Snabba Musli Bars
Igår var jag uppe till klockan 02 😂👌🏼 Kom en grym film som skrämde skitet av mig men vid reklamdags började jag baka lite och OJ va mumsigt det vad! Hemmagjorda muslibars som jag åt 1/2 upp igår och resten lät jag stelna i kylen över natten och toppade på yoghurten nu då jag vaknade, såååå gott! Crunchy och knaprigt! 😍👏🏼 måste dela med mig!
Ingredienser:
- 4,5dl valfri musli eller granola (Jag tog Pauluns supermusli med torkad bär och nötter)
- 2-4msk honung (jag tog 4 men går bra med mindre)
- Kryddor valfritt (jag tog kanel,kakao,vanilj)
- 2st äggvitor
* Du kan bra ersätta honung mot annan flytande sirap/sötning eller t.o.m kokosolja/smör (dock var honung en succe😉)
*Du kan också ersätta muslin mot nötter/frön/krossade flingor, eller varför inte cornflakes eller riskakor? Mums!
*Äggvitor kan lämnas bort och ersättas med mera sirap/honung/ 1-2msk olja/ fiberhusk eller chia-/psyllium/linfrön
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 125°C.Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i honung och äggvitor.
- Klä en avlång brödform (ca 1 1/2 liter för 10 bitar) med plastfolie. Lägg ner smeten och pressa ned den ordentligt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Låt kakan svalna av och kyl den innan den skärs i bitar ca 8-10 bitar.
Inte mina bilder (tagna från pinterest) och kan tänka mig att lite hackad mörkchoklad, russin, jordnötssmör skulle göra allt ännu lyxigare, bara låta fantasin flöda!