PT-KUND Sarah Transformation

Jag har fått lov att presentera min fantastiska pt-kund Sarah Jansson. Hon är en 22 årig tjej som kämpade med att gå upp i vikt. För ett år sedan förlorade hon en stor del av hennes kroppsvikt till följd utav överdriven träning och alldeles för litet näringintag. Sökte därefter hjälp och fick sommaren 2014 diagnosen ”ospecificerad ätstörning” men hon såg det mera som ortorexi.

  Sarah hade sedan dess gått till en ätstörningsklinik men de hade tyvärr inte haft den kunskapen kring kosten som hon kände att hon behövde just då. För trots en drastiskt träningsminskning till 1-2 gånger i veckan och ökat matintag hade hon endast lyckats gå upp cirka 2 kg under den perioden, vilket är väldigt frustrerande. Hon kontaktade mig med målet att jag skulle lägga upp hennes kost så att hon låg på ett kaloriöverskott varje dag men ändå kunna träna någongång i veckan och fortfarande gå upp i vikt. 

”Mitt mål är att fortsätta gå upp i  vikt, bygga mer muskler, få former och bli starkare. Mitt högsta mål är att se frisk ut igen och trivas i min kropp. För idag är jag inte nöjd med min kropp, jag känner mig väldigt tunn och gillar inte att prova kläder eftersom ingenting sitter speciellt bra eller fint på mig. Jag känner mig inte heller helt bekväm i min kropp utan tycker att jag är för liten och försöker undvika allt för tajta kläder”

Jag har haft kontakt med Sarah sedan slutet av Januari och det var då vår resa började. Jag kallar det vår, även ifall det är HON som har gjort det stora jobbet.

Tjejen har ökat från 51 kg till 59-60kg idag. Det är inget lätt arbete, och jag vet det själv, för jag har varit med om precis samma.

Såhär sade hon i mitten av vår resa:

”Jag känner även att jag orkar mer och har mer energi under träningen.”

”I överlag har jag mått bättre än vad jag trodde jag skulle må, självklart har det varit tungt vissa dagar och ibland vill man verkligen inte äta det som man borde men då ser jag mina mål framför mig och fortsätter kämpa! Jag hade aldrig lyckats gå upp 3 kg utan din hjälp och jag är otroligt tacksam för att du har kunnat hjälpa mig. Känns så skönt att ha kommit igång och nu är det bara att fortsätta att kämpa på!”

Jag kan inte förklara hur stolt jag är över Sarah. Hon har aldrig gnällt eller velat ändra på något. Hon har följt mina scheman och kämpat på, hon gav aldrig upp hur än jobbigt det kunde vara ibland. I början var det såklart jobbigt att äta en så stor mängd mat men hon blev van och kände att styrkan började öka.

Det var så roligt att följa med henne hur alla mål:en uppfylldes och hon kunde börja träna lite mer, utan hets  och att vi nådde målvikten 60kg och att hon börjat gilla sin kropp- Men det bästa målet är nog, att hon idag kan låta bli att följa matschemat, känna sig fri och äta utan att känna sig orolig, att kunna njuta av sommaren som hon säger själv ”idag njuter jag verkligen av maten och skäms inte för att ta en eller två extra portioner 😉 Utan någon som helst ångest 😀 Sen vet jag att jag har en väldigt lång bit kvar innan jag har nått mitt huvudmål men just nu känner jag att det viktigaste för mig att jag mår bra och med all din hjälp har jag förstått att man kan äta mycket, gott och njuta med supergott samvete! :D”

”Så tacksam för din hjälp, du är verkligen guld värd och lite till! Jag är så glad att jag tog kontakt med dig och fick din hjälp, för utan dig hade jag aldrig kommit så här långt inte bara fysiskt utan även i sinnet! Du har varit en kanon coach och det är tur att det finns sådana som dig som kan hjälpa oss som gått lite vilse och behöver en knuff i rätt riktning 🙂 Jag kan inte i ord beskriva hur fantastisk du är och hur glad jag är för all din hjälp! Du är som sagt guld värd! ”

Jag blir nästan lite tårögd för jag vet hur tjejen känner och jag hade själv behövt någon som hjälpt knuffat upp mig ur ätstörningsträsket.

Sarah

/  en stolt coach

Facebooktwittermail

46 kommenttia “PT-KUND Sarah Transformation

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *