Mehevä porkkanakakku

Minulla on muutamia leivontaohjeita, joita tulee tehtyä tasaisin väliajoin juhliin tai illanistujaisiin. Yksi paljon toivottu ja suosittu leivonnainen on ihanan mehevä porkkanakakku. Kakku ei vaadi mitään erikoista koristelua, joten se on myös helppo tehdä.
IMG_9967
Porkkanakakku:
  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl tummaa muscovadosokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 dl öljyä

Kuorrute:

  • 400 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1tl raastettua sitruunankuorta

Koristeluun:

  • saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä
  • hasselpähkinärouhetta
  • syötäviä kukkia

Vatkaa  kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne huolellisesti muna-sokerivaahtoon. Lisää öljy ja hienoksi raastettu porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24cm vuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Jos haluat pienemmät ja korkeamman kakun, kannattaa taikina jakaa kahteen 18cm vuokaan ja lyhentää hieman paistoaikaa.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kun halkaiset sen. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunanmehu ja kuori. Laita täytettä kakun väleihin ja päälle. Koristele pähkinöillä, pähkinärouheella ja syötävillä orvokeilla.

Facebooktwittermail

5 kommenttia “Mehevä porkkanakakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *