10 faktaa musta

1. Mietin kaikkea aina ihan liikaa
Mulla on ärsyttävä tapa jäädä vatvomaan omia asioita pään sisällä ihan turhan kauan. Joku nolo sattuma, kaikki riidat, toisinaan muiden sanat ja ihan pikkujutut. Sitten mä pyörittelen niitä mun pään sisällä päiviä ja ne kasvaa ihan järkyttävän isoiksi ongelmiksi! Tosi turhauttavaa.

2. Vihaan riitelemistä
Vihaan, vihaan vihaan! Mä oon tosi huono muutenkin riitelemään: pyydän sata kertaa anteeksi, annan muille anteeksi saman tien isotkin jutut. Ihan vaan koska en tykkää mököttämisestä, puhumattomuudesta, huutamisesta jne. Sitten se menee siihen, että itken ämpärin täyteen ja en tiiä miten asia pitäisi ottaa esille. Loppujen lopuksi sitten pyydän taas jälleen anteeksi, vaikka se ei olisi edes mun syytä.

3. Kärsin matkapahoinvoinnista
… ja ihan törkeästä sellaisesta. Ihan sama matkustetaanko autolla, junalla, bussilla tai laivalla. Jos en ite aja autoa ja luen edes tekstiviestin niin samantien tulee oksu kurkkuun. Laivalla on ihan kamalaa kun koko aika pyörryttää ja oksettaa kun laiva heiluu aalloissa. Ehkä bussit on se pahin, jos en pääse ihan eteen istumaan niin on pakko olla muovipussi tai ämpäri mukana.

4. Pelkään kaikkea
Enkä liioittele otsikolla. Voisin tähän vaikka listata päällimmäiset asiat mitä tulee nyt mieleen: kaikki ötökät (myös itikat), käärmeet, korkeat paikat, ahtaat paikat, pimeys, ukkonen, sairaalat, neulat, piikit, veri, sisäelimet, autolla ajaminen… tätä listaa voisin jatkaa koko illan!

5. Kömpelö sottapytty
Ihan pienestä pitäen oon ollut älyttömän kömpelö ihminen. Oli kyseessä sitten pyörällä ajo, syöminen, käveleminen tai asioiden käsissä pitäminen. Mun kanssa ei siis kannata lähteä syömään spagettia ravintolaan.

h

 

6. Ihannoin 20 – 60-lukua
Rakastan sitä aikaa mitä esimerkiksi Marilyn Monroe eli. Oon muutenkin törkeä Marilyn Monroe fani! Jotenkin vaan se vanha aika on niin mun juttu. Eli jos saisin itse päättää oisin halunnut syntyä vaikka 50- tai 60-luvulla. Silloin kun lähetettiin kirjeitä ja ainoa puhelin oli kotipuhelin. Kaikki se vaatetuskin on niin nättiä.

7. En tykkää tulisesta ruoasta
… mitäpä tähän lisäämään!

8. Varsinainen hermoheikko
Oh no, tää on kauhea! Mä en yhtään tykkää itsestäni kun oon tälläinen hermoheikkoinen. Jos asiat ei mee niin kuin mä haluan, niin siitähän se sota syttyy. Että tosi kiva kun pitää omata tälläinen luonteenpiirre kun on vielä tällänen mahdoton kömpelö! Kun herään aamusta ja ensimmäisen tunnin sisällä kerkeän pudottaa eiliset kahviporot lattialle, liukastumaan ulkona, kaatamaan kahvit syliin ja kaiken lisäksi koirille ei maistu ruoka niin apua. Mä en vaan kestä sellaista epäonnistumista, mä manaan jo heti alkujaan sen päivän ja varon kaikkea mitä teen.

9. Siivousfriikki
Jep, mulla on pakonomainen tarve saada asiat järjestykseen. Tiskaan heti ruoan jälkeen, vien heti roskat roskiin ja muutenkin pidän huolta, että tavarat ovat juuri siellä missä kuuluvatkin. Harmaita hiuksia mulle aiheuttaakin jos mun mies jättää tavaroita vääriin paikkoihin, tiskit tiskialtaaseen, vaatteet lojumaan tuolin päälle. Hermoheikkona on varsinainen saavutus kun en huuda tästä enää.

10. Kaikesta huolimatta, aina positiivinen
Vaikka elämä osaakin välillä koetella oikein huolella, niin silti hymyilen ja ajattelen elämää positiivisella tavalla. Huomenna on parempi päivä ja tulevaisuus näyttää valoisemmalta. Mä oon ihan turhan monta vuotta omasta elämästä kuluttanut masentuneena sohvan nurkalla ajatellen ettei missään oo mitään järkeä. Siitä synkästä ajasta selvinneenä osaan ajatella kaikkea tulevaa positiivisin ottein! 🙂

(Artikkelikuva: Mikko Saxlund)
20161002_075247

Facebooktwittermail

2 kommenttia “10 faktaa musta

  • Avatar
    10.11.2016 klo 21:24
    Kestolinkki

    Kohta 3.= Äitiisi tullut. Ennen laivareissuja Sirpan piti aina ottaa pahoinvointitabletti ja silti pelkäsi ,et tulee huono olo.

    Reply
    • Sanni Kujanpää
      11.11.2016 klo 08:08
      Kestolinkki

      Voi ei 😀 muistelinkin, että äitillä oli kanssa tota! Ja eikös kanssa ollut korkeapaikankammoa ja pelkäsi ainakin käärmeitä. Mummilta kuultuja 😀

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *