Ny Modellagentur och Snöyra

Godkväll!

Måndag, ny vecka än en gång. Full med nya möjligheter, nya dagar, nya tidpunkter och utmaningar mer eller mindre! Tänkte slänga in ett inlägg här snabbt om vardagen, som jag inte på länge gjort.

Roliga nyheter är bl.a. att jag har en ny modellagentur, Ripped Models UK. Min första fitness-modell agentur faktiskt. Med mera arbetar jag med Mapa Model Management också fortfarande men ingen Modersagentur har jag just nu, dvs. En som har all ansvar över dig.

Jag har arbetat med flera olika modellagenturer sedan ung, kan säga att det skiljer sig verklige, inte bara från land till land utan mycket inom kunskap och dessutom ifall fokuset är bara på att samla in pengar för agenturen eller ifall de också vill se till att modellen mår bra och håller regelbunden kontakt. Många agenturer arbetar också med minder-åriga eller farligt underviktiga/ psykiskt ostabila / dåligt hälsotillstånd och det tycker jag inte alls förmedlar ett bra intryck.


Att få vara med i en fitnessmodell agentur där fokuset är på välmående, hälsa och sport som jag brinner för, inte behöva gömma och undvika att kameran fäster sig på musklerna, är otroligt roligt för mig!

Att arbeta som modell är så mycket olikt än vad många inbillar sig. Det är ibland lite lustigt hur folk verkligen tror att modell är ”the thing” och ifall du blir ”modell” så har du chansen att stå på Victoria’s Secret Fashion Show ett år. Jag trodde det var gammalt snack men då jag går på modell-events hör jag detta fortfarande.  Om ni bara visste.

När jag åkte till Tokyo ensam som 15 åring, hade jag inte heller någon aning. Varken min agentur eller min modellscout berättade om någon mera information än att jag ska på modellresa. Det var väl en dröm för en tonåring som mig som dessutom inte klarade av att gå skolgång som de andra. Jag hade arbetat som modell redan före det men mest i Finland och Sverige, Tokyo var sedan förut en dröm för mig som var lite av en ”Anime-fan”.


Jag blev väldigt självständig på resan och kämpade för att bara leva i den stora staden. Tänkte skriva om detta lite längre senare, har gjort det förut på min äldre blogg men inte här

Iallafall, älskar jag att stå framför kameran och att gå catwalks, men att leva på att gå på castings är en helt annan grej än att arbeta på egen hand, på de kanske mindre men däremot roligare, hälsosamma, säkra och riktiga arbeten. Det finns en massa bluffar på internet också, får dagligen inbjudningar av flera tusen lön bara genom att vara med på fester eller åka jetski och underhålla män/gäster. Det finns såna som verkligen betalar men det är en lista också vad du är tvungen att göra inför det. Jag vill att unga tjejer ska förstå att modell-arbeten är inget att se upp till, man varken är lycklig eller tjänar på det. Jag tycker en bra utbildning eller ett arbete man brinner för, är något att se upp till.

 

Slutligen har jag tränat idag rygg, gjort frukt-hälsobomb-smoothie åt min förkylda syster, svarat på mejl och arbetat PT Jobb som jag fortfarande håller på med för vem har inte en ny dator? LAPTOP! Nu kan jag arbeta lite var som helst, eller skriva och göra schemor där man inte behöver nätkontakt direkt, helt underbart och underlättande! Dock får jag sätta stopp på mig ibland och komma ihåg mina ”off-stunder”, själv har jag svårt att somna om jag går direkt från arbets-hjärnan till sängen, behöver en liten nedvarning där för mig själv utan media och bara rensa tankarna. Som på gymmet, men liggande på soffan 😀 Missar också Finland’s Ishockey match på tv, men vad gör det om hundra år!

 

Bjuder på en bild från förra året, såhär varmt var det då. Och nu snöar det, haha… Hoppas på en lite större bicep när jag äntligen sitter i bikini på sommarvillan och spänner musklerna detta år, om inte så i väntan på den sommaren då,  haha.. Skämt och sido, god fortsättning på er kväll, kram!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *