Positiivisesti yllättänyt raakakakku

Paljon on tullut leivottua ja kokeiltua kaikkia uusia ohjeita, mutta raakakakut mulla on jäänyt ihan täysin testaamatta. Joskus olen ollut alkamassa leipomaan ja huomannut, että raakakakun valmistus vaatii monesti esimerkiksi pähkinöiden liotusta yön yli. Nyt olin jo edellisenä päivänä selaillut eri ohjeita ja lukenut tarkasti millaisia valmisteluja kakkua varten tarvitsee tehdä. Kaikki ainesosat olivat minulle ennestään tuttuja ja tarvikkeetkin löytyivät ihan lähi k-kaupasta.

IMG_9023

Minun ensimmäinen raakakakku kokeilu onnistui maun puolesta hyvin. Seuraavalla kerralla tekisin kakun ehkä mieluummin pienempään vuokaan, jotta siitä ei tulisi noin matala. Kakkua tehdessä onnistuin myös lukemaan ohjeet väärin ja laitoin toiseen täytteeseen marjoja liika, joten siitä tuli vähän liian vetistä. Muuten ohje oli mielestäni hyvä ja helppo ensimmäiseksi raakakakuksi. Ohjeeseen mallia katsoin täältä.

IMG_9047

Marjainen Raakakakku

Pohja:

  • 3 dl auringonkukansiemeniä
  • 200g kuivattuja pehmeitä taateleita

Täyte:

  • 4 dl cashewpähkinöitä (liotettuna mielellään yön yli)
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl agavesiirappia
  • 1  banaani
  • 1dl marjoja(mansikka, mustikka, vadelma)

Väliin ja päälle

  • 2-3dl tuoreita marjoja

Laita cashewpähkinät likoamaan veteen vähintään viideksi tunniksi tai mielellään yön yli. Aloita kakun valmistus paahtamalla auringonkukansiemeniä kuumalla pannulla kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä hetki. Lisää kivettömät taatelit ja auringonkukansiemenet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Itse käytin tähän kakkuun 20cm vuokaa.

 

IMG_9025

 

IMG_9036

Laita pohja pakkaseen ja valmista täyte. Lisää tehosekoittimeen liotetut cashewpähkinät, sitruunamehu, vaniljauute, sulatettu kookosöljy ja agavesiirappi. Jauha kunnes massa on tasaista. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele väliin marjoja. Lisää loppuun täytteeseen banaani ja marjat ja sekoita takaiseksi. Kaada lopuksi marjatäyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna olla pakkasessa vähintään kolme tuntia. Ota kakku jääkaappiin tunti ennen tarjoilua.

IMG_9064

Facebooktwittermail

4 kommenttia “Positiivisesti yllättänyt raakakakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *