Myror i byxorna

Helloooou!
Härliga är ju att det är samma tid här som i Finland, alltså en timme före Sverige då så att säga, godmorgon! 
Klockan 08 hade jag väckning(för att inte missa pilateskursen) fast det behövdes inte för jag var vaken och pigg och peppad men humöret svängdes direkt då mitt rum var fullt med myror. Har inget emot kräk och spec inte myror.. Men då de är i mitt sovrum, badrum, och troligtvis i mina kläder och skor så tål jag inte det! Fick panik som en dramaqueen och visste inte vad jag skulle göra så tog pick packet, två bananer, mina aminosyror och träningskläder och lämnade rummet så snabbt som möjligt, ryste av känslan av att kanske ha myror BOKSTAVLIGEN i hela kroppen, bläää! Längade efter duschen redan då. Hade inte alls lust att gå på pilates mer, men visste att jag skulle ångra det om jag inte ens testade plus att jag hade anmält mig. Så först meddelade jag receptionen om myr-kaoset, bara var tvungen att googla translator först haha, hoppas de förstod, för har nu varit efter pilateskursen samt frukosten 2x och påmint dem, men myrorna är fortfarande där. Chillar här i solstolarna och det molniga vädret och väntar otåligt på att få byta om till bikini och hoppa i poolen, that feeling!


Aja, pilates kursen då?

UNDERBART. Loved it! Skrattar bara åt min svaga core muskulatur. Tjejen som drog kursen var också förvånad över hur någon så ”fit-smal” kan ha så dåliga magmuskler 😂 ja, hon sa verkligen allt rakt ut. Typ ”det gjorde du fruktansvärt dåligt” efter en övning, fast några fåtals gånger fick vi beröm också. Jag trodde jag var expert på Pilates efter flera års träning (japp före jag började gymma tränade jag Pilates 4x vecka, men så slutade jag då jag fann kärleken till the weightlifting 😅😅🙏🏼🙏🏼❤️❤️😍 kan säga att jag saknar det ibland!) men nej herregud, det var så att min övre magmuskel är helt ok stark men den nedre verkade ge upp efter några sekunder haha. Sen vi gjorde lite rumpa- och rygg-övningar kunde jag förbättra mig 😅 Vad jag också märkt på sista tiden hur bra det är att växla om till övningar med användning av kroppsvikten. Börja om på nytt med grunden för att bygga upp de små delarna som man inte använt direkt i de stora styrkelyften och dessutom, har man en bra core och helhet så får man ju den där stabiliseringen och balansen man är ute efter och undviker skador samt tex. Nedre ryggproblem.
Har kört denna vecka och lite periodvis efter tävlingen mycket återhämtningsträning och vilken träningsvärk haha! Här märker man också hur små rörelser och kroppsvikts träning kan vara jobbig och svettigt på ett helt annat sätt! Balansen är ju inte heller den bästa, något som är viktigt tex. Då man är på scen i sina klackskor och poserar eller bara i gymmet då du gör alla övningar med fria vikter. Och allt kommer ju via bålen. Visst är det ”lätt” att spänna till coren som en korsett spec. Med bälte som hjälp men är verkligen alla muskler aktiva och är det någon av dem i magen som gärna vill ta över och göra hela jobbet? Så nästa projekt är att arbeta upp den nedre magmuskeln, med lite lätta övningar för att ändå inte ge den allt för stor chock och överansträngning plötsligt. Lite åt gången och så får vi hoppas att när jag gör Pilates nästa gång, klarar jag av det lite lättare men även med lite mer kontroll över rörelserna. Ett intressant projekt vore att gå en hel kurs för att bli Pilates-instruktör och få lära upp andra intresserade eller varför inte hålla pass! 
Detta jag nu på morgonen var på var ju inte direkt någon kurs, bara ett morgonpass för alla som vill delta, gratis! Klart man hänger på, för det var ju t.o.m vid beachen, och gud så varmt det blev, härligt!!! Men gissa hur många vi var? 😂 Jag, tjejen som drog det och en annan dam. Alltså tre stycken!!! Whaaaat! På yogan på Måndagen då det var t.o.m ännu tidigare pass så var vi säkert 10 st! Hur hänger det ihop 😆 jag förväntade mig iallafall inget expert pass utan mer ett ”lär dig och för alla grader” och det var väl medium nivå. Vi båda hade kört pilates tidigare men då hon märkte hur ”usla” vi var haha så drog hon ner på intensiteten lite. 


Menmen, nu är det näst sista dagen och dka njuta extra mycket även om det är molnigt hela dagen, så skönt att ändå gå i sommarkläder och ha en pool vid användning hela dagen lång!
Sköt om er så hörs vi, kraaaam!❤️

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *