Isänpäivän terveellisempi kahvipöytä

Niinkuin varmaan useissa kodeissa, meilläkin vietettiin viime sunnuntaina isänpäivää perheen kesken.

Mulla on iskä joka on samalla mun tuki ja turva, ystävä jolle voin kertoa tärkeistä asioista, itkeä, tapella ilman pidempää kaunaa ja joka jääräpäisyydestään huoliatta rakastaa perhettään täysillä ja on loistava isä kolmelle tyttärelleen ja samalla paras ukki meidän pienelle Eemilille <3 Me rakastetaan iskä sua TOSI paljon!

screenshot_2016-11-17-13-57-48

 

Näihin juhlapyhiin usein kuuluu herkkuja pursoava kahvipöytä,josta päätin ottaa vastuun tekemällä siitä hieman perinteistä terveellisemmän, mutta herkullisen 😉

Lauantaina selailin erilaisia ohjeita läpi ja mietin minkälaisen kakun haluan tehdä. Suoraan ei mieleistä löytynyt, ja aikaa tehdä kakku oli vain sunnuntai aamu. Olen hieman sellainen että en tykkää lukea suoraan ohjeesta vaan aina on pakko itse alkaa soveltamaan ja kokeilemaan. Niimpä nämä seuraavatkin reseptit ovat oman pääni tuotosta, toki idealähteenä useat eri reseptit. Oli lauantaina Kokkolassa työreissulla ja lähetin äitin hakemaan tarvittavat ainekset Kajaanin Punnitse&Säästä myymälästä! Molemmat ohjeet ovat gluteenittomia ja sokerittomia. Helppo muuttaa myös laktoosittomiksi tai soijavalmisteilla maidottomiksi.

Suklaa-mansikkakakku (GL,S)

Pohja:

  • 200g taateleita*
  • 1,5 banaania
  • 2 kanamunaa
  • 1dl rypsiöljy
  • 2 dl hassselpähkinärouhe* (itse liotin yönyli kokonaisia pähkinöitä ja blenderöin aamulla)
  • 1,5 dl gluteeniton jauho*
  • 1 dl mantelijauho*
  • 1 dl Wholefood suklaa proteiinijauhe
  • 2 rkl raakakaakaojauhe*
  • 2 tl leivinjauhe
  • loraus agavesiirappia tms makeutusta*
  • 1 rkl macajauhe (maku sopii hyvin yhteen suklaan kanssa)

Keitä taateleita  n. 2dl vettä 10min, ota liedeltä ja anna jäähtyä. Soseuta taatelit ja banaani, lisää munat, öljy, makeutus, hasselpähkinärouhe ja jauhoseos. Kaada 22cm halkaisija irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa 200’c n. 20-30min, tikulla välillä kokeillen. ei haittaa jos jää keskeltä hieman kosteaksi, vaan paremman makuista 🙂

Päällinen:

  • Mantelimaitoa kostutukseen
  • Sokeriton suklaalevite*
  • mansikoita
  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 kauha mansikkaproteiinijauhetta
  • koristeluun pakastekuivattu marjaseikoitus *

Sekoita jogurtti ja mansikkaproteiinijauhe, kostuta kakku kevyesti, levitä päälle kerros suklaalevitettä, reilusti mansikoita ja jogurttipäällinen. Koristele!

Super hyväää ♥ Tämä kakku kyllä yllätti positiivisesti, sillä olin hieman varautunut ensimmäisen kokeilun olevan kehitystä vailla. Tästä en kyllä muuttaisi mitään, pääliosan maulla voi toki kikkailla, esim joulun lähestyessä piparin, appelsiinin tai glögin makuisena!

 

dav

 

 

Kaurakeksit (GL,S):

  • 1 dl kaurajauho*
  • 2 dl iso kaurahiutale*
  • 1 dl mantelijauho*
  • 0,5 dl mantelirouhe*
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 kanamuna
  • 0,7 dl rypsiöjyä
  • makeutuskseen hunajaa/ agavesiirappia/vanilijauutetta/steviaa..*

Tee taikinasta ohuita keksejä leivinpaperille, paista 200’c uunissa kunnes ovat kullanruskeita (n.15min) vahtien, palaa herkästi!!

Nämä keksit syntyi todella hetken mielijohteesta ja siitä mitä kaapista löytyi. Hyviä tuli jokatapauksessa, tähän ohjeeseen lisäsin hieman makeutusta sillä sunnuntain versiot olivat hieman tylsän makuisia..

dav

 

Nauti herkkuja Mokkamestareiden suklaaminttu-makukahvin kanssa! Mokkamestareiden makukahvit on superhyviä, ollaan Äidin kanssa käytetty niitä monta vuotta lisäämällä 1 kahvimitallinen makukahvia tavallisten kahvipurujen joukkoon! Omia lempparimakuja tämän lisäksi ovat banaanitoffee, vanilija ja tiramisu!

dav

Kaikki tähdellä merkityt ainesosat sekä makukahvin löydät Punnitse&Säästä Kajaanista!

 

Ihanaa loppuviikkoa

xx Annimaria

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *