Uudenvuodenlupaus on eräänlainen haave

Kerroin teille joulukuun alkupuolella, kuinka kehittelin tälle vuodelle erilaisen joulukalenterin. Aikuisten joulukalenterin. Kirjoitin kalenteritalon pieniin puisiin laatikoihin joka päivä jonkin aiheen, joista olen elämässäni kiitollinen tai mistä haaveilen. Mielestäni kiitollisuus konkretisoituu, kun sitä pysähtyy ajattelemaan. Samalla tavalla ajattelen haaveista. Ne tulevat lähemmäksi arkipäivää, kun ne kirjataan itselle ylös ja mielessään tiedostaa sen mistä haaveilee. Tällä tapaa mahdollisesti alitajunnan avulla lähdemme kulkemaan sinnikkäämmin omia haaveitamme kohti.

Uudenvuodenlupaukset ovat tavallaan eräänlaisia haaveita. Kukaan ei lupaa sinulle lupauksen toteutumista vaan sinun on itse tehtävä asioita sen eteen, jotta lupaus eli haave kävisi toteen.

Mietitkö muuten koskaan millaisessa informaatiotulvassa elämme? Kuuletkohan sen seassa enää omia ajatuksiasi tai haaveitasi?
Tämä otos arjesta taitaa olla monelle tuttu ja kuvastaa hyvin sitä kuinka omille ajatuksille jää lopulta vain hyvin vähän tilaa. Televisio pauhaa tuutaten informaatiota. Siellä se tuttu uutistoimittaja kertoo taas asiallisella äänellään ajankohtaisista uutisaiheista. Samalla kun kuuntelet, huomaat lukevasi tv ruudun alalaidassa viliseviä muita uutisaiheita. Viereisellä pöydällä läppärin valo hehkuu houkuttelevasti keskeneräinen työtehtävä näytöllään. Selaat saman aikaisesti kännykälläsi facebookin uutisikkunaa. Nyt kaveri lähettää whatsup viestin ja toinen koittaa soittaa. Lapsetkin pyörivät liian virkeinä jaloissa, vaikka nukkumaan pitäisi. Koitat tämän kaiken keskellä samanaikaisesti miettiä, miten ratkaisisit töissä olevan kinkkisen tilanteen, ja äh, huominen kauppalistakin pitäisi kirjoittaa valmiiksi. Ruoka on laittamatta. Hui, hengästyttää.

Kuva: Anne Yrjänä
Kuva: Anne Yrjänä

Usein kiireen ja informaatiotulvan keskellä risteillessä kadotamme omat ajatuksemme. Kiireen käydessä ylivoimaiseksi, huomaat että mieli myrkyttyy. Se muuttuu ehkä negatiiviseksi. Negatiiviset tunteet ruokkivat usein uusia negatiivisia tunteita ja hetken kuluttua meitä ärsyttävät jo aivan höhlät asiat kuten kumppani, kassajonossa seisominen, meteli, ruuhka, työkaverin huono huumori, ravintolassa ruokaansa maiskuttava vieruskaveri jne..

Minä pysähdyin miettimään kaikkea tätä oman elämän kiireen keskellä. Kun jouluaattoiltana availin joulukalenterin luukkuja ja lopulta katselin edessäni olevaa kiitollisuus -ja haave lappukasaa, tunsin, kuinka kiitollinen saan olla ihan kaikesta ympärilläni. Kiitollisin mielin, uudet haaveet vahvemmin alitajunnassani lähden mielenkiinnolla uuteen alkavaan vuoteen.

DSC_0325

Toivon sinulle kaikkea kaunista ja hyvää. Terveyttä ja ihania asioita tapahtuvaksi vuonna 2016.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *