Pika katsaus viime vuoteen…

Nyt on vuosi vaihtunut! Ajatella, että ollaan jo vuodessa 2016. Tuntuu ettei siitä nyt niin kauaa ole, kun Milleniumia vietettiin, niin se aika vaan menee! Tuossa eilen lukiessani muiden blogi tekstejä, aloin miettimään omaa vuotta 2015, mitä kaikkea se piti sisällään. Mukaan mahtui jos jonkinlaista pientä ja suurempaa häppeninkiä. Kaikenkaikkiaan vuosi 2015 oli täynnä positiivisia juttuja, joita oli kiva mietiskellä eilen saunan lauteilla.

image[2] copy

Vuosi 2015 alkoi Mallorcalla, Alaron kylässä, jossa vuokrasimme ihanaa maalais ”Villaa” n. 9 kuukauden ajan. Rakastin tuota idyllistä paikkaa, joka oli mukava vaihtelu aikaisempaan asuntoomme Palman lähellä. Alaron kylä oli ihanteellinen myös liikkuvalle ihmiselle; paljon patikointi reittejä, maalaisteitä joilla mukava käydä aamulenkillä ennen, kuin aurinko alkaa paahtamaan ja myös pyöräilijöiden paratiisi.

imageTammikuussa 2015 vietimme myös viimeiset hetket purjealuksella jolla työskentelin. Purjehdimme Mallorcalta Maltalle tammikuun alussa, jolloin talvituulet puhalsivat rajummin, joten matkan teko oli myös sen mukaista. Vietettiin mun 29 v. syntymäpäivät Maltalla, jonka jälkeen palasimme Mallorcalle takaisin.

Olimme jo tässä vaiheessa päättäneet muutosta Suomeen. Sen verran oli tullut reissattua viimeisten vuosien aikana, että paluu johonkin tuttuun ja turvalliseen kuulosti erittäin houkuttelevalta. Keväällä 2015 päätimme kuitenkin toteuttaa yhden kauan mielessä olleen haaveen; päästä reissaamaan omalla asuntoautollamme Portugalin rannikolle kuukaudeksi, oikeen kunnon hippi tyyliin. Se oli tosi ihanaa ja rentoa, paljon mageita paikkoja. Niistä ehkä kirjoittelen joskus lisää.

Portugalin jälkeen oli aika alkaa pakkaamaan tavaroita, sillä muutto Suomeen lähestyi lähenemistään. Oli tosi haikea fiilis! Sitä tavallaan halusi lähteä, mutta kuitenkin tiesi, että ikävä tulee olemaan suuri ja osa omasta itsestään varmasti tulee aina kuulumaan tuolle ihanalle ja kauniille saarelle, millä on monenlaista tarjottavaa. Niinpä hyppäsimme autoon; kissa,koira ja puoli omaisuutta peräkärryssä. Matka sai luvan alkaa.

 

image[5] copy

Aah se Suomen kesä, kuinka sitä olinkaan odottanut! Kaikki valittivat ja marisivat: ”kyllä on huono tämä Suomen kesä”, mutta itse osasin kyllä nauttia kaikin siemauksin! En kaivannut sitä 33+ lämpöä, ainakaan vielä 😉 Vähän jännitti, että miten paluu Suomen ns. jäykkiin/suppeisiin sosiaalisiin ympyröihin onnistuu, mutta omaksi yllätykseksi sitä äkkiä löysi uusiakin kavereita pienestä Vaasasta ja oli ihanaa saada ne vanhat ystävät ja perhe lähelle:) Aloitenttiin pieni pintaremontti projekti, mikä kyllä sujui aika hitaaseen tahtiin. Oli mukavaa päästä veneilemään Ruotsin korkealle rannikolle, ”Höga kusten” ja loppukesän kruunasi 3 viikon purjehdus reissu Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla. Siinähän se kesä meni mukavasti.

image[4]

Syksyllä 2015 olin ajatellut palautua takaisin työelämään pitkän omavalintaisen vapaan jälkeen. Yllättäen aika menikin todella nopeasti taloa remontoidessa muutamia työkeikkoja lukuunottamatta ja kuin huomaamatta pian olikin jo joulukuu.  Monet ulkomailta suomeen palaavat ovat kertoneet, että ”paluu arkeen” voi viedä oman aikansa. Kyllähän sitä ensiksi antoi itselleen luvan nauttia takaisin muutosta ja siitä kesästä ilman huonoa omaa tuntoa. Alkoi tuntua siltä, että jotakin pitäisi keksiä.

Todella avoimin mielin aloitan tämän uuden vuoden 2016. Ehkä viime vuodet vesillä opettivat ns ”liian hyvään” 🙂 Silmät auki ja lippu korkealla mennään. Luottavaisena uskon, että jotakin sutinaa suuntaan tai toiseen alkaa tapahtua. Kaikenlaista kivaa on mielessä ja ideoita moneen suuntaan. Haluaisin jotakin uutta ja inspiroivaa ottaen kaikki tilaisuudet avosylin vastaan.

 

image[6]

Alkaa myös pikkusen olla sitä lämpöä ikävä 😉 Se +33 astetta tuntuis tosi kivalta. Toivottavasti keväällä olisi mahdllisuus päästä lämpöön moikkaamaan ystäviä ja perheen jäseniä. Tällä nyt mennään ja haetaan sitä lämpöä vaikka sitten punttia nostamalla, lasilla puna viiniä tai saunan lauteilla istumalla. Happy New year everyone! xx xx 🙂 🙂

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *