Hyvinvointia purkista 2/2.

Vitamiineja tankatessa on tärkeää ottaa huomioon ovatko ne rasva- vai vesiliukoisia, sillä rasvaliukoiset vitamiinit varastoituvat elimistön rasvakudokseen ja voivat ylisuurina annoksina aiheuttaa myrkytysoireita. Vesiliukoisten vitamiinien kanssa myrkytysriski on usein pienempi, sillä ne poistuvat elimistöstä virtsan mukana.

Proteiini- ja aminohappolisät ovat ravintolisien runsaassa joukossa oma lukunsa. Puhumattakaan erinäisistä treenilatureista. Itselläni on käytössä aminohappoja treenin aikana, sillä ne tukevat palautumista rasituksen jälkeen, mutta myös sen aikana. Prodejuomat ovat hyviä, kun halutaan startata optimaalinen palautuminen kovan suorituksen jälkeen, mutta toisaalta nämäkin proteiinit voi ottaa suoraan ravinnosta. Proteiinijuomissa on kuitenkin puolensa: nopeaa, helppoa ja vaivatonta, ja se, jos mikä sopii kiireisille pallontallaajille.

 

14800951_10207106050640638_1479170636_n

 

Käytän itse joitakin ravintolisiä, mutta pyrin pitämään herkän vatsani takia määrän mahdollisimman pienenä ja käyttämään todella laadukkaita ja puhtaita tuotteita, joista on poistettu kaikki ylimääräinen. Itselle ovat parhaiten sopineet mm. Puhdas+:n ja Foodinin tuotteet. Makeutetut ja voimakas aromiset tuotteet käyvät vatsaan. Käytän myös joitakin luonnon superfoodeja, kuten spirulinaa ja viherjauhetta. Näiden avulla on helppo ympätä vihreää ruokavalioon nopeasti ja vaivattomasti. Näitä on kiva aika ajoin testailla ja seurailla vaikutuksia kehoon, mutta pakollisiahan ne eivät tietenkään ole. Olen myös ihastunut mehiläisen siitepölyyn, sen sisältämien vitamiinien ja hivenaineiden luettelo on todella kattava.

Vaihtoehtoja on nykyään niin paljon, että moni menee hyllyä katsellessa varmasti sekaisin. Pääsääntö on se, että keskitytään saamaan pääosa vitamiineista, hivenaineista ja ravintoaineista puhtaasta ruoasta ja ympätään siihen päälle kaikki muu omien tarpeiden mukaan. Yhteenvetona siis monipuolisella ruokavaliolla pärjää pitkälle, päivittäisestä monivitamiinista ei ole haittaa ja, jos kuulut johonkin erikoisryhmään selvitä lisäravinteiden tarpeesi aina ammattilaiselta.

Pirteää viikkoa !

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *