Pakka sekaisin ja hommat uusiksi

Otsikostahan sen saattoi jo päätellä- ei mennyt nyt ihan alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Mullahan oli tosiaankin suunnitelmissa (ja oli jo sovittunakin), että teen koko kesän vajaata viikkoa töissä. Ajatus oli, että olisin aina pari-kolme päivää viikossa työmaalla ja loppuviikon ”kesälomalla”. Tällä laskin saavani lisää hyvin aikaa treenaamiseen ja keventäväni stressiä ja kiirettä, kun tekisi 9 viikkoa vajaata… no ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Sain juuri tietää, että järjestely ei onnistu ja se aiheutti kuluneella viikolla vähän päänvaivaa, kuin olkapäätaklaukset lätkäkisoissa. Oltiin Akin kanssa suunniteltu dietille sapluuna tuon alkuperäisen kesälomasuunnitelman mukaan, mutta nyt kun se ei toteudu, jouduttiin istumaan alas ja miettimään koko hommalle uudet kehykset.

Istuttiin siis muutama päivä sitten pitkän kaavan mukaan pöydän ääreen ja lähdettiin purkamaan tätä pakettia. Käytiin läpi alkudietin fiilikset- fyysiset ja henkiset. Fyysisesti fiilis on oiken hyvä. Ainut asia, mikä on vähän tuottanut päänvaivaa, on sääret. Niissä on ollut taas havaittavissa tulehtumista ja sit on jouduttu hoitamaan jos jonkinlaisella poppaskonstilla. On ollut kylmää, hierontaa, tulehduskipulääkkeitä, voiteita ja salvoja, venytystä, jalkatreenien keventämistä ja skippaamista… Mun pää on vähän sellainen, et jos mun käsketään tekevän tietyt treenit, mähän ne teen. Ja sitten jos jotakin ei kykenekkään kunnolla tekemään (niinkuin nyt jalkatreenit parilla viikolla), olo on kamala lusmu, vaikka tottakai vammat pitää hoitaa kuntoon. Muuten kroppa jaksaa kyllä- ja pikkuhiljaa jalat myös.

11281735_10206060990077153_746758435_n
Tassujen hoivausta

Toki Aki puuttui myös henkiseen fiilikseen… ja sittenhän mun piti pari paniikkikyyneltä taas itkeä 😀 Henkisesti jaksan hyvin ja iso kiitos siitä kuuluu ihmisille lähipiirissäni. Kuitenkin luonteeni on todella stessaavaa sorttia ja olen jotenkin alkanut taas kasaamaan henkisiä paineita pääni sisälle- ennenkaikkea painosta. Onnekseni mies pöydän toisellapuolella osaa suhtautua mun panikointiin kylmänviileästi ja niin sitä saatiin taas jäitä hattuun ja henkinen puoli tasaantumaan. Lähinnä mun ongelma on ollut tosiaan paino, jossa ei ole tapahtunut muutoksia muutamaan viikkoon, vaikka dietti silmiin eteneekin todella kivasti. Mun kroppa kuitenkin kykenee (viimevuonna se jo todettiin) sisällyttämään uskomattomia määriä stressinesteitä ja siihen päälle tuo jalkojen tulehtuminen- no sen tietää miten siinä käy. Kyllähän minä itsekin nuo asiat tiesin, mutta jotenkin ulkopuolisen sanomana se rauhoittaa mieltä ihan eritavalla.

11245489_10204116075602237_4466258288174730428_n
Oulun suunnalta tuli vähän kaapintäydennystä- Kiitos!

Nyt on menty 8 viikkoa diettiä ja se on sisältänyt yhden tankkauksen ja kokoajan tasakalorit. Vaikka treeniä on nyt kokoajan paljon, päädyttiin jatkamaan samalla treenimäärällä työmuutoksista huolimatta, koska jotenkin tässä nyt on hyvä tekemisen meininki. Teen siis 6 päivää viikossa treenejä, ja jokaisena päivänä siellä on ”kolme” treeniä. Aamuisin teen vaihtelevasti toiminnallisia, matalasykkeisiä pitkiä ja puntteja, iltaisin teen punttia ja aerobista. Pikaisella laskutoimituksella saadaan siis 18 treeniä viikkoon- no, eikai se nyt niin kamalan paljoa ole 😉 Jotakin uutta alkava viikko tuo kuitenkin tullessaan- minulla otetaan ensimäistä kertaa käyttöön kalorinvaihtelut. Tulen jatkossa syömään siis viikon aikana kolmen tai neljänlaisia kaloreita ja makroja. Alkuun ajattelin, että onpa iso vaiva, mutta nyt kun ruokavalio on suunniteltu- ei se loppujenlopuksi ole yhtään monimutkaista ja luulen, että se nimenomaan tuo kivasti vaihtelua tähän muuten aika tasapaksuun diettiarkeen. Kalorinvaihtelut aloitan parin päivän päästä- ensin kuitenkin tankataan pari päivää ja huomenna se alkaa- can´t wait! Muutenkin odotan mielenkiinnolla, miten tuo kalorivaihtelu vaikuttaa jaksamiseen ja kunnon etenemiseen, vaikkei viikon kokonaiskalorit juurikaan muutu vanhaan ruokavalioon verrattuna. Lähinnä kai tuo lomien siirtyminen nyt on henkinen ongelma, mutta eiköhän siitäkin päästä yli.

11304470_10206060990397161_457282203_n
Launataina jalkoja kevyesti pariin viikkoon…

Uudella ruokavaliolla siis lähdetään keskiviikkona liikenteeseen ja koetetaan vetää seuraavat 8 viikkoa. Sen jälkeen edessä on kesäloma ja vähän pelivaraa enemmän. Toivossa olisi, että kunto olis saatu ajettua silloin jo siihen pisteeseen, että olisi vara vaikka hieman keventää tekemistä ja hieman levätä. Mikäli näin ei kuitenkaan tapahtu, on siinä 4 viikkoa sitten aikaa kiristää ruuvia kovastikkin, koska työt eivät samallalailla enää rokota kalenterista aikaa.

Nyt lätkänhuuruisissa fiiliksissä nukkumaan- aamulla alkaa syöminen ja muutenkin tuleva viikko tuo tullessaan muutaman kivan uuden jutun. Pääsen esimerkiksi poserauksissa keskiviikkona sellaisen konkarin oppiin, että jo valmiiksi jännittää. Lisäksi jumppavideota, reseptejä ja tankkaus/kuntokuvia tulossa, joten pysythän kuulolla!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *