”Multitaskaajan muistilista”

Hola!

Nyt on taas aika palata pääsiäisvapailta arjen rumbaan. Mä ajattelinkin kertoa teille vähän miten superkiireisen arjen pyöritys onnistuu melko kevyesti ja mikä mun salaisuus arjesta selviytymiseen on.

Monet tuntee mut ihmisenä, jolla on koko ajan jotain meneillään ja huomaan itekin, että pienen paineen alla toimin paljon luontevammin. Elämässä pitää olla jännitystä ja pientä maustetta, jotta tavoitteita kohti jaksaa puskea täysiä joka päivä. Kevyt stressi ei tee pahaa, jos ei mee överiks, eiks niin?

Mun ratkasu tähän on multitasking ja sen mä osaan. Eihän mun aamusta tuu mitään, jos en siinä blenderin surratessa lue duunisähköpostia, suorista samanaikasesti tukkaa, kirjota to do-listaa sille päivälle ja ruoki koiria. Siihen mä oon erikoistunut. Multitaskauksesta on hyötyä sillon, kun haluaa saavuttaa paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa ja on luonteeltaan ”kaikki tänne heti mulle nyt”-tyyppiä.

Multitaskauksessa mä suosin enemmän perinteisiä menetelmiä, eli kynällä paperille rustaamista. Joku saattaa kokee sen hankalana, mut mä käytän mun työssä niin paljon tietotekniikkaa, että se on jopa rauhottaavaa, kun saa kirjottaa jotain ihan paperille asti ja omin käsin.

12935191_10205764827910908_599905019_n

 

Tässä olis teille tiivistetysti koottuna onnistumisen edellytykset multitaskaajana eli

 

‘’Multitaskaajan muistilista’’:

– Omista ainakin kaks kalenteria. Toinen työmenoille ja toinen oman elämän pyörittämiselle. Myös puhelimen kalenteri käy.

– Kirjota kaikki ylös ja laita paljon muistutuksia.

– Käytä lyijykynää, koska muutoksia tulee.

– Värikoodaa asiat ja tee se niillä väreillä, joista pidät, jotta esteettisyys säilyy.

– Tee listoja. Listat on ihan parhaita ja se tunne kun pääset vetämään niistä asioita yli, aika voittamaton.

– Yritä multitaskata aina kun sulla on aikaa. Autolla ajaessa on paras aika harjotella artikulaatiota ja asioiden esittämistä englanniksi tai salilla kuntopyörän rullatessa opiskella myyntistrategioita.

– Ota screenshotteja, jotta muistat sen siistin huulipunakikan, kilpailun tai matkakohteen vielä huomennakin.

– Älä vedä överiks ja lepää välillä. Nukkuessa ei tartte multitaskata. (Mä kyllä syyllistyn siihen myös sillon. Seuraavan päivän jännittävät tilanteet tulee uniin, mut toisaalta, kun ne on ”kertaalleen eletty”, ei tartte enää jännittää :D)

– Nauti elämästä! Tää on se tärkein. Älä multitaskaa, jos et saa siitä hyvää oloa.

12910231_10205764799710203_1220449972_n

 

Saattaa kuulostaa pahalta, mut tää on vaan yks tyyli hoitaa asioita ja uskon, että tää toimii parhaiten järjestelmällisillä tyypeillä. Ihan kirjaimellisesti tätä ei kannata ottaa ja täytyy muistaa pitää myös vapaata. Lomalla mä en multitaskaa, sillon keskityn elämästä nauttimiseen ja jätän kalenterit kotiin. Myös kiireen keskellä täytyy muistaa antaa itselle aikaa ja pitää hyvää huolta kropasta.

 

Ihanaa viikkoa kaikille ! 🙂

 

<3:PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *