tänä aamuna heräsin ja hilpaisin vaa´alle. +600g. Kaikenkaikkiaan otin siis tankkauksesta 2,2kg. Tänään vedin sitten tankkausten täyttämillä lihaksilla tuplatreenit jaloille. Aamulla vedettiin takareisi-pakaraosasto ja illalla pumppasin etureiden aerobisineen. Hyviä ja tehokkaita treenejä molemmat! Illalla olikin sitten vielä Kati Alanderin vetämät posetreenit, jossa meitä oli 8 tyttöä paikalla. Katilla oli poseraamiseen hieman erilainen lähestymistapa, kuin omalla valmentajallani, mutta sain sieltä monta hyvää oivallusta mielensopukoihin hautumaan joita varmasti tulen kyllä hyödyntämään jatkossa. Luulen, että tavasta jolla olen ennen tehnyt ja tänään saaduista Katin opeista tulee muodostumaan jonkinlainen kombinaatio sitten syksyyn. Ja olihan se Katin seurassa oleminen ja poseraaminen äärimmäisen inspiroivaa! Saada nyt oppia niin kauniilta, karismaattiselta ja upean fysiikan omaavalta mimmiltä, jolla on näkemystä kansainvälisiltä lavoilta ja tuomaripöydän takaa.  Ja nyt jos mielenkiintosi heräsi- ei huolta! Badass Fitness-team tulee järkkäämään näitä poserauksia Katin opissa jatkossakin ja mukaan on mahdollista päästä, vaikkei olisikaan tiimin jäsen. Kannattaa seurailla Badassin sivuja facebookissa sillä sinne päivittyy aina tulevat tapahtumat. Ja toki jos kisavalmennus-asiat kiinnostavat, niin tässä on kyllä yksi porukka jota voin lämpimästi suositella. Ihanaa porukkaa tiimi täynnä. Itsehän en kyseisessä tiimissä kisaa, mutta muuten olen jonkunverran porukan kanssa häärimässä, kuten Kultsalla huoltajana ja milloin missäkin.

10983579_10153211867522696_1404057074897527292_n
Posejengi ja pari yleisön jäsentä

Kaikenkaikkiaan melko tapahtumarikas finesshömppäpäivä. Huomenna arkeen ja töihin kiinni ja samalla korkataan kunnolla uusi ruokavalio, jota innolla odotan. Uuden ruokavalion alkufiiliksiäkin varmaan tulossa jo loppuviikosta!

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *