TOTUUS SUOLASTA / SANNINGEN OM SALT

 SALT BRA ELLER DÅLIGT? 

”Natrium, magnesium och kalium är helt nödvändigt för nerv- och cellfunktionen i kroppen. Sanningen är att väldigt mycket slutar fungera om någon av dessa är ur balans, och utan dem kan vi inte leva.

Här är ett intressant fakta: Det vanligaste symptomet på saltbrist är högt blodtryck!

Känner du någon som nitiskt undviker allt salt? Antingen någon som käkar rent och inte ens får i sig det toxiska saltet, eller någon som käkar mycket skräpmat och således bara får i sig det toxiska saltet? Högt blodtryck kommer som ett brev på posten!

Överskott av salt kissas ut. Du kan inte överdosera, men du kan underdosera. Om du underdoserar måste din kropp återvinna salt på bekostnad av andra mineraler i kroppen.”

Läs mer av artikeln på svenska, här

SUOLA HUONO VAI HYVÄ MEILLE?

Olemme kaikki kuulleet, että sinun pitäisi välttää suolaa.

”Suola on todella huono itsellesi ja kerää nestettä kehoon. Kohottaa verenpainetta”

Kuva: Google

 

Fitness-urheilussa on myös tapana seurata ”low-sodium-diet” välttäkseen turvousta ja pitää itsensä kirenä. On ihan totta että suola ja nesteen käsittely ennen kilpailua voi toimia mutta tärkeä tieto on että on SUURI ero suolassa ja suolassa. Teollinen suola, prosessoitu suola voi melkein sanoa ”myrkyksi” mutta sen sijaan, merisuola ja luonnolliset suolat ovat ELINTÄRKEITÄ meille. Nämä suolat EIVÄT kerää nestettä kehoon, EIKÄ kohota verenpainetta.
Miksi välttää käsitelty suolaa
Suolaa on aivan kaikessa, jopa asioissa jotka eivät edes maistu suolasta. Tämä on yleensä käsitelty (prosessoitu) suola, joka on epätervellistä meille. Löydät sen elintarvikkeissa, lihoissa, kakuissa, makeisissa, valmis-ruuissa, jne. Prosessoitu suola on esimerkiksi E535 ja E536, myös magnesiumkarbonaatissa, kalsiumkarbonaatissa.
Jos valmistat ruokaa itse, puhdista raaka aineista voit välttää enemmistään myrkyllisen suolan, ilman ongelmia.

Terveellinen suola on elintärkeä
Natrium, magnesium ja kalium ovat välttämättömiä hermo-ja solujen toiminnassa elimistössä. Totuus on, että paljon lopettaa toimimaan kehossamme jos jokin näistä eivät ole tasapainossa. Ilman näitä suolia, emme voi elää. 

TÄSSÄ ON TÄRKEÄ TIEDOTE: Yleisin oire suolan puutteesta on korkea verenpaine!
Tiedätkö jonkun joka inhokkaasti välttää kaiken suolan? Esimerkiksi joku joka kyllä syö puhdasta ruokaa mutta ei käytä tärkeää, tervellistä suolaa? Tai joku joka vain syö roskaruokaa ja vain saa ”huonoa” suolaa. Korkea verenpaine tulee kuin kirje postissa!
Kuva: Google

Terveellinen s
uola on halvempi ja helpompi syödä kuin verenpainelääkitystä, esim. luonnollinen suola kuten merisuola, tulivuoren suolaa tai himmalaya suola. Nämä suolat ET pysty syömään liikaa, ne ovat täysin vaarattomia. Keho ja solut tarvitsevat niitä! 
Ylimääräinen suola pissataan ulos. Niin kuin mainitsin, et voi saada liian paljon tästä suolasta, mutta sijaan liian VÄHÄN. Jos et saa tarpeeksi hyvää suolaa, keho alkaa korvata muita tärkeitä mineraaleja kehossa sen tilalle.
Verenpaine kohoaa, kun elimistön on pakko kompensoida tärkeät suolat.
NÄIN ALENNAT VERENPAINETTA:
Natrium (merisuola, himalajan suola)
Kalium
Magnesium
Suuri annostus C-vitamiinia
Liikunta
Liikunta on paras verenpainetta alentava aine. Kaliumia, magnesiumia ja C-vitamiinia voit ostaa lähimmästä luontaistuote myymälästä. Kalium ja C-vitamiini pitäisi olla jauheen muodossa ja mahdollisimman puhtaana, ilman lisäaineita. Luonnollisia lähteitä kaliumia ovat avokado ja pinaatti. Esimerkiksi 2 avokadoa tai puoli kiloa pinaattia päivässä riittää.
Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *